perjantai 14. marraskuuta 2014

Blogihaaste: HARRASTEANALYYSI
Yleisin kysymys koskien hevosia on käytöstä: ratsuja vai ravureita? Tähän sitten yrität vastata, että no ratsuja tavallaan joo, mutta vasta varsoja. Ja kyllähän niillä ajetaankiin - niin sillä isommalla. Hyökkäävämpi näkökulma hevosen omistamiseen on puuttuminen kuluihin (johon törmää myös). Paljon menee rahaa, eikä mitään iloa! Niin, hevoseni syövät, sotkevat, vahingoittavat ympäristöään ja sitten lopulta kuolevat. Onko näin?

Omaa hevosharrastamistani on oikeastaan aika hankala selittää. Kyllä, harrastan ratsastusta jonkun
verran. Ajankin välillä. Mutta ei, eivät ne ole niitä pääasioita. Haluan, että hevonen viihtyy ja voi hyvin. Käsittelen kumpaakin hevosta usein maastakäsin normaalin toimimisen lisäksi ja yritän kehittää meidän välistä suhdetta paremmaksi. Ihan vain sen takia, että ne ovat turvallisempia käsitellä ja voivat myös itse tuntea olonsa hyväksi ihmisen kanssa. Lisäksi Lahjan kanssa ollaan tehty vähän ekstraa, kuten harjoiteltu makuulle menoa, istumista, valojen sammuttamista sun muuta turhaa, jota ei tarvitse jokapäiväisessä elämässä. Se kaikki, kun hevonen oppii, toimii ajatuksesi voimalla ja on läsnä on jotenkin maagista ja tuo väkisin hymyn huulille.

Haluan oppia vähän kaikkea. Hevosen hyvinvointiin liittyy paljon asioita. Olenkin todella kiinnostunut myös ruokinnasta, kavioiden hoidosta, terveyden huollosta, ympäristön viihtyvyydestä, siisteydestä ja monesta muusta. Tykkään kovasti nyhräillä omien hevosten kavioiden parissa ja pitää niitä muodossaan. Normaalilla vuoluvälillä kaviot ehtivät kasvaa todella paljon ja varsinkin Lahjalla lähtee seinämien kasvaessa helposti muodostumaan irtoseinämää. Siksi haluan pitää kaviot kunnossa vuolujen välillä ja oppia koko ajan lisää. Vuoleminen on jotenkin rauhaisaa puuhaa, saa hetken olla ajattelematta mitään muuta ja keskittyä asiaan. Lisäksi tuloksen näkee heti ja pidemmällä aikavälillä on mukava seurata, kuinka paljon on kehittynyt.

Viihdyn parhaiten omassa tallissa kotona. Se, miksi, johtuu siitä, että järjestelen jatkuvasti tavaroita ja siivoan paikkoja. Päivää piristää kovasti, kun tallissa kiiltää ja jokainen asia on siististi paikoillaan. Pesin kotona tallin seinätkin viikoittain ja ruokakupit lähes joka päivä. Siistit tarhat, hyvin hoidetuilta näyttävät hevoset ja ympäristö ovat kuin silmänruokaa. Välillä toivoisi hevosten taas olevan omassa pihassa, mutta tällä hetkellä se ei ole mahdollista.

Vasta viimeisenä tulee ajo ja ratsastus. Ajaminen on minulle vain viihdykettä ja Lahjalle liikuntaa. Tulevaisuudessa Lordikin on tarkoitus opettaa kärryjen eteen samalla tarkoitusperällä. Ratsastaminen on tällä hetkellä vähän jäissä hevosen puuttuessa, mutta joskus kun aika on, voin ehkä sanoa harrastavani ratsastusta oikeasti. Sitten, kun varsat kasvavat ja on aika nousta selkään, sekä mennä valmentautumaan. Tosin siinäkin vaiheessa tavoitteet tulevat olemaan aika pieniä: sinne asti, minne omat ja hevosten rahkeet riittävät.

On varmasti käynyt ilmi, miten tärkeää hevosharrastus minulle on ja kuinka paljon asioita siihen liittyy, joista saan iloa päiviini. Minulle tärkeää ei ole menestyä. Riittää, kun näen varsojen olemuksesta, että ne voivat hyvin. Hevoset kuluttavat, mutta ne tuovat sen moninkertaisesti takaisin. Siksi minä olen valinnut kaviolliset.


Kirjoita sinäkin aiheesta! Ohjeisiin voit tutustua Blogitallin sivuilla, joihin löydät linkin postauksen alussa. Paras blogikirjoitus aiheesta pääsee Blogitallin etusivulle ja saa tuotepalkinnon. Haastan mukaan seuraavat kolme blogia: Kaikkein kauneinta, Unelmien musta ja Kevään timantti.

3 kommenttia:

  1. Tämä juttu vaikuttaa typerältä, mutta onnea mukaan pääsystä. MInua ei vaan sitten yhtään nappaa nämä haastepostaukset jne jne blogien suuri yhteisöllisyys. :D

    VastaaPoista
  2. Ooh kiitos haasteesta :) yritän ehtiä viikonlopun aikana kirjoittelemaan!

    VastaaPoista
  3. Nyt vasta hokasin tämän haasteen! Kiitos haasteesta, yritän tehdä tämän mahd. pian :)

    VastaaPoista