sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Luukku 14: Vieraskynäilijät vastaavat kysymyksiin

Tuttu ja turvallinen Sonja lupasi kertoilla vähän minusta vastaamalla kysymyksiin. Hän lupasikin vielä, että jos teillä on lisää kysymisen aihetta, Sonja vastaa kommentointialueesta tässä postauksessa ja vastailee mielellään minua, hevosia ja blogia koskeviin kysymyksiin hänen näkökulmastaan. Lisäksi tässä postauksessa saatte äitini näkökulmasta vähän juttua hevosharrastukseen liittyen. Ensimmäiset kysymykset ovat Sonjan vastaamia ja toiset äitini. Viettäkää toki hauska hetki lukiessanne!

Kauanko olette tunteneet, miten olette tutustuneet ja onko Iidalla ollut tänä aikana aina hevonen?
Ollaan tunnettu Iidan kanssa vähän yli kaksi vuotta. Tutustuttiin Perhossa koululla, kun samalla luokalla oltiin ja Iidallahan oli silloin jo Lilla, eli on.

Kuinka usein näette?
Harvoin, yleensä lomisin pystyy näkemään, kun ei viikonloppuisin oikein viitsi parin päivän takia mennä käymään.

Onko Iida aina tykännyt hevosista, vai onko joku muu eläin ollut ennen "ehdoton ykkönen"?
Koirat varmasti, mitä oon sen juttuja huskeysta kuunnellut.

Viekö hevoset liikaa Iidan vapaa-aikaa?
Mikä vapaa-aika? Ei kun... No ei periaatteessa, eihän niitä nyt koulu aikanakaan voi hoitaa/kouluttaa, jos sitä kouluakin kerran pitää käydä. Mutta kyllä ne aika ison vapaa-ajasta syö, mutta pitää hevosistakin huolehtia. Vähemmän sitä aikaa nyt menee, kuin silloin kun ponit (vanupallot) asuivat omassa pihassa.

Puhuuko Iida koko ajan hevosistaan?
No joo ja ei. Usein facessa jutellaan kuulumisia, mihin kuuluu ne Lahjan ja Lordin kuulumisetkin.

Oletko hoitanut ja liikuttanut Iidan hevosia usein?
Lillaa hoitelin ja liikuttelin tosi paljon silloin kun Iida vielä oli Perhossa. Lomalla kun oli itselläni tallivuoro ja sitten viikonloppuisin, koska itse jäin mieluummin asuntolalle ja Iida halusi kotiin. Lillaa myös tullut liikuteltua kun olen käynyt Iidalla ja tietty Lahjaa paljon hoideskellut samalla, kun heillä olen käynyt. Lordia nyt en ole paljon kerennyt hoitamaan kun ei ole sitä kauheasti tullut nähtyä, paitsi ''mahana''.

Millainen ihminen Iida on ystävänä?
Hmm.. mitähän tähän osais vastata kun ei osaa oikein selittääkään... Ei kai sitä osaa muuta sanoa kuin, että Iida on tosi hyvä ystävä, osaa nauraa omille ja toisten toilailuille (mitä me siis ei koskaan tehä) ja se Iida nyt on vaan semmonen Iida. Ei sitä oikein osaa kuvailla millainen se on ystävänä. :)

Mitä uskot Iidan tekevän tulevaisuudessa?
Tjaa :D

Saako Iidan suututettua helposti?
Juu ja ei. Riippuu vähän tilanteesta.

Pitääkö Iida blogiin kirjoittamisesta vai onko se pakkopullaa?
Riippuu varmaan ihan siitä postauksen aiheesta, mikä kiinnostaa ja mikä ei. Kyllä se varmasti enemmänkin siitä on kiinni, mistä sitä oikein kirjoittaisi kun aiheet loppuu kesken, että tuskin se nyt ihan sitä pakkopullaa on.

Onko Iidalla paljon kavereita?
Jaa, kyllähän noita kavereita tulee ja menee, ketkä sitten ylipäätään lasketaankaan kavereiksi. Mutta kyllähän sillä varmasti koulussa montakin kaveria on.

Ärsyttääkö Iidan (talli)siisteysintoilu ikinä?
Ei se nyt enää niin pikku tarkka ole kuin ennen, mutta eipä se ennenkään ole ärsyttänyt.Onko Iida aina tykännyt hevosista, vai onko joku muu eläin ollut ennen "ehdoton ykkönen"?
Pienempänä oli dalmatialaiskoirat kaikki kaikessa. Kuusivuotiaana tuli hepat mukaan kuvioihin, kun täti vei talutusratsastukseen. 

Miten hevosharrastus alkoi?
Ensiksi Iida ei halunnut ponin selkään, täti houkutteli kuitenkin tovin ja sen jälkeen ratsastusta olisi pitänyt jatkaa loputtomiin. Kun Iidan kaveri kävi ratsastustunneilla, halusi Iida mukaan.

Viekö hevoset liikaa Iidan vapaa-aikaa?
Kyllähän se vie aika paljon toiselta harrastukselta.

Puhuuko Iida koko ajan hevosistaan?
Ei ihan koko ajan, mutta aika paljon. 

Pidätkö siitä, että Iida harrastaa hevosia, vai haluaisitkö hänen harrastavan jotain muuta?
Mielestäni hevosharrastus on hyvä juttu, koska monesta pahasta(kin) voi olla poissa. Vaikka se vie paljon aikaa ja rahaa, en kuitenkaan halua, että hevosharrastus loppuisi. Haitarinsoitolle olisi hyvä joskus löytyä enemmän aikaa, koska Iida on hyvä soittamaan. Sitäkään harrastusta ei ole hyvä jättää.

Oletko hoitanut tai liikuttanut Iidan hevosia usein?
Olen joskus hoitanut niitä tarvittaessa, vaikka en olekkaan hevosihminen. Kun Iida on ollut koulussa, kipeänä, töissä tai jossain muualla, olen ruokkinut hevoset, siivonnut tarhat, harjaillut hevosia ja taluttanut tarvittaessa (hevoset asuivat silloin kotona pihatossa). Kuvaajan roolissa olen välillä. Hevosia olen liikuttanut irtojuoksuttamalla kentällä, mutta en juurikaan ratsasta tai ole ratsastanut.

Mitä uskot Iidan tekevän tulevaisuudessa?
Hevoset varmaan pysyvät mukana koko elämän... vaan eihän sitä koskaan tiedä.

Saako Iidan suututettua helposti?
Saa, Iida on itsepäinen. Silloin kun kumpikin on olevinaan oikeassa, voi syntyä väittelyä. Pärjäämme kuitenkin hyvin.

Pitääkö Iida blogiin kirjoittamisesta vai onko se pakkopullaa?
Joskus blogi tuntuu vievän vähän liikaakin aikaa ja Iida todella tuntuu pitävän kirjoittamisesta.

Onko Iidalla paljon kavereita?
Ei. Ollaan asuttu aina vähän korvessa ja nuoria ihmisiä ei senkään puolesta ole asunut lähellä. Iida ei ole koskaan innostunut kylillä roikkumisesta. Yksi ja kaksi hyvää ystävää löytyy kyllä.

Onko Iida myös talon suhteen siisti?
Joo ja ei. Jos olen päiviä poissa, pysyy paikat siistinä, mutta kun olen kotona, jää hommat yleensä minun kontolleni. 

8 kommenttia:

 1. Kaks samaa kysymystä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siellä montakin samanlaista kysymystä, koska vastaajiakin on kaksi.

   Poista
 2. Onko sulla omaa tallia siis perheen kanssa?

  VastaaPoista
 3. Tämä oli kiva vähän erilainen postaus.:) pidän blogistasi tosi paljon, hyvin kirjoitettuja tekstejä ja hienoja kuvia. Jatka samaan malliin;)
  ja upeaa työtä olet varsojesi kanssa tehnyt, ole itsestäsi ylpeä:)

  VastaaPoista