maanantai 10. marraskuuta 2014

Muuttunut mies

Lordi on ihan muuttunut mies ollut parin päivän ajan. Se lönkyttelee tapansa mukaan vastaan portille, mutta talutuskäyttäytyminen on olennaisesti muuttunut asia (ainakin joksikin aikaa..). Siksipä olen ottanut tilanteesta vaarin ja käytiin pienellä kävelyllä varsan kanssa - kun se kerrankin on kyseenalaistamatta joka asiaa, eli käyttäytyy hyvin. Asiaanhan vaikuttaa varmasti vieroittaminen, joka pistää varsan kun varsan pääkopan vähän sekaisin. Sekä tietty se, että Lordi on komentajan sijasta joutunut komennettavaksi uuden tarhakaverin toimesta.

Tein lenkin aikana ihan tuttuja asioita, pysähtelin, pyysin peruuttamaan ja juostiinkin vähän. Hyvä asia tässä oli se, että Lordi pysähtyi itsestään ilman muistuttamista lähes joka kerta ja raviakin näytteli ihan näyttävästi. Ravin pyytäminen on ennen onnistunut kyllä muutaman askeleen, mutta mennyt sitten jonkinnäköiseksi riehumiseksi. Kelpo hevonen siitä on kasvamassa.

Lahja on viettänyt aika vapaata viimeisen viikon. Vähän olen sen kanssa vain puuhaillut harjailun muodossa. Nyt vaan sitten odotellaan, kun Lordi on eri tarhassa, että Lahjan harja toipuu pojan käsittelystä... On nimittäin ihan tynkäpätkiä ja aukkoja harjassa kun joku ilkimys repi ja Lahja ei välittänyt mitään. Onneksi on kuitenkin keskenkasvuinen harja muutenkin, eli ei suurta hätää kuitenkaan. Vaikka vuosihan siinä menee melkein, että tyngät kasvaa sen pituiseksi mitä ne oli ennen repimisoperaatioita.

Lisäksi rupesin opettamaan Lahjalle irvistämistä (ns. flehmen-ilme) käsimerkistä, jonka Lahja jo jotenkin osaa. Vielä muutama kerta harjoittelua, niin sujuu jo varmasti vallan mainiosti. Ja nämähän kuuluvat taas sille "mitä kaikkea turhaa voit opettaa hevosellesi"- osastolle... Lahja osaa jo niin paljon kaikkea perusasiaa, että on välillä mukava tehdä jotain ihan muuta!2 kommenttia:

  1. Mitä punaista Lordin kaulan alussa on ensimmäisessä kuvassa? Naarmuko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä on joku maistanut, oon sen putsannut ja laittanut tervalaastarin päälle, siksi näyttää vähän hassulta.

      Poista