maanantai 24. marraskuuta 2014

Horseware Rambo Micklem

Lahjalle on nyt ihan omat lahjat shoppailtu - tosin se ei taida piitata siitä sen enempää kuin ristiin sojottavista turpakarvoistaankaan. Pienemmällekkin kakaralle tuli tuliaisia, musta niskaosasta anatomisesti muotoiltu nahkariimu, johon valkeampi mies saa ensin kasvattaa vähän aikaa ahkerasti päätään. Hetki sitten nimittäin hankin ensimmäisen kunnon nahkariimuni ja rakastuin siihen. Niin helppo pitää puhtaana ja näyttävänä, en taida muunlaisia enää hankkiakkaan!

Suurin ostos Lahjalle oli uudet suitset. Lillan vanhat on edellämainittu pienempänä pureskellut ja muut suitsikapistukseni ovat joko väärän värisiä tai näköisiä. Ja jokaikinen toisensa perään alkaa olla jo niin kamalan rumia rispaannuttuaan (mutta mitä voikaan odottaa parinkympin suitsilta), ettei niitä kehtaa edes käyttää. Näiden ihmesuitsien luvattiin jopa olevan painamatta hermoja ja saavan aikaiseksi syvän rauhallisuuden ja yhteistyön tunteen hevosen kanssa. Siis niitten mainostekstien mukaan.

Kyllästyttyäni kerran käytön jälkeen ikivanhoilta näyttäviin suitsiin ajattelin kerrankin tehdä vasten tapojani ja ottaa narikasta ne vähän laadukkaammat kapistukset. Tosin heti alkuun tarkemmin härpäkkeitä tutkittuani petyin nahan laatuun, jolta saisi kyllä vähän enemmän odottaa siltä hinnalta. Kynsiäni purren koitin kestää eilisen senkin kanssa, että saa ilmeisesti olla aika tuuri, jos nuo suitset tuollaiselle läskipäiselle istuu. Tänään pääsin vasta piinastani ja ensimmäisenä tunginkin tallille saapuessani tuon kasan remmejä Lahjan päähän. Suitset ovat kooltaan ne kaikista suurimmat, joten pelätyltä leukaremmin lyhyydeltä ainakin vältyttiin. Toinen tärkeä juttu olikin turparemmin oikea kohta. Jouduinkin tekemään vähän lisäreikiä, jotta sain sen vähän vielä ylemmäs. Sain kuin sainkin aseteltua sen sen verran ylös, ettei remmi mene liian alas nenän päälle. Lahjan päävärkki kuitenkin vielä kasvaa, joten jossain vaiheessa saa varmasti niskasta remmejä pidentää. Ei ihan paha, käyttökelpoiseksi julistettu! Vielä tulikoe, eli testiajo Lahjan kanssa on kuitenkin tekemättä.

Muutakin Lahja sai, kuin pelkästään kasan nahkaremmejä. Villaloimea en ole vielä omistanutkaan, ainoastaan vilttejä, joten sellainen tulee kyllä tarpeeseen. Saa sitä Lordikin sitten joskus lainata, kun kasvaa ensin vähän.
Pikkuostoksina Lahja sai vähän heijastimia - tosin tankkijalat meinasi, ettei ne putseja halua. Jospa tuo vähän aikaa suostuisi pitämään jalkansa tuon kokoisina, niin ei heti tartte heittää noitakaan nurkkaan.
Ja ihan näin lopuksi vielä videota Lordin tämänpäiväisistä harjoituksista. Meni jo paljon paremmin, kuin ekalla kerralla! Ensi kerta onnistuu alkaa onnistua jo varmasti ilman jalan nostamistakin.

12 kommenttia:

 1. Sopii nuo suitset kyllä yllättävän hyvin Lahjalle, joillekkin ne ei vaan tunnu istuvan päähän, nuo näyttää kivalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekkin, että ne tosiaan kävi noinkin hyvin!

   Poista
 2. Hienot suitset kyllä ^^ Upeasti Lordikin oppii. Onko sitä paljon vaikeampi opettaa kun Lahjaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: Ei ole sen vaikeampi opettaa oikeastaan, nyt kun on tasoittunut vieroituksen jälkeen.

   Poista
 3. Taitava Lordi! Ja taitava Iida!:)

  VastaaPoista
 4. Lahjalle sopii nuo suitset todella hyvin!

  VastaaPoista
 5. Ihanat suitset! On se Lahja kaunis tossa ensimmäisessä kuvassa. :-)

  VastaaPoista
 6. Voi miten hienosti! Osaatko kertoa miten opettaa makuulle meno? Ponini "säikähtää" kun jalka osuu maahan, nousee äkkiä siis ylös. Ollaan vasta kumartamis vaiheessa, eli yritän saada ponin toisen etusen maahan, kun se sujuu niin sitten molemmat ja siitä sitten makuulleen.

  VastaaPoista