keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Luukku 17: Lyylin kuulumisia

Mitä kuuluu Lyylille? Jos joku ei vielä tiedä, on tuo koirankuvatus ollut elämässäni nyt kohta vuoden ajan, kun se saapui minulle kahdeksan viikon iässä. Se on kasvanut kovasti siitä ja alkaa muistuttaa jo ihan koiraa. Lyylihän on rodultaan valkoinenpaimenkoira, joka muistuttaa hieman saksanpaimenkoiraa, mutta valkoisessa värissä.

Luonteeltaan Lyyli on oikein pirtsakka ja vahtikoiramainen, oudosti käyttäytyvä ihminen saa sen haukkumaan kumeasti ja turvallisen oloiset se ottaa iloisesti vastaan. Lyyli on todella liikunnallinen ja tykkää aktiivisesta toiminnasta. Sen lempipuuhaa onkin vapaana oleminen ja toisena kaikki lelut, joilla tuo tykkää leikkiä. Kaikki, jossa tarvitaan vähän aivoja, on Lyylin mieleen.

Muuten koirankuvatuksella on mennyt siis hyvin, mutta sillä on ollut kutinavaivaa viime aikoina. Sillä on vähän vielä etsinnässä syy, mutta kapihoito on päällä ja tulehtuneita korviakin putsaillaan.

Tykkäisin hirveästi käydä retkeilemässä Lyylin kanssa kaikkialla, mutta valoisaa aikaa on niin hirvittävän vähän tähän aikaan vuodesta, että ehdin uusille reiteille aika harvoin. Täältä niitä nimittäin löytyy koko ajan lisää ja lisää! Lyyli on oppinut toimimaan kamerankin kanssa hyvin ja se tykkää hirveästi, kun sen pyytää olemaan paikallaan ja menee itse kuvaamaan kauemmaksi. Oikein odottaa sitä hetkeä, kun sanon "ole hyvä" ja saa tulla luokse.

Tässä teille kuvia viimeisimmästä metsäretkestämme, mikä on sinun suosikkisi?23 kommenttia:

 1. Mikä kamera ja objektiivi sulla on käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sony A35 + tamron 28-75mm f2.8. Tosin haaveilen hankkivani canonin kaluston joskus... eli ei koskaan, koska en ihan jokaista kameraa tai putkea huoli ja laadukkaammat alkaa olla jo aika kalliita mun lompsalle :D

   Poista
 2. Sinulla on aivan mahtava blogi! <3 Kerrot asioista mielenkiintoisesti sekä osaat käsitellä eläimiä upeasti.
  Tykkään noista kaikista kuvista , mutta
  lempparini on kuva 5.

  VastaaPoista
 3. Omiksi suosikeiksi nousivat 2 ja 4, vaikka kaikki ovat todella suloisia :)♥

  VastaaPoista
 4. Miksi sillä on panta ja valjaat yhtäaikaa? Mitä ruokaa lyyli syö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia, että kun minulla on juoksuvyö, voin käyttää remmiä valjaissa ja kun olen liikkeellä enemmän keskustassa päin, laitan remmin usein pantaan ja pyydän koiran vierelle vastaantulijan tullessa. Lyyli syö lihaa, koirien omegaöljyä ja Pure Naturalin pentupapuja. Sillä on kokeiltu nyt jonkun verran erilaisia ruokavaihtoehtojakin kutinan ja hoikkuuden takia, mutta mitään positiivista vaikutusta ei niillä ole ollut.

   Poista
 5. Mun lemppari on 5. kuva :) Kiva postaus jälleen!

  VastaaPoista
 6. Lyyli on kyllä kaunis koissu, vaikka nuo korvat onkin aika hassut :) ♥ Varsinkin kun ovat ruskeat?
  Ei taida oikein hurtan valjaat istua koiralle, kun on vinossa.. :/ Itekki juuri vaihdoin omalle koiralle rukan valjaat, kun hurtan ei oikein istuneet hyvin ja valuivat aina toiselle puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kärjistä ruskeat. Valjaat valahtavat joskus remmin painosta, mutta ilman remmiä ja remmin ollessa suorassa valjaat pysyvät oikealla paikallaan.

   Poista
 7. Ihania kuvia, näitä lisää! En osaa päätää mikä kuva on paras, kaikki ovat hienoja ja onnistuneita :)

  VastaaPoista
 8. Kutinaa selvitellessä kannattaa kurkata koiran ruokakippoon! Usein vehnä aiheuttaa kutinaa, lukaiseppa mahdollisen nappulan tuoteselosteet ja ravinto arvot. Lyylille voisi tarjota lohiöljyä mikä auttaisi kutinaan? :3 Kaunis koira <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyyli saa tällä hetkellä viljatonta ruokaa ja myös omegaöljyvalmistetta. Sen ruokintaa on koitettu muuttaa suuntaan jos toiseen, mutta laihtumiseen ja kutinaan sillä ei ole ollut valitettavasti vaikutusta.

   Poista
 9. Neljäs kuva ehdottomasti! :) hienoja kuvia!
  Koirulille paranemisia ja hyvää joulua.
  Olisiko jouluinen kuvapostaus kaikista nelijalkaisista mahdollinen?

  VastaaPoista