sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Luukku 21: Hevosten joululahjat

Hevosille on jo paketti saapunut postista ja sieltä paljastui niille muutama uusi varuste. Ne tulevat kaikki varmasti tarpeeseen ja tässä postauksessa saattekin kuulla, mitä kaikkea paketista paljastui.




Ensimmäisenä Kieffer Perseus -suitset. Tilasin ne koossa cob, joka ei tällä kertaa ollut järin suuri koko. Suitset istuivat kuitenkin mainiosti Lahjan päähän ja mikäli Lordi näihin kasvaa joskus isoksi, saa Lahja luultavasti nämä ja Lordi sitten micklemit, joissa kyllä säätövaraa löytyy. Lordille nämä kuitenkin ostin, tosin sen pää on himpun verran pieni vielä näihin. Kun kuolaimiin totutus koittaa, toivon Lordin ehtineen jo vähän kasvattaa päätään isommaksi.

Nämä ovat toiset vähän arvokkaammat pääkapistukset, joihin minä olen päässyt tutustumaan. Micklemien sijaan yllätyin todella nahan laadusta, se oli joustavaa, laadukkaan oloista ja kestävän tuntuista. Yleensä uudet suitset tuntuvat vähän koppuralle, mutta nämä olivat yllättävänkin pehmeät. Turpahihnan paksuuden vuoksi siinä kuitenkin varmasti kestää muutaman käyttökerran ajan, ennenkuin se muotoituu hyvin turvan ympärille. Tässä mallissa on anatomisesti muotoiltu niskaosa ja turpahihna ja tykkäänkin todella paljon suitsien mallista. Ainut miinus, että tilasin mustat suitset mustalla toppauksella ja näissä oli ruskea toppaus. Sitä ei kuitenkaan paljoa alta näy, joten sinänsä sillä ei ole väliä.



Huomasitte varmaan varustepostauksessa Lordin riimun jo olevan aika kulahtanut. Eskadronin riimuja minulla ei ole ollutkaan ja Lordi sai omansa tämän värisenä (Eskadron Collection riimu Capri), omiin varusteisiinsa sopivana siis. Mukaan tuli myös riimunaru, joka sointuu riimun väreihin. Tämäkin on kokoa cob, mutta päästä se ei silti tipu ja ajan kuluessa sopii varmasti nopeasti oikein hyvinkin jo ponin päähän.




Lahja taasen sai tyttömäisessä värissä oman Eskadron Nici riimunsa. Ehdin juuri sopivasti viime hetkillä tilaamaan vanhasta mallistosta tämän riimun, sillä se uudistettiin kokonaan ihan hiljattain. Lahjalta löytyvä Eskadronin fleeceloimi on samaa sarjaa ja sointuu riimuun loistavasti. Settiin kuului mukaan myös riimunaru samassa värissä.


Lordin harjakassi oli ihan liian pieni ja pohjastakin näkyi jo läpi. Eskadronia voin ylistää kaikessa ja myös harjakassit ovat olleet todella kestävää tekoa. Ei tarvinnut kauaa miettiä, minkälaisen hankkii vanhan tilalle. Kassi kuuluu Lordin uuden riimun kanssa sopivasti samaan sarjaan, tilaa on ja pikkutaskuja löytyy sopivasti.




Tilasin myös pari huopaa, Eskadron NXG Bicross Pink ja Eskadron NXG Brush Pink. Aluksi olin kaavaillut vähän toisenlaisia huopia, mutta ne olivatkin loppu, joten valitsin nämä. Nämähän on ihan Lahjan värissä ja pääsevät jo ensi vuoden puolella varmasti käyttöön, mikäli satulaan totutuksen rohkenen joskus aloittaa. Selkään ei kuitenkaan kivuta ainakaan ennen, kuin Lahja on kolme vuotta. Huovat ovat koulumallisia, joita minulla onkin jo muutenkin todella vähän. Aion kuitenkin hankkia joskus Lahjan ensisatulaksi nimenomaan koulusatulan, sillä tykkään niistä itse eniten ja esteisiin on niin valovuosi aikaa, ettei estesatulaa kannata edes harkita, ennenkuin ehkä viisivuotiaalle Lahjalle, jos silloinkaan. Yleissatuloista en itse edes pidä.



Suunnitelmissa oli myöskin ostaa molemmille vielä yhdet fleeceloimet lisää, mutta nekin olivat loppu, joten tyydyin valitsemaan lopulta Eskadronin jersey loimen. Tämä nyt päätyy aluksi ainakin Lahjan käyttöön, sillä se tarvitsee kuivatusloimia eniten ja Lordi onkin tähän vielä liian pieni. Tykkäsin loimen materiaalista ja odotan mielenkiinnolla, miten hyvin tämä oikeasti toimii käytössä.

Hepoille on varmaan ihan se ja sama tavaralahjat, joten oikeana joululahjanaan ne saavat varmasti paljon porkkanoita ja leipää. Kolme päivää aattoon!

19 kommenttia:

 1. Siis meneekö Lahjalle cob koko riimusta? Oon ostamassa riimua vuonikselle niin onkohan Lahjalla paljonkin isompi pää kuin peruskokoisella vuoniksella? Muuten menisinkin kokeilemaan riimua jo nyt mutta näen sen hepan vasta ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostaisin riimun vasta nähtyäni hevosen (:

   Poista
  2. Meitsin vuonis on ihan normikokoinen, sille cob aika tiukka mutta menee hyvin, full menee parhaiten :) Ihan vinkkinä!

   Poista
  3. Mutta hevoset ovat yksilöitä. Irlannincobeissakin on niitä, joille cob ehdottomasti, mutta sitten joillekkin pitää etsiä x-fulliakin, vaikka säkäkorkeudessa ei suuria muutoksia olisikaan. Jos haluaa pelata varman päälle, odottaisin ihan rauhassa ensi kesään, onhan sinne vielä niin pitkä aika! :)

   Poista
 2. Tosi mukava postaus ja ihania varusteita! :)

  VastaaPoista
 3. Istuiko sun varsojen päähän noi Eskadronin riimut hyvinn? Mä ostin käytettynä Eskan riimun ja se oli jotenkin tosi kummallisen mallinen, turpaosa oli aivan liian iso verrattuna muuhun riimuun... Petyin, mutta ajattelin kyllä vielä ostaa jonkun uudemmasta mallistosta, etten tuomitse liian heppoisin perustein muuten huippumerkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istuu hyvin ainakin Lahjalle, Lordille on vielä vähän iso. Nää on sen verran paksupäisiäkin, että tarvitsevatkin tilaa turvalle, meille sopivan kokoinen turvanympärys kyllä oli, mutta siropäisellä varmasti eri asia (:

   Poista
 4. Ihania varusteita! :)

  VastaaPoista
 5. Vissiin ei teillä ainakaan rahasta ole pulaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten vaan olen säästellyt rahoja kesästä asti, että saan ostettua joulun alla kerralla kaiken, mitä olen suunnitellut.

   Poista
  2. Sehän ei aina tarkoita että rahaa on kuin roskaa, jos ostaa merkkituotteita. Itseasiassa voit päästä paljon halvemmalla, jos ostat kerralla vähän kalliimpaa ja kestävämpää, kuin että ostaisit jatkuvasti huonompaa halvemmalla.

   Ärsyttävää tämä ihmisten puuttuminen toisten raha-asioihin, kukin tehköön rahoilleen just niin kuin itse parhaakseen näkee.

   Poista
  3. Elämä on aika pitkälle valintoja. Ei tossa nyt mitään järjetöntä törsäilyä ole, ennemmin fiksut valinnat: kun ostaa kerralla hyvää, se kestää ja on käytössä miellyttävä.

   Poista
 6. Mistä ostit noi eskan tavarat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämän takia postauksesta löytyy linkkejä varusteiden myyntisivustolle, Horseprolta tilasin (:

   Poista
 7. oioi mistä sä tilaat näitä yli ihania tavaroita?:o :3

  VastaaPoista
 8. Maksatko itse kaikki hevostesi kamppeet? :)

  VastaaPoista