tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuosi 2014

Vuotena 2014 olen kirjoittanut teille kokonaiset 209 postausta ja vierailijoita blogissa kävi noin 350 000. Viime vuosi keräsikin kävijöitä enemmän kuin edellisenä kahtena vuotena yhteensä. Lukijoita tuli lisää suurinpiirtein kolmesataa ja nyt teitä on jo 1119 kappaletta!

VUODEN MIELEENPAINUVIMMAT
Lordin syntymä 20.5
♠ Lahjan ajo-opetus
♠ Alkukesän ihanuus lämpimine päivineen
♠ Varsojen temppukoulu; istumaan oppiminen


LISTAN POHJALLA
♠ Muutto, josta ei tullutkaan loppujen lopuksi hauskaa
♠ Lillan myynti

Tämän vuoden viimeiset päivät ovat käsillä ja vuosi on ollut tapahtumarikas kokonaisuudessaan. On tapahtunut paljon positiivisia kuin negatiivisiakin asioita. Alkuvuodesta meiltä löytyi vielä Lahjan kaverina ollut hoitovarsa, ehkä muistatte Lolan?


Toukokuussa syntyi Lordi, jota myös noin 300 lukijaa seurasi suorana lähetyksenä. Lähetystä on moni katsonut myös jälkeenpäin bambuserista. Silloin minulla oli vielä Lillakin, joka pääsi pikkuhiljaa takaisin liikkumaan varsomisen jälkeen enemmän. Kesällä hevosten kanssa tuli paljon vietettyä aikaa pihassa ja käytyä uimassa omassa rannassa.


Syksyä kohden kävi vähän miten kävi ja alkoi alamäki, joka sitkeästi koittaa jatkua vieläkin. Olen aina ollut ihminen, jonka elämä on hevoset ja kaikista eniten rakastan nyhrätä niiden kanssa ihan omassa rauhassa joka päivä omassa pihassa. Kaikenlainen järjestely ja nikkarointi oman mielen mukaan - jos siihen liittyy hevoset - on aina ollut mieleeni ja kun hevoset muuttivat hoitotalliin, tiesi se sen loppua.

Viimeisiä kuvia, kun hevoset olivat kotona.

Lopulta päädyin myymään Lillan. Se oli ehkä elämäni raskaimpia päätöksiä ja vaihtoehtoja punnittiin monesti suuntaan ja toiseen. Siinä tilanteessa se kuitenkin alkoi tuntua parhaimmalta ratkaisulta ja kolmen vuoden jälkeen tiemme Lillan kanssa erosivat marraskuussa.


Tulevaisuus on täysin avoin. Minulla on suunnitelmia, haaveita ja toiveita sen suhteen, mutta aika näyttää, missä mennään ensi vuoden lopussa. Tänä vuonna loppuvuoden raadollisuus meinasi pilata alkuvuoden ihanuuden ja toivon ensi vuonna käyvän toisinpäin.

Ensi vuoden toiveena olisi saada hevoset jälleen omaan pihaan omaan hoitoon. Pidän siitä vastuusta, joita hevosen omistamisesta tulee. Vasta silloin, kun ne hoitaa kokonaan itse, voin sanoa, että tunnen omistavani hevosen. Sitä paikkaa nyt vain ei ole, enkä minä mitään muuta yhtä kovasti toivo, kuin sen löytymistä.

21 kommenttia:

 1. Mä olen varmasti unohtanut lukea jonkun postauksen! Lueskelin eteenpäin kaikessa rauhassa, kunnes silmät kohtasivat "Lillan myynti". Siitä seurasi silmien hierontaa ja MITÄHH-ilmiö, mitenköhän mä oon ollut siinä uskossa, että se lähti vain ylläpitoon? Vai oliko se jonkun aikaa ylläpidossa ensin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilla oli ylläpidossa ja myytiin sitten.

   Poista
 2. Minkä takia Lilla myytiin? Oon siitä sulle tosi vihainen! Lopetan blogin lukemisen koska Lillaa ei ole enää kuvioissa! Lahjasta ja Lordista ei oo sulle mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et oo tosissas? :D :D

   Poista
  2. Hei oikeesti xD Se on toisen hevonen (oli) ja se päätti mitä sen kanssa teki.

   Poista
  3. Joskus kaikki ei vaan mee niinkun haluis ja pitää tehdä vaikeita päätöksiä. Isot rispectit Iidalle että teit noin suuren päätöksen! Hyvää alkuvuotta :)

   Poista
  4. Se on vaan voi voi jos joku ei haluu lukea Lillan myynnin takia näin hyvää blogia :D Lahjasta ja Lordista kasvaa varmasti upeita hevosia :)

   Poista
  5. Onko Se oikeesti niin kauheeta että blogia ei enää voi lukea. Iida teki vaikean päätöksen ja saa olla tyytyväinen että siihen pystyi myymään Lillan. Mä en olisi siihen pystynyt.

   Poista
 3. Miksi muutosta ei tullutkaan loppujenlopuksi hauskaa ? Mikä siinä meni pieleen ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska me ei päästy muuttamaan sinne minne piti.

   Poista
 4. Ihmeellistä tämä kun jotkut eivät voi hyväksyä, että myit Lillan. Itse uskon, että sulla oli siihen hyvä syy ja noista kolmesta ihanasta hevosesta olisin itsekin myynyt Lillan, sillä näistä kahdesta nuorukaisestahan voi vielä kehittyä mitä vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mä ihan huvikseen sitä kyllä myyny ja niin voi!

   Poista
 5. miten sen pihatto projektin kävi? o:

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Miten päädyit luopumaan Lillasta ja pitämään kaksi varsaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain oli luovuttava ja joku päätös oli vain tehtävä.

   Poista
  2. Minä olisin itse ehkä putänyt Lahjan ja Lillan, Lillan osaavuuden ja helpon käytöksen sekä Lahjan oppuvuuden takia, mutta se oli vsin oma mielipiteeni, sinulla oli varmasti syitä minkä takia myit juuri Lillan. Mutta olen tyytyväinen että Lahja jäi sillä minusta se on vain niin ihana :D

   Poista
 8. Ärsyttävää jos joku anonyymi suuttuu siitä että Lilla on myyty. Jos tuntuu että jonkin hevosen omistaminen ei tunnu oikealta se kannattaa myydä. HEVOSEN HOITAMISEN TÄYTYY TUNTUA HYVÄLTÄ! Mutta tuo oli vain MINUN mielipiteeni. Lordi on ihana♡♥♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillan omistaminen tuntui oikealta ja se oli tärkein hevonen ikinä minulle, mutta joskus on pakko tehdä ratkaisuja, jotka eivät ole niin mukavia.

   Poista