perjantai 2. tammikuuta 2015

Orimies lekurillaLordi kävi tänään vierailemassa eläintohtorilla. Sille oli kyllä ihan pätevä syykin, sillä poni oli mystisestä syystä saanut alaleukansa aika mielenkiintoiseen kuntoon. Ulospäin mitään ihmeellistä ei näkynyt, mutta kun erehdyin eilen vilkaisemaan varsan suuhun, oli siellä muutama hammas muutamassa osassa. Tänään saatiin vierailtua klinikalla, sillä suu oli kuvattava.

Ensinnäkin se matka oli aika mielenkiintoinen kokemus. Lordi on matkustanut ennenkin, mutta rekassa, joten edessä oleva puomi oli uusi juttu, vaikka toki trailerissa muuten on käytykin toistakymmentä kertaa. Meni kymmenen minuuttia, kun oripoika oli niskat jumissa ja etujalat puomilla, siitä toiset kymmenen, niin tyyppi oli heittänyt etupuomin ympäri ja oli takapuoli vastassa. Jouduttiin keskellä nelostietä avaamaan siltakin, että tuon sai takaisin paikoilleen. Näin jälkeenpäin ajateltuna se etuosan tukkiminen jollain olisi ollut ehkä ihan kannattavaa, koska tää ei tän osalta kyllä ollut ihan samaa mieltä kuljetuksesta, kuin Lahja. Paluumatka meni jo sitten hyvin.

Klinikalla ensimmäiseksi poniin tuikattiin vähän rauhoittavaa ja tuolta menikin jalat aika äkkiä solmuun. Naamavärkkiä käytettiin röntgenissä ja sieltä paljastui ilkeän näköisten hampaiden lisäksi leukaluusta pari halkeamaa. Niitä täytyi vähän tukea ja kylmästi poralla vedettiin leukaluuhun muutama reikä ja kursittiin jollain rautalangan tapaisella leukaa vähän kasaan. Lisäksi ylimääräisiä hampaanpaloja vähän poistettiin ja suuta siistittiin. Parin kolmen viikon päästä suuhun kuulumattomat viritykset käydään poistattamassa ja sitä ennen käskynä on huuhdella turpavärkki päivittäin. Lisäksi tietty antibioottikuurin tuo sai, mutta ei sentään tämän pahempaa! Pitäisi kaiken parantua ihan ongelmitta. Pysyvät hampaat sitten joskus saattaa kasvaa vähän vinksalleen tai jäädä tyngäksi alhaalta, mutta sillä ei nyt hevosen elämisen kannalta onneksi niin suurta merkitystä ole.

Oli ne nyt aika monessa kappaleessa ihan oikeasti.Poni pää jumissa.

Operoitu hammaskalusto.

37 kommenttia:

 1. Hyi kuinka ällön näköistä! :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuo kyllä kovin mieltä ylentävä löydös ollut :D

   Poista
 2. Voi pikku Lordia!♥♥♥♡♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta isot miehet selviytyvät urheasti!

   Poista
 3. Miten nuo hampaat ovat edes menneet noin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan lentänyt sopivasti naamalleen, jäänyt johonkin jumiin tai toinen hevonen potkaissut, kuka tietää...

   Poista
 4. Hui😨 järkytyitkö kun katoit suuhun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeastaan järkyttynyt, vaikka eihän tuo mukava löytö ollut.

   Poista
 5. Apuva. On aika ekspertti kun purukalustonsa tuollaiseen kuntoon saa... Mahtoi tehdä kipeää.. Parantumisia. Ota kuva siitä kun ne on parantuneet. Meidänkin heppa osasi varsana itsensä aika solmuun saada kanssa kuljetuksessa. Oli herra aika kummastuneen näköinen kun "avattiin" solmua . Mutta takaisin tulo matka onneksi sujui ongelmitta. ihana blogi. hyvää uuttavuotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tässä trailerissa sai etupuomin helposti alas. Jotkut vaan kokeilee sitä puomin päälle kipuamista, vaikka olisi miten tahansa kiinni. Tääkin on mennyt rekassa kuljettaen todella hyvin, mutta ei sitten enää tässä. Täytyy alkaa Lahja seurana harjoittelemaan, niin kasvaa fiksu kuljetettava tästäkin :)

   Poista
 6. Meillä ekan kerran kuljetuksessa laitettiin kaulapannasta varsa kuljetuksen ajaksi kiinni ja kokenut vanhempi ruuna viereen niin saatiin varsa ilman ongelmia paikasta A paikkaan B, mutta kyytiin saanti ongelmia oli hiukan. Kirjoitit tämän tosi rauhallisesti, itse kirosin puoli maailmaa kun näin tuon meijän kyseisen varsan verilammikon keskeltä jalasta suihkuten verta. Eikö yhtään hirvittänyt, heittänyt paniikkia päälle? Tuo leuka näyttää ihan kamalalta kyllä, miten ihmeessä se on onnistunut. No eiköhän se tuosta :) miten tajusit katsoa suuhun ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordi on ennenkin ollut kuljetettavana ja paljon käynyt trailerissa, mutta tää oli eka kerta kun meni yksin etupuomin kanssa ja otti siitä pulttia. Oli vaikka miten kiinni, mutta kun tahtoi tulla yli, niin tuli yli, Lahja sen sijaan ei välittänyt mitään kuljetuksessa edes ekalla kerralla. Mulle ei yleensä tule sellaista paniikkia päälle, kun on kyse hevosen loukkaantumisesta. Syytä en tiedä ja huomasin, kun oli tarkoitus alkaa opettamaan kuolaimiin, oli varmasti jo päivän vanha vamma :)

   Poista
 7. Voi Loordi♥ Mitenköhä on saanut itsensä pyöritettyä kopissa...Mitä sen alahuuleen oli tullut, kun yhdessä kuvassa oli ihan punainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kuvassa oli jo irroitettu ylimääräiset hampaanpalat ja vissiin porailtu reikiäkin leukaan, niin valunut verta vähän huulillekkin.

   Poista
 8. Vaikuttaako tämä jotenkin orin tulevaisuuteen, esimerkiksi jalostusta ajateltuna? Toivottavasti paranee äkkiä!
  -M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietääkseni, koska tämähän ei periydy ja pitäisi muutenkin parantua miltei entiselleen :)

   Poista
 9. Herranjestas mihin kuntoon oli hammaskaluston saanu :O Onko sulla mitään havaintoa miten se on onnistunut moisessa? Paranemisia Lordille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään tietoa ja kerrotaan (:

   Poista
 10. Hui hitsi, nuo hammasjutut on aina tosi ikäviä :/ Missähän lie poika on ihtensä telonut, ihan mielenkiintoista ois tietää kun tuohon kuntoon suunsa saanut!

  VastaaPoista
 11. Melko vastaava tapaus oli fb:n lämppärit yhteisössä, oli ori saanut alaleukansa jonnekkin väliin survottua ja jäänyt jumiin. Juurikin jollain rautalangan tapaisella kursittiin läjään kun leuka oli murtunut. Paranemisia Lordille!

  VastaaPoista
 12. Hui aika hurjaa, onneksi paranemisennuste on noin hyvä. Mistä on mahtanut varsa parka saada noin kovan tärskyn?

  VastaaPoista
 13. Voi ei, tuo toinen kuva♥ Lordin ilme:D Onneksi ei pahemmin käynyt.

  VastaaPoista
 14. Voi pikkusta ponssia, on nuo elukat justiin tuomosia että telovat ittensä sillon ko kukaan ei näe, eikä ne puhu mittään! Viimiseen asti koittaa olla niinkö ei oliskaan eikä näytä että käy kipeää. Onneksi satuit suuhun katsomaan ajoissa ennen kuin kerkesi tulehtua yms mukavaa :/ Reppana <3

  VastaaPoista
 15. Lordille paranemisia!

  VastaaPoista
 16. Olisiko mahdollista jos tekisit postauksen siitä, mitä Lahja jo osaa ja milloin/minkä ikäise aloitit opettamisen ja kuinka kauan opetukseen meni? :) Minua ainakin kiinnostaisi tallainen postaus! Ja lisäksi minkä ikäisenä aloitit pressuun totuttamisen sun muut tallaiset :)

  VastaaPoista
 17. voi pientä Lordia !:-( mutta tuli äsken mieleen että jossain sinun vanhassa postauksessa oli myynnissä glaridge housen yleispenkki (16,5) niin onko myyty jo ( nimittäin oli postaus aika vamha) kun meidän poni olisi ehkä vailla uutta satulaa ellei tämä horzesta oleva satula ole sopiva :) jos ei ole myyty niin mietitään sitä varmasti ! vastaisisitko? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin joskus myynnissä olleet pinkit kuolaimet kiinnostaisi jos on vielä kaupan!

   Poista
 18. Voi Lordia! ♥♥♥ Kuinka monta päivää arvelet tuon "vamman" olleen ennenkuin huomasit sen?♥♥ Kenen kanssa Lordi tarhailee?♥♥♥:mmellä Anki.

  VastaaPoista
 19. Hui kauheaa, ikävän näköistä - onneksi ilmeisesti melko helposti hoidettavissa :) Paranemisia!

  VastaaPoista
 20. Mielenkiintoinen postaus!
  Harmillisesti olisin toivonut hieman enemmän operoinnista kertovaa, potilaskertomusta jne. sillä mielestäni se olisi tuonut tähän hyvin lisää informatiivisuutta. Pikaista paranemista lapselle!

  VastaaPoista
 21. Ohhoh aika hurjan näkönen! :( Toivottavasti Lordi paranee pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saankos muuten ottaa bannerisi minun blogini postaukseen esimerkiksi? ^_^

   Poista
 22. Lordin hampaille pikaista paranemista toivottaa Harmaasta torpasta Wallu (http://1.bp.blogspot.com/-fbeWDuXWqXE/VJw4Y2gi1rI/AAAAAAAACP4/MI5aB8ZOe7Y/s1600/joulukortti.jpg)

  VastaaPoista
 23. Hui! :O Voi Lordi-raukkaa! Pikaista paranemista hänelle! :)

  Tuli heti semmonen et mitähän sitten sieltä oman 2-v ponin suusta sitten voisi löytyä...

  VastaaPoista
 24. Millon uus postaus tulee?
  Ja paranemisia lordille! :P

  VastaaPoista
 25. Ei varmasti mikään ilahduttava löytö ollut! D:

  VastaaPoista