perjantai 17. heinäkuuta 2015

Oripoikia katsomassa

Viime päivinä minun aikani on täysin mennyt saunaprojektiin - keksin nimittäin yksi kaunis päivä, että minähän en enää kapeilla lauteilla sauno ja heti seuraavana päivänä revin lauteet pihalle. Kyseessä on pihasauna, jonne sitten aherrettiin melkein metrin leveät isoista lankuista tehdyt lauteet, hirsiseinät saivat tumman sävyn, kiukaan ja padan takainen muuri uuden laastin pintaan ja pukuhuone piristystä maalin muodossa. Eilen työ palkittiin ja sauna odottaa nyt ensimmäisiä löylyjä uudessa muodossaan! Eipä tuolla mennytkään kuin melkein viikon verran joka päivä sellaiset 12 tuntia huhkiessa, joten aikaa ei paljon muuhun jäänyt. Mutta aherrus palkitaan, niinhän se meni?

Tänään päivä alkoi jo vähän leppoisammin ja kotipihassa olevien hevosten pitkän hoitotuokion jälkeen päätin käydä katsomassa myös Lordia. Oripojat olivatkin laitumen peränurkilla puiden alla varjossa. Lordi tuli tällä kertaa vastaan, eikä lähtenyt karkuun, kuten ensimmäisellä vierailukerralla... Tuntui se olevan ihan kiitollinen tervarasvasta mahan alla ja hyönteismyrkystä, loppui potkiminen ja päänviskely kuin seinään. Eihän tuo kauan auta, mutta edes vähän helpotusta. Jouhivarasto sai myös selvitystä ja harjasin ponin muutenkin. Hevoset pääsevät rantaan ja Lordi näyttänee tykkäävän vedessä lilluttelusta, meinaan oli taas jalkakarvat aivan ravassa. Kohta saa oman pojan kotiinkin, ikävä on jo kova! Sillä on varmasti ollut kavereiden kanssa mukava kesä, mutta omistajansa on silti ihan iloinen syksyn saapumisesta. Kuulostaa niin väärältä, sillä oikeasti inhoan kurakelejä ja lunta.


4 kommenttia:

 1. Oi että Lordi on kasvanut ihan hirmuisesti, niin kuin on Lahjakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeutta ei, mutta leveyttä kyllä ;) Voi kun Lahjakin kasvattaisi vähän jalkakarvojaan, se on kyllä niiden kanssa ihan säälittävä! :D

   Poista
 2. Minkälaista hyönteismyrkkyä käytät? entä mitä tuo tervarasva on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dr. Repeliä ja tervarasvaa saa mm. Hööksistä tai ihan agrimarketista, joka hoitaa ötökänsyömiä ja vähän auttaa hyönteisten karkottamiseenkin.

   Poista