keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Perinteiset maassamöyrimiset

Lahja sai tänään parin viikon tauon jälkeen pesun, joten siitä kehtasi ottaa vähän enemmänkin kuvia ilman, että hevonen näyttää viikon mutaliejussa maanneelta. Sen kanssa onkin pienen tauon jälkeen tehty jälleen jonkun verran maastakäsinjuttuja ja opeteltu pikkaisen espanjalaista käyntiäkin. Se ei kuitenkaan ole vielä valmis juttu, joten tänään pysyttiin ihan tutuissa maassa möyrimisissä. Minullahan on mukana aina temppuilussa naksutin, jonka avulla oikeastaan opetan kaiken hevosille ja ilman sitä en tänä päivänäkään olisi varmasti vielä saanut kaikkea opetettua Lahjalle! Naksutin on vain niin helppo, ilman sitä palkitsemisen ajoittaminen voi olla välillä aika hankalaa.

Temppuilun lisäksi päivä meni myös heinäpaalien kasaamiseen, mutta nyt on jälleen reilu sata paalia tallissa odottamassa syöntivuoroaan! Treenien jälkeen jo hieman turhautunut Lahja puoli päivää vielä pesussa seisseenä pääsi maistamaan uutta heinäerää tarhaan, jossa Kipparikin jo tyttöystäväänsä odotteli. Kipparista puheenollen, sekin on urakalla koittanut tutustella kärryihin, jotka ovat jo selvästi parempi juttu. Vieläkin saa kuitenkin harjoitella aikansa, ennenkuin siitä tulee yhtä luotettava ajoponi kuin Lahjasta. Taluttaen kärryt eivät tunnu enää miltään, mutta takaapäin ohjatessa homma on vielä vähän jännittävää, vaikka ohjasajossa mitään ongelmia olekkaan. Kunhan nyt vielä pari viikkoa reenaillaan, niin varmasti pääsee jo pihaympäristössä ajelemaankin. Mieluiten hitaasti ja varmasti.

Olisiko siistiä, jos hevosen saisi opetettua pysymään tälläisessä asennossa? Mahdollistahan se olisi, mutta tajuton hommahan siinä olisi...

Täh, kuoliks se?

Käytiin me vähän ajelemassaki, pitkästä aikaa!

11 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia taas jälleen! :)

  VastaaPoista
 2. Heips! Näin absurdsti off the topic, olet todella kaunis persoonallisen näköinen henkilö :) <3

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla teistä pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää nyt aktivoitua, ainakin intoa on tullut lisää jälleen :)

   Poista
 4. Ihana tää uus ulkoasu! Muutenki sun blogi saa ainaki mulla aikaan hyvää mieltä ja sun tekemisiä on aina niin kiva seurailla täältä blogin kautta :) Kivaa loppukesää sulle ja kaikille hepoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoasusta saat kiittää sen tekijää (linkki sivupalkissa) :) Kiitos samoin!

   Poista
 5. Olisko sulla vinkkiä miten sais opetettua hevosen antamaan pusun ? :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan yksinkertaisimmillaan varmaankin tarjoamalla porkkanaa tms. hampaiden välistä, mutta sen verran riskialtista, että hevonen napsaisee vahingossa samalla huulesta kiinni, että en itse opettaisi :)

   Poista
  2. mä opetin omani ensin hymyilemään (niin kuin Lahjakin osaa), sitten pyysin sitä hymyilemään samalla seisten niin lähellä sitä, että se pienen houkuttelun jälkeen vahingossa hipaisi mun naamaa ja palkitsin. Sitä jatkamalla sain pussaamisen sellaiseen kuntoon, että nykyään, kun osoitan naamaani (se on meidän merkki) tulee välillä hyvin märkiä ponipusuja, mutta yleensä se vain nostaa ylähuulensa ja sitten koskettaa poskelle :D!

   Poista