lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kipparin ajokoulu

Hommiin lähdössä.
Kipparin ajokoulu etenee pikkuhiljaa kohti loppuaan ja perässä romisevat kärryt siedetään jo aika hyvin. Joka oppitunti aloitetaan aina tutusta ohjasajosta ja käytiin tänään ensimmäisenä kiertämässä kärryillä mentävä lenkki ilman niitä. Lisäksi otetaan aina muutamat pysähdykset ja siirtymiset käynnin ja ravin välillä pihassa, ennenkuin Kippari joutuu aisojen väliin.

Kärryillä mennään tottakai ensin vähän pihassa ja tänään siirryttiin pihan ulkopuolelle - ihan ulkomaille siis. Ohjattavuus on jo oikein hyvä ja ainut asia, mikä tuottaa hieman päänvaivaa on liikkeellelähdöt. Ohjasajaen ne menevät aina hyvin ja toisinaan myös kärryjen kanssa, mutta välillä Kippari vain jähmettyy eikä tasan liiku mihinkään, ennenkuin joku avustaa sitä edestä. Sitten kyllä taas laitetaan töppöstä toisen eteen. Mikäli edestä ei pyydä ja kovasti inttämällä koittaa hevosen saada takaa liikkeelle, on yleensä vuorossa lopulta jonkinsortin tasajalkahyppyshow. Enkä muuten ikinä ole nähnyt hevosen hyppäävän kaikilla jaloilla paikoiltaan niin korkealle! Rauhassa kun harjoitellaan, niin jää varmasti paikoilleen jähmettymiset pois kokonaan ja ajosta tulee kokonaisuudessaan sujuvaa. Noh, osaa tuo ainakin seistä paikoillaan, se on vissi ja varma.

Joka kerta sujuu entistä paremmin ja saadaan enemmän ja enemmän hyviä hetkiä. Harjoitukset luonnollisesti pidetään vielä lyhyinä ja lopetetaan onnistumiseen. Tämän päivän treenien jälkeen Kippari pääsi vielä pesullekkin, joka lopulta (kuten yleensä) osoittautui ihan turhaksi. On nimittäin mustempi hevonen, kuin ennen pesua. Oma vika, mitäpä en odottanut kuivumista ennen tarhaan vientiä. Saipa poika ainakin edes vähän viilennystä!


Kippari töissä.

Niin, kyllä se ainakin paikoillaan pysyy!

Melkein puhdas poni 25.7

Ja sinne meni sekin pesu...

18 kommenttia:

 1. Upea banneri! :) Mukava lukea kipparistakin välillä.Onko tietoa kuinka kauan se teillä vielä majailee? Milloin saadaan se talliesittely postaus ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bannerista saat kiittää sen tekijää :) Talliesittelyä tulossa ehkä jossain vaiheessa, kunhan kalterit saisi vielä karsinanoviin.

   Poista
 2. Kauanko Kippari asustelee sun luona? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määrittelemättömän ajan, riippuu miten kauan se meillä viihtyy :) Kipparihan on hiljaisessa myynnissäkin tällä hetkellä, jos joku kiinnostuu sen ostamaan.

   Poista
 3. Haluisitko kertoa näin lyhyesti, miksi juuri tinker/irlannincb? Itsekin olen kyllä ihan rakastunut noihin karvajalkoihin-suomenhevosten ja welshien lisäksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt siitä aikoinaan erillisen postauksen, hakusanalla "miksi irlannincob" löytyy :)

   Poista
 4. Kippari on kyllä hurjan komea!

  VastaaPoista
 5. Mistä oot ostanu noi ajovaljaat ja kuinka paljon makso? Tarkotus olis omallaki alkaa ajoharjotuksia tekemään, nyt ohjasajettu juoksutusvyöllä ;) Voisitko tehdä valjastusvideota? Tapoja on monia, haluaisin nähdä sinun tapasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raveista Hevarin myyntiautosta. Valjastusvideon olen tehnyt (tosin eri valjailla) joulukuussa :)

   Poista
 6. Ihanan näköinen tuo Kippari! Mukava saada kuulla aika ajoin siitäkin:) Bannerisi on aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kippari on symppis ja bannerille kiitokset tekijälle :)

   Poista
 7. Ihana postaus ja minä rakastan tinkereitä ja irlanningobbeja.
  Hauskoja kuvia!

  VastaaPoista
 8. Olin tänään kattomassa yhtä 3kk vanhaa tinkervarsaa joka oli varmaan yhtä iso kun lahja 5kk vanhana:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlannincobeja löytyy kaikenkokoisia n.110-170 sentin väliltä, pienimpiä sanotaan mini-irlannincobeiksi. Siksi varsojen kokokin vaihtelee - eihän ne kasva samankokoisiksi, vaan aikuiskorkeudessa on vanhemmista riippuen suuriakin heittoja. Lahja on nyt 145cm korkea ja on ihan passeli korkeus minulle :)

   Poista
  2. Siis sen emä oli noin lillan kokonen

   Poista
  3. Varsan isä voi olla isompi (kuten esim. Lordin ja Lahjan isä on emää kymmenisen senttiä korkeampi) ja lisäksi varsat kasvavat eri tahtiin. Myös niiden syntymäkorkeudessa voi olla suuriakin heittoja. On ihan yksilöllistä, miten nopeasti varsat kasvaa (Lordikin kasvoi aluksi Lahjaa nopeammin ja nyt reilu yksivuotiaana on silti matalampi, kuin Lahja samanikäisenä, vaikka vielä puolivuotiaana olikin suurempi Lahjaan verrattuna).

   Lisäksi emän ja isän säkäkorkeudet vaikuttavat myös varsan kokoon - isojen hevosten ja ponien varsat ovat erikokoisia ja kasvavat eri tahtiin. Isomman varsalla on enemmän kasvamista, joten ne kasvavat yleensä myös korkeutta nopeammin,

   Jokainen hevonen on yksilö, ei niiden tulekaan kasvaa saman muotin sisällä :)

   Poista