torstai 6. marraskuuta 2014

Pienen varsan elämän suuria muutoksia

Lordi on tänään ollut toista päivää samassa tarhassa uuden tarhakaverinsa kanssa. Nyt kun sillä ei ole enää ketään, jota riepotella ja pikemminkin sitä komennellaan, Lordi koitti kovasti hakea turvaa ihmisestä ja tulla viereen. Se onkin nyt varmasti oikein vastaanottavaisella tuulella, kun joutuu olemaan päivisin erossa emästä ja kaiken lisäksi ei saakkaan enää kiusata muita hevosia (=Lahjaa ja Lillaa), vaan on joutunut asiasta mielipiteensä kertovan ruunan tarhaseuraksi.

Odotan kovasti, että Lordi tuosta kasvaa. Olisi mielenkiintoista tietää, millainen se on aikuisena. Tuleeko siitä samanlainen kuin Lahja nyt? Tietysti odotan myös minkälainen Lordista tulee rakenteellisesti ja jouhivarastoltaan. Iskän otsis olisi hieno, jos se lahjottaisi edes puolet siitä Lordille... Lillan tukka on muuten kiva kyllä kanssa, mutta otsatukka on sellainen liru, että oksat pois (ainakin jos sitä alkaa vertaamaan tuohon pehkoon tuossa alla).

Noh, näimpähän tänkin ilmeen vissiin ensimmäistä kertaa Lordilta. Lahja oli pienenä jokaiselle heti aukomassa suutaan.

14 kommenttia:

 1. Mitä tuo suun aukominen tarkoittaa?

  VastaaPoista
 2. Wau mikä tukkajukka ! Varmaan kiva kurakeleillä :'D

  VastaaPoista
 3. Vau mikä harja! Ai että olis ihana, jos Lordi peris ees puolet tuosta. ♥

  VastaaPoista
 4. Herranjestas mikä otsis :o Mutta vihdoinkin se sinun pikkumieskin suutaan alkoi aukomaan ;)

  VastaaPoista
 5. Vitsi miten nätti tuo Lordin isä(?), wau mikä harja :D

  VastaaPoista
 6. Miten tuo hevonen näkee tukkansa alta jotain? :D Aikamoinen työ varmaan hoitaa. On muuten jännä kun isä on lähes kokonaan musta, niin Lordi on melkein kokonaan valkoinen. Mihinhän tämä mahtaa perustua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilla on varmaan homotsygootti tobiano, eli periyttää vain kirjavia varsoja. Lilla - Kille yhdistelmästä voi syntyä luultavammin siis vain rautiaan- tai mustankirjavia varsoja (josta rautiaankirjavaan on vain pieni mahdollisuus) ja läiskät ovat sattuneet nyt osumaan juuri noihin kohtiin ;) Killehän on sabino, eli tietynlainen kirjava myös (mahan alla pieni valkoinen läikkä, kuten voi huomata) ja sabino osaltaan ymmärtääkseni voi periyttää hyvinkin valkoisia varsoja. Lahjalle on ainakin osunut sabinogeeniä joukkoon, koska sillä on valkoista sekaarvaa kupeilla jonkun verran.

   Poista
 7. OI onkstoi kille!!!! Mä tiiän ton hevosen ja oon hoitanu sitä ja kaikkeee!!!!! Asuuko se äänekoskella?

  VastaaPoista
 8. Olisi mukava jos joskus tulisi sinulle rautiaankirjava. Se on lempivärini cobeilla =)

  VastaaPoista
 9. Vautsi mikä tukkajumala Kille on! Ei oo todellista, tuollaista otsaharjaa en oo koskaan nähny! Tajuttoman komee ori :) Ootko koskaan päässy sillä ratsastamaan? Aivan mahtava ori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon ratsastanut kerran (: http://tinkerlilla.blogspot.fi/2013/06/killella-ratsastus.html

   Poista
 10. Onko tuo ihan normaalikäytäntö, että varsat vieroitetaan jo puolen vuoden iässä? Mietin vain, kun tädilläni, joka kasvattaa ravihevosia (omaan käyttöön), varsat vieroitetaan 8-10 kuukauden ikäisinä.

  VastaaPoista