lauantai 14. helmikuuta 2015

Kuolaimet tutuiksi!

Lahjan kanssa on tullut puuhailtua maastakäsittelyn muodossa viime aikoina. Se on edistynyt makuullaolossa aika paljon ja malttaa mennä nykyään kyljelleen, sekä pysyäkkin siellä pyynnöstä. Toki joskus tulee vielä pieniä väärinkäsityksiä ja poni saattaa muuttaa asentoa tai nousta kokonaankin ylös, mutta suurinpiirtein vasta merkistä Lahja vaihtaa asentoa. Herkkujen alituisesta syöttämisestä on naksuttimen avulla koitettu päästä eroon ja harjoiteltu maltilla paikoillaan olemista.

Naksutin on osoittautunut ihan mahtavaksi välineeksi. Lahja ainakin tykkää ihan hirveästi tehdä sen avulla kaikkea ja tietää kyllä aivan selvästi, mitä naksautuksesta seuraa! En tiedä, miten ilman sitä olisin saanut edistystä näin nopeasti paikoillaan olemiseen. Naksuttimella on lisätty paikoillaan oloaikaa sekunteja kerrallaan ja palkinto seuraa ihan vain rauhassa olemisesta.

Lordi sen sijaan on opetellut ensimmäistä kertaa kuolaimiin. Harjoittelu piti aloittaa oikeastaan jo silloin uuden vuoden jälkeen, mutta suitset kaivettuani esiin löysin suusta jo varmasti sen tutuksi tulleen yllätyksen. Nyt kun suu on parantunut jo hyvin, uskalsin esitellä kuolaimet varsalle uudestaan. Otetaan totuttaminen nyt ihan hitaasti ja rauhassa, kunhan nyt kesään mennessä osaisi pitää kuolaimia suussaan, ottaa ne itse suuhun ja antaa pukea suitset hyvin.

Ja nyt - luvassa kilometri kuvia ja videomateriaalia!


Harjoittelutuokio 6.2.Kuvassa melkein 1v ja 9kk

Lordi ja suitset.

Tässä puolestaan harjoitteluja parin päivän takaa.


Jälleen pientä koostetta Lahjan kanssa touhuiluista.

Ja tietenkin Lyyliä vielä lopuksi!
Miltä näyttää koira, kun sille heittää lumipalloa? Tältä.

16 kommenttia:

 1. Onko Lyylillä kynsilakkaa?:Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitäähä tytöillä välillä olla aikaa kauneutumiselle ;)

   Poista
 2. musta on ihan huikeeta miten paljon teet näittenkin heppojen kanssa kaikkee, just esim. opetat temppuja! :)

  VastaaPoista
 3. Onko Lyyli jo parantuut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravisteleeko Lyyli päätään ja käyttäytyy muutenkin oudosti? Tiedän koiran jolla oli samankaltaisia oireita, eka saatiin kapiepäily, mutta ei ollut se ja toisessa ell todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta ja nyt koira syö lääkettä

   Poista
 4. Oletko opettanut Lahjalle kavion antoa tai espanialaista käyntiä?

  VastaaPoista
 5. mikä lyylillä on :O?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietoa löytyy pari postausta taaempaa enemmän :)

   Poista
 6. Millaiset (ja minkä kokoiset) kuolaimet valitsit Lordille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordilla on ihan perus nahkapäällysteiset viiksikuolaimet 10,5cm koossa.

   Poista
 7. Ootko vielä ollu lahjan selässä/totuttanut painoon tai satulaan tmv? Mitä mieltä oot siitä että jotku ratsastaa jo tuon ikäisellä, ja puolta vuotta vanhemmalla hypätään esteitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin sitä kyllä törmää kaksivuotiaisiin, joilla ratsastetaan, mutta itse henk.koht. en sellaista hevosta ottaisi, vaikka maksettaisiin. Lahjan kanssa kyseeseen ratsutus tulee ehkä joskus 3-4 ikävuoden välissä ja satulaan totutus samalla tai hieman aiemmin.

   Poista
  2. Upeita tupsujalkoja sulla! Löysin blogisi ihan sattumalta muita blogeja selatessani ja pakko oli alkaa tutkimaan lisää kun itselläni tällä hetkellä karvajalka ratsastettavana :) Tosin omassa myös shireä sotkettuna mutta menisi cobistakin! Näistä kasvaa varmasti mahtavia ja kun on oikeat tavat työskennellä heti pienestä asti niin mikäpä olisi esteenä. Pakko liittyä seuraamaan ahkeramminkin teitä (:

   Poista