perjantai 30. tammikuuta 2015

Hyvin alkanut vuosi

Toivoin vähän parempaa vuotta tästä vuodesta kuin edellisestä, mutta kovin hyvin ei se kyllä ole käyntiin lähtenyt. Ensimmäisenä tietenkin kaikista eniten huolta aiheutti heti uudenvuoden jälkeen Lordin suun hajoaminen ja se, saadaanko se kuntoon. Yli kaksi viikkoa jatkunut sahaava reilun 39 asteen kuumeilu ei ainakaan laskenut omaa tuskaa siitä, miksi omalle ponille piti käydä näin. Hyvä kuitenkin, sillä Lordi on alkanut siirtyä normaaliin päiväjärjestelyyn, eikä sen tarvitse olla enää karsinalevossa. Toki varsa näyttää vähän nuhjuiselta niin pitkän kipuilun jälkeen, mutta ainakin se on taas elinvoimainen ja pirteä!

Lyylillä taas ei mene niin hyvin. Sillä on ollut pahaa kutinaongelmaa jo viime syksystä lähtien ja kaikki pahenee vain koko ajan. Eläinlääkärillä on rampattu senkin kanssa. Sille on annettu sisä- ja ulkoloishäätö ja korvissa olevaa tulehdusta on koitettu hoitaa. Kapiahan tuolla ensin epäiltiin, mutta hoito ei auttanut yhtään mitään. Lyyli saa omegalisää ruokaansa ja se on viljattomalla ravintokokeilulla ollut jo toista kuukautta. Sekään ei kuitenkaan auta ja eläinlääkäri on kertonut, että tutkimuksia voidaan jaksaa, mutta ne ovat kalliita ja yleensä jos loishäädöt ei auta, ongelma on vaikeammin hoidettavissa ja krooninen (ja vaihtoehtoja kutinan syyksi on tuhansia...). Ollaan vähän mietitty miten tästä jatkaa, antaakko koiran vielä kärsiä jatkuvasta kutinasta mahdollisesti pitkän aikaa, eikä silti saada välttämättä hyviä uutisia vai jatkaa lisätutkimuksia. Koira on raapinut itsensä kohta jaloista, silmäkulmista, päästä yleensä ja mahan alta miltei karvattomaksi, iho on osittain vereslihalla ja kohta tätä menoa aivan tulehtunut. Lisäksi koira vain laihtuu, eikä sitä kehtaa viedä kohta edes pihalle, kun Lyyli painaa monta kiloa vähemmän, kuin ihanteellisessa painossa. Toivon, ettei koiralta löytyisi mitään vaikeasti hoidettavaa, koska ei ole reilua pitää sellaista eläintä hengissä, joka kärsii ajoittain vähemmän ja enemmän lääkityksestä huolimatta. Päättyykö tämä kaikki jo reilun vuoden jälkeen?

Pienempinä ongelmina on ollut kameran hajoamispisteessä oleminen ja se, että jostain syystä olen myös itse tosi paljon muutamien päivien taukoja lukuunottamatta pienemässä tai suuremmassa kuumeessa yli kuukauden (neljääkymmentä astetta huitelee tälläkin hetkellä). Vielä ei heitetä kirvestä kaivoon, pakkohan tämän on tästä kääntyä taas paremmaksi!


Lordin suu sentäs näyttää paremmalta!

20 kommenttia:

 1. Isot tsempit sinne! :)

  VastaaPoista
 2. Ootko koittanut Lyylille raakaruokintaa (ja eliminaatiodieettiä) ? Syy saattaa olla nimittäin käytännössä missä tahansa ruoka-aineessa. Kannattaa liittyä facebookissa aiheen ryhmiin ja lueskella/kysellä enemmän, todella moni lopetusuhan alla ollut koirakin on sen ansiosta pelastunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse meinasin laittaa ihan samaa. Omalla westiellä erittäin paha vilja-allergia, syötettiin aluksi viljatonta kuivaruokaa, makkaraa yms mutta aina parin kk jälkeen merkin vaihdosta kutina palasi, korvatulehduksia oli usein, nivusia rapsutteli ja tassut tulehtui. Aloitettiin raakaruokinta (lihaa ja kasviksia soseutettuna) ja ihon tilanne rauhoittui ajallaan, lisäksi annettiin kortisonikuuria pahimpaan kutinaan.

   Poista
  2. Kaverini koiralla todettiin varastopölypunkki allergia. Eli oikeestaan oli kaikelle allerginen. Aluksi kortisonia ja sen jälkeen siedätyshoitoa ja nyt on koira ollut kutiamaton :) monella saksanpaimenkoiralla raakaruokinta sen vuoksi, että mikään viljatonvalio tai vastaava ei ole auttanut.

   Tsemppiä!

   Poista
 3. Oivoi. Teillä ei mee nyt ihan putkeen. Hurjasti tsemppiä teille! Toivottavasti kaikki päätyy parhain päin. :)

  VastaaPoista
 4. Lyylillä on täsmälleen samat oireet mitä kaverini koiralla!! Tälle kokeiltiin kaikki lääkkeet ja mikään ei auttanut. Sitten vietiin kokeneemmalle lääkärille ja tämä totesi kapin. Koira sai siihen lääkityksen ja nyt on täysin kunnossa. :) Ensin epäilivät allergiaa ja kaikkea muuta, eikä eka lääkäri edes tajunnut kapiksi. Oikeasti kannattaa vaihtaa lääkäriä ja kertoa kapiepäilystä! :)

  VastaaPoista
 5. Voimia sinne, pidetään peukut pystyssä että asiat muuttuu paremmaksi pian!:) ittelläni on myös vuoden vanha koira, (senkin nimi on muuten myös Lyyli xd) ja sillä on ollut saman tyyppisiä ongelmia, onneksi ihan perus matolääke auttoi meidän tapauksessa... Toivotaan että kaikkien teidän terveydentila paranee!!! Voimahali sinne!

  VastaaPoista
 6. Meillä myös ollut saksanpaimenkoira, jolla atooppinen ihottuma. Joka täytyi rasvailla yms. Ja koko elämänsä söi viljatonta ruokaa, taisi jopa olla allergiaruokaa hillsiltä. En nyt tarkalleen muista kuinka sitä hoidettii yms. Muutamia vuosia sitten nukkui pois. Rotu harmillisen jalostettu että on iho-oireita sun muuta. Taisi sillä muutakin olla kun loppuajasta alkoi olla sen verran apaattinen.

  VastaaPoista
 7. Onneksi Lordin suu on jo parempaan päin!
  Ja tsemppiä sulle Lyylille!

  VastaaPoista
 8. Voi hitsi, kuulostaapa siltä, et vastoinkäymistä kerrakseen :/ Mut kyllä se siitä taas voitolle kääntyy, paranemisia ja tsemppiä koko konkkaronkalle!

  VastaaPoista
 9. Suosittelen myös kokonaan raakaruokintaa ellet ole jo kokeillut. Mitä nappulaa lyyli syö tällä hetkellä?

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin ^^

  VastaaPoista
 11. Koirilla yleisiä allergian aiheuttajia ovat nauta, sika ja vehnä. Kokeile 6 viikon ajan eliminaatiodieettia, jossa koiralle syötetään 1 hiilihydraatti- ja 1 proteiinilähdettä, joita koira ei ole koskaan aikaisemmin syönyt. Lihaksi käy esim. peura, ankka tai hevonen ja hiilihydraatiksi peruna, maissi tai hirssi. Eliminaatiodieetin aikana ei saa antaa mitään muuta ruokaa, kuin valittuja 2 raaka-ainetta. Aluksi oireet saattavat mennä pahemmiksi. kun elimistö puhdistautuu allergeneista. Eläinlääkäreiltä saa kaupallisia allergiaruokia esim. Virbac dermal, Trovet peura-peruna tai Trovet ankka-peruna. Lisäksi on tarjolla hydrolysoituja ruokia esim. Specific cdd-hy tai Royal Canin hypoallerginic. Valitettavasti suuri osa saksanpaimenkoirista (tai muut niistä jalostetut rodut) kärsivät ruoka-aineallergioista. Krooniseen atooppiseen kutinaan on olemassa myös lääkkeitä esim. Atopica tai Sporimmune. Tsemppiä Lyylille, toivottavasti oireille löytyy syy.

  VastaaPoista
 12. Toivotaan että asiat kääntyvät parhain päin! :)

  VastaaPoista
 13. Häää miten voi olla noin huono tuuri :( Ikinä en oo kuullukkaa että ihmisellä vois olla kuume kauemmin ku muutaman päivän, eikö siihenkin jo kuole jos sisäelimet on pitkään liian korkeissa lämpötiloissa? Kamalaa ku vuosi alkaa näin, eiköhän se kumminki tästä paremmaksi käänny, sentään Lahja on terve! :) Tsempit täältäkin

  VastaaPoista
 14. Koiralle suosittelen allergia testejä. esim. äänekosken hiskinmäki.

  VastaaPoista
 15. Useat perus kotivakuutuksetkin korvaavat ainakin tippumalla kolhiintuneita kameroita, joten luulisi että voisivat korvata koirankin aiheuttamia tuhoja, kannattaa tiedustella jos sattuu olemaan jonkunlainen vakuutus. Joku omavastuuhan siihen tietysti tulee, vaihtelevat firmoittain jonkin verran.
  Miten nuo harmit tuntuvatkin aina vetämään uusia puoleensa, toivottavasti tilanteet helpottavat pian, itsekin kutisevan koiran kanssa eläneenä tunnen tuskasi!

  -Hanna

  VastaaPoista
 16. En ole blogiasi enempää seuraillut, mutta heitänpä nyt tähän homeen mahdollisuuden, jos koira ja sinä molemmat olette epämääräisesti kipeitä.

  VastaaPoista
 17. Oireet vois mun mielestä viitata myös kilpirauhasen vajaatoimintaan & histiosytääri sarkomaan (en oo varma kirjotinko oikein :D)

  VastaaPoista
 18. Suosittelisin myös jättämään ainakin naudan pois koirasi ruokavaliosta. Meillä hyvin samantyyppinen allergiakoira, sen iho oli erittäin kutiseva ja kipeä (ei tykännyt lopulta koskemisesta), rapsutti korvat ja silmänympärykset, sekä nuoli tassut vereslihalle, vaikka kuinka yritettiin estää. Koira oli siis todella kipeä, ja korvissa myös jatkuva hiivatulehduskierre.

  Eräs eläinlääkäri käski jättää naudan ja vehnän pois, ja parissa kuukaudessa koira oli kuin eri! Alkoi ruoka tarttumaan ja kaljut laikut parantua, sekä koira pikkuhiljaa antoi taas koskea itseensä, kun iho ei enää ollut arka.
  Syötettiin siis itsetehtyä ruokaa, yleensä broilerin jauhelihaa ja riisiä keitettynä, sekä useimmiten kuivanappulana RoyalCanin Hypoallergenic. Näillä aloitettiin, ja pikkuhiljaa kokeiltiin myös muita lihoja ja tärkkelyslähteitä, sekä uusia nappularuokia. Kaikkea muuta kestää syödä, muttei nautaa, vehnää eikä maissia.
  Tämänkin kanssa rampattiin eläinlääkärissä, kunnes oireiden aiheuttajaksi paljastuikin allergia.

  VastaaPoista