sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kesä kohdillaan

Pilvettömältä taivaalta porottava aurinko saa eläimet tuskaiseksi, joten nyt jos joskus on erityisen tärkeää, että niillä on varjoa ja vettä. Kuten ennenkin olen huomannut, talvisin hevoset eivät välitä katoksesta tai pihatosta mitään, mutta lämpimillä keleillä kesäisin ne viettävät siellä suurimman osan ajastaan. Kuuma on tuollaisille karvaturilaille pahempaa kuin kylmyys.

Hevosten oloa on koitettu helpottaa huuhtelemalla niitä välillä vedellä. Ne ovat tykänneet olla metsätarhassakin, sillä vaikka siellä ei ole pihattokatosta, siellä on paljon puita ja viileämpää. Lyylikin läähättää jatkuvasti kuumuuttaan, eikä jaksa touhuta samalla tavalla kuin kylmemmillä keleillä. Sen kanssa ei ole käyty niin pitkillä lenkeilläkään nyt - ties vaikka kuolisi lämpöhalvaukseen matkalla. Myöhään iltaisin on sitten mukavampi itsekkin lähteä touhuamaan hevosten ja Lyylin kanssa, kun pihalla viihtyy pidempään. Silloin on kaverina sata hyttystä, mutta kun pitää vauhdin yllä, ei ne perässä pysy.

Kaikista huolimatta kesä on ihanaa aikaa, eikä talven jäätävää kylmyyttä ole ikävä! Kaikista parasta on, kun saa juoksennella ulos ja sisälle ilman kamalan vaatevuoren pukemista ja riisumista. Vesikin on lämmintä ja vesipeto Lyyli juoksee uimaan ensimmäisenä lätäkön nähtyään. Tässä postauksessa saattekin vuorostaan Lyylin kuvia - niitä kun aina välillä toivotaan!



Lyyli näyttää mallia, miten järveen kuuluu mennä!

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, ja tällainen hiostava ja kuuma sää on todella rankkaa ja väsyttävää, mutta ei sitä talvekaan innolla odota...

  VastaaPoista
 2. Eli mitä hevosia sinä omistat ja mitä niillä teet?:)

  VastaaPoista
 3. Mitä miksi et enää bloggaa blogitallissa? Oli helpompi sieltä kautta tulla blogiisi,ei tule enään luettua blogiasi niin usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska en bloggaa. Näin mietittynä on ihan mukavakin olla muista suosituimmista hevosblogeista eroava ja olla kuulumatta mihinkään portaaliin ja olla ilman yhteistyökumppaneita. Kirjoitan blogiani kuitenkin eniten itseäni varten, joten jos sinun ei tule luettua blogiani enää yhtä paljon kuin ennen, ei se vaikuta mitenkään minun bloggaamiseeni :)

   Poista
 4. Eihän tämä tähän aiheeseen millään tavalla liity mutta aloin miettiä että minkä kokoisia suitsia ja satulaa Lillalla pidit ja satulahuopaa?:)

  VastaaPoista
 5. Vahingossa törmäsin tähän blogiin ja osui silmään kun puhuttiin lilla nimisestä tinkeristä. Lilla on saarijärvellä yhdellä pienellä ratsastuskoululla, tekee vähän tunteja. Muutaman kerran oon lillalla mennyt siellä ja on se kyllä taitava poni. Ei heti aattelis ulkomuodosta että tekee puhtaat laukanvaihdot ja kaikki. Hypätessäkin ihan mahtava!! rakastuin lillaan heti :D

  VastaaPoista
 6. Tuli tässä mieleen kun ihastelin sun banneria, että teetkö bannereita? Ilmaiseksi? :D Ihan oli pakko kysyä!

  VastaaPoista