lauantai 22. marraskuuta 2014

Uudet kärryt

Lahjan ihka omat kärryt ovat nyt täällä! Oli todellinen löytö ja pienellä työllä korjausta vaativista kärryistä sai oikein oivat pelit. Ja vieläpä löytyi mustana ja maalipinta on suhtkoht hyvä, eli maalailemaan ei ainakaan vielä tarvitse ruveta. Mustan voi sitten yhdistää ihan mihin tahansa, tyyli on tarkkaa. Vielä vaan pikalukkotekkeli pitäisi taikoa jostain, niin on ponilla ihan omat kamppeet.

Ollaan käytykkin ihan ajelulla uusien kärryjen kunniaksi etsimässä lisää reittejä. Muutama virheliike on tullut ja on joutunut aika mielenkiintoisissa paikoissa kääntymään, mutta paljon hyviä reittejä löytyi. Lahjakin tykkää mennä enemmän muualla kuin vain radalla tai lyhyellä tallilenkillä. Joskus se lupaamani suora videolähetyskin saattaa maastohullutuksista tulla, kunhan saan lisäkäsiä mukaan. Pääsette seuraamaan hurjan nopean Lahjan baanailuja, eiku...

Olen nyt ottanut obersekinkin pois käytöstä, koska se on ollut alussa vain varmistuksena löysällä. Vähän vähemmän remmejä naamassa tuntuu ponistakin ehkä mukavammalta. Ja mikä juttu siinä on hyvää, voin taas alkaa pyytää Lahjaa ottamaan ite kuolaimet suuhun, kun obersekkiremmien kanssa se oli remmipaljouden kanssa aina niin säätämistä, että jätin sen väliin kokonaan.


Lahjan kanssa on opeteltu jonkun aikaa vähän yksinkertaisempia juttuja, kuten irvistämistä ja matolääkkeen ottamista itse. Irvistäminen sujuu ihan suhtkoht hyvin hetkellisesti jo, mutta työtä saa tehdä vielä, että ilmeen saa pysymään kunnolla päällä niin kauan, kunnes tulee merkki palkinnosta. Matolääkkeen otto sujuu jo tosi hyvin ja harjoiteltiin sitä ihan vain melassivedellä (josta näin mainitakseni ei kumpikaan varsoista tykkää...). Kumpikin juttu on opeteltu naksuttimen kanssa ja Lahja saa aina palkkion naksautuksen jälkeen. Videossa matolääkepruutan kanssa harjoittelu on kuvattu toiselta opetuskerralta, nyt se sujuu jo paljon paremmin.

Makuullemenoharjoitukset on ollut vähän aikaa tauolla nyt, mutta siinäkin on lähdetty kehittämään eteenpäin sitä, että Lahja jäisi makaamaan rennosti pitkällään. Istumisharjoitusten vuoksi sillä meinaa olla välillä vähän kiire istumaan, mutta nyt lähdetään kehittämään sitä makuullaoloa vähän paremmaksi. Pääsee sitten jossain vaiheessa lisäämään sen pressun vetelyn makaavan varsan yli mukaan hommaan, mutta siihen menee vielä aikaa. Niin ja muuten vielä, se yksi kertomani tavoite saada Lahja peruuttamaan pyynnöstä minun ympärilläni sujuu sekin jo aika hyvin!

6 kommenttia:

 1. Lahjahan näyttää jo oikein aikuiselta noiden kärryjen kanssa! Tuo heransilmä on tosi suloinen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotetaanhan vielä kolme vuotta ja ihmetellään sitten, kuinka pieni Lahja on tämän ikäisenä ollut ;)

   Poista
 2. Hieno Lahja <3 Kuinka paljon käyt ajamassa Lahjan kanssa? Minulla ei siis ole kokemusta tämän rodun kehityksestä, sen takia kyselen kun yleensä kauhistellaan (tai ainakin itse kauhistelen) yksivuotiaiden ajamista. Ja ei, tämän kommentin ei ole tarkoitus loukata sinua, pidän blogistasi paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn ajamassa silloin tällöin, ehkä kerran viikossa pienen lenkin. Joku viikko voi olla ettei tule yhtään lenkkiä ja toisena viikkona saatetaan mennä kaksi kertaa. Pääosin käyntiä, jos maastossa mennään. Radalla mennessä usein hölkkäillään se pari kertaa ympäri.

   Poista