torstai 25. kesäkuuta 2015

Takaisin kotona

Blogin puolella on ollut vähän hiljaista viime aikoina. Se johtuu siitä, että olin ihan vierailla mailla viikon verran, nimittäin Norjassa. Oli muuten hienot maisemat ja ihanat tiet ajella! Siellä jos oli mutkamerkki ja ajosuositus 40km/h, sitä oikeasti kannatti totella ja hidastaa ehkä vähän enemmänkin. Meinaan kaiteettomat tiet ja monenkymmenen metrin pudotus rotkosta mereen ei ihan houkuttanut. Ajokilometrejä tuli 3400, mutta reissu oli kertakaikkiaan ihana! Käytiin Nordkappissa asti, eli Euroopan maantieteellisesti pohjoisimmassa paikassa.

Tämäkin kuva on otettu tieltä.


Siinä on mutka - Norjassa se tarkoittaa oikeasti mutkaa.

NordkappTämä vielä Suomen puolelta ja kyllä, siellä on lunta kesäkuussa.

Kiirettä pitää vähän muutenkin, sillä olen jälleen menossa Kultaisen harmonikan finaaliin. Se tuleekin televisiosta ulos ensi viikon keskiviikkona suorana lähetyksenä AlfaTV:ltä kuuden aikaan illalla. Sitä ennen onkin paljon asioita hoidettavana, mutta ponit ovat saaneet silti osansa!

Kipparin kanssa on jatkettu ohjasajon merkeissä ja se sujuu siltä jo aika hyvin. Myös herran kaviot saivat manikyyriä jo toistamiseen ja sillä on oikeasti jo aika isot tossut verrattuna Lahjan käppänöihin. Ponien pihattoaitakin oli saanut kyytiä Norjan reissun aikana. Takaisi tullessa sai hieraista silmiään, sillä se oli kasvattanut kokoa ainakin neljäsosalla äidin toimesta.

Lahjalle on harkinnassa edelleen kengät, sillä lenkkeilystä ei meinaa oikein tulla mitään toisen aristellessa sorateillä. Ponin kanssa käytiinkin pienellä kärryttelyllä pari päivää sitten pitkästä aikaa, kun kaviot ovat saaneet seinämiä vähän takaisin. Se ei kuitenkaan näytä auttavan, sillä kivet tuntuvat kavionpohjissa epämiellyttäviltä, vaikka varsinaisesta ontumisesta ei voi puhua. Ei ole kiva kuitenkaan lenkittää ponia, joka jännittää joka lihastaan ravatessaan, ettei astuisi kivien päälle. Taitavat kengät eksyä kavioihin asti joku päivä.


Lahjaa ei hattu lenkin ajaksi kiinnostanut - kestäähän korviin lentävät pörriäiset nyt paljon paremmin, kuin häpeän määrän kilometrin päähän näkyvästä korvahupusta.Kippari töidenteon parissa.

19 kommenttia:

 1. Hitsit on upeat maisemat! :)

  VastaaPoista
 2. Mikset kokeile kengättömien bootseja ensin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupsujalkoihin vaikea löytää sopivia ja varmasti hiertävät helpommin, kun jalkakarvojen takia ei saa aseteltua hyvin. Lisäksi kaviot näin nuorella kasvattavat kokoa vielä jatkuvasti, joten bootsit jäisivät nopeasti pieneksi. Kengät oikein laitettuna on parempi vaihtoehto kuin lihaksensa jumiin lenkeillä kengättömänä vetävä hevonen :)

   Poista
 3. Et varmasti laita sille kenkiä jos kaviot kestää ilmankin, vaan hommaat lenkkarit, vainikan aittaan vaan yhteyttä. Facebookista heidät löytää nimellä kengättömät hevoset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti hevonen on kuitenkin minun nimissäni, joten minä myös saan päättää mitä hevosella on jaloissa. Vaihtoehtoja on kuitenkin punnittu ja bootsit tupsujalkaiselle kasvavalle varsalle on valitettavan hankala löytää (karvat ovat kaikissa malleissa tiellä ja hiertävät helposti, kavio kasvaa jatkuvasti vielä jne.)

   Poista
 4. Ai että ihania kuvia! Oli aivan varmasti mahtava reissu, kun oli tuollaiset näköalatkin!?
  Minkä ikäinen tuo Kippari on? Ja, aiotko/ voitko ratsastaa Kipparilla?
  Ihana postaus taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kippari täyttyi juuri kaksi vuotta, joten sillä ei voi vielä ratsastaa :)

   Poista
 5. Milloin Se bannerien esittely oikein tulee? :)

  VastaaPoista
 6. Kenen kanssa olit reisuussa? :)

  VastaaPoista
 7. Ehkä mä kirjotin ton ylemmän kommentin vähän liian kärkkääksi... anteeksi siis... mutta jos et oo (en tiiä ootko) koskaan kokeillu bootseja niin mistä tiiät että ne hiertää, kun just noilla vainikanaita väellä ja niiden asiakkailla nimenomaan on tupsujalkaisija...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiden kertomien kokemusten perusteella :)

   Poista
 8. Upeaita maisema kuvia. :)

  VastaaPoista
 9. Olipa upeita kuvia, taisi olla mukava loma :)
  Sinulla on Iida hienot hevoset ja hoidat niitä niin hyvin - sitä on ilo seurailla :)

  Blogisi on tosi hieno - mielenkiintoiset tekstit upeilla kuvilla varustettuna :)

  VastaaPoista
 10. Oletko poistunut Blogitallista, miksi? :o

  VastaaPoista