tiistai 11. elokuuta 2015

Jytky, jytkympi, jytkyin!

Kävin taas vilkaisemassa, mitä Lordille laitumella kuuluu. Ainakin se oli jykevöitynyt aivan kamalasti! Verrattuna kevääseen sille on tullut paljon massaa, vaikka samanlainen tappijalka se muuten vielä on. Harjakin on saanut pituutta - eikä ole hinkutettu/ syöty pois, kuten pelkäsin - ja jalkakarvatkin tuntuvat vain lisääntyvän. Onneksi, sillä siskonsa on kyllä tänä kesänä epäonnistunut täydellisesti jouhiensa säilyttämisessä, ne kaikki kun roikkuvat pitkin puunrunkoja. Sen harja on ihan kynitty ja yritin sitä vähän siistiä, sillä harjassa ammotti tajuttomia aukkoja. Eipä siitä kovin entistä kauniimpi tullut ja saa ainakin vuoden kasvatella entisiä jouhia takaisin. Huoh.

Epäilen, että Lahjalla on voinut olla sinkin puute, joka voi aiheuttaa lievää kutinaa, joten se saa nyt lisänä muiden rehujen joukkoon sinkkiä, kuparia ja biotiinia. Toinen vaihtoehto on ötököihin reagointi, mutta myrkytetty kuitenkin on säännöllisesti. Verille asti Lahja ei kumminkaan itseään hankaa, eikä reagoi ötököihin selvästi voimakkaammin, joten epäilen vahvasti ensimmäistä vaihtoehtoa.

Takaisin Lordiin kumminkin, siitähän tässä puhuttiin! Oripojat saavat nauttia yhdessäolostaan vielä jonkun aikaa. Ikävä kasvaa vain päivä päivältä enemmän, mutta kun Lordilla on hyvä olla, niin tuollahan tuon on parhain olla. Ehkä nyt maltan jonkun aikaa vielä vain käydä kurkistamassa, mitä miehenalulle kuuluu ja palata kotiin tyhjin käsin, onhan minulla täällä kumminkin kaksi muutakin rakastettavaa ponipalleroa hoitoa odottamassa! Aina minulla on mukanani hoitokori, josta löytyy kaikki tarvittava: kavioiden vuoluvälineet, harjat ja ötökkämyrkyt. Lordi on oppinut jo tapani käydä välillä sitä hoitamassa ja nauttii kovasti tervarasvan laitosta ötökänsyömiin. Siinä samalla oion jouhet ja tarkistan aina koivet, mutta ne ovat niin tasaisesti kuluneet laitumella, ettei niihin paljoa ole tarvinnut koskea.

Seuraa johtajaa...

Saatiin kaikki muutkin peräämme!

30 kommenttia:

 1. Oi että Lordi on kasvanut ihan hirvittävästi! Ei se enää näytä pieneltä, honkkelilta varsalta, vaan alkaa olla jo hiukan enemmän aikuisen hevosen näköä:) Ihania kuvia, ja kiva postaus!

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on tuo kutina ollut tänäkesänä oikea riesa ja ehtihän poni heinäkuun loppuun asti hangata kunnes löysin Solhedsin tuotteet jotka ovat tähän mennessä ainoat jotka ovat tehonneet, sekä siihen päälle vielä loimi. Ei ole poni pahemmin kun välillä käy vähän hinkuttamassa mutta harjakin päässyt jo kasvamaan. Meillä siis mitä luultavimmin kyseessä on perinnöllinen kesäihottuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no Lahjakin alkoi hinkuttaa itseänsä ihan kunnolla, pioneerin tuotteilla puhdistettu ja hoidettu.

   Poista
 3. Ei vitsi miten iso poika Lordi on jo! :)
  Onko tuo varmasti Lordi (;

  VastaaPoista
 4. Oho vau, Lordihan alkaa näyttää jo isolta pojalta ja hevoselta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta korkeutta on käppänällä vasta 130cm... :D

   Poista
 5. kannataa ostaa sellasta rasvaa niihin hangattuihin kohtiin kehotan ostamaan hööksin helosania... ja vielä kannataa ostaa myös kärpäsloimi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helosania on koko ajan laitettu, lisäksi puhdistus betadinella ja suihkutus aloe veran tuotteilla + öljyäminen pioneerin hoitoöljyllä.

   Poista
 6. Hienosti on poju kasvanut! Ja mä suokkifanina iskin silmäni tuohon suokkipoikaan tuolla taustalla :D Joo, mäkin suosittelen solhedsin juttuja, toimii hyvin ja on r.i.i.t.t.o.i.s.a.a :D Sekä ötökkäkarkote että hoitoseerumi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän asti pärjätty aloe veran ja pioneerin tuotteilla :)

   Poista
 7. blogisi on arvosteltu: pollenkirjakarsina.blogspot.fi/2015/08/blogiarvostelut-2015.html

  VastaaPoista
 8. Joskus kauan sitten löysin blogisi kun olit vasta saanut Lillan ja tupsujalkojen jalkaongelmiin apua etsin. Nyt löysin sattumalta kun varsan koulutusapua etsin. Vaude miten hienoja heppavauvvoja sinulla ja muutenkin miten ison työn olet tehnyt ja kuinka kiinnostunut olet! Hienoa! Ja kaikkea hyvää sinulle ja hebosillesi!
  Oliko sinulla Lordin kanssa ongelmana narun syöminen? Mulla nyt kaitsettavana tuommoinen 3kk orivarsa ja riimunnaru meinaa aina seisoskellessa memmä suuhun.. Olisko sulla jotain vinkkiä? Muutenkin on kova näpliä mut koitan pitää aina oman tilan ja ettei ihmistä maistella. Taluttaessa alkaa ihan kivasti kulkea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsoille iskee nopeasti tekemisen puute ja narun pureskelu voi olla vain turhautumista, kun haluaa tehdä koko ajan jotain :)

   Poista
 9. Miks näin facebookissa Lahjan myynti-ilmoituksen??

  VastaaPoista
 10. Miksi myyt Lahjan ?

  VastaaPoista
 11. Jaahas, ne on sitten molemmat myynnissä. Miksiköhän näin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mistäköhän olet vetäissyt tiedon, että Lordi olisi myynnissä?

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Sitten kun kiinnostaa. Voi olla, etten piiiitkäään aikaan.

   Poista
  2. Sun blogi on tosi kiva ja täällä on hyviä tekstejä missä varmasti moni saa apua. Tuun aina hyvälle päälle ku luen, MUTTA kun luen kommentteja alkaa monesti vähän ärsyttämään, miksi vastailet lukiolleisi tosi tylysti ? Joo totta sun blogi ja saat tehdä mitä haluat sen kanssa, mutta eikö niihin kommentteihin voisi vähän ystävällisemminki vastata ? Tuskin kukaan pahalla kyselee asioita, esim miksi Lahja myydään jne.

   Tsemppiä syksyyn :)

   Poista
  3. Oma elämäntilanne vaikuttaa AINA siihen, millä fiiliksellä kirjoitan ja vastailen. Sen takia en ole pitkääään (vuoteen) aikaan ollut bloginkaan kanssa aktiivinen, ei ole motivaatiota, kun kaikki ei suju niin hyvin, kuin aikoinaan, joten ei tule kirjoitettuakaan samanlaisella innolla. Suurin syy tähän on oman paikan puuttuminen, jota voi sanoa kodiksi. Koti on minulle paikka, jossa viihdyn ja se tarkoittaa rauhaa, omaa vanhaa taloa ja hevosia omassa pihassa.

   Poista
 13. Missä myynti ilmo? En löydä :(

  VastaaPoista
 14. Mihin muutat? Mä luulin, että Lahja ois sulle tärkeä pitää kun oot sitä niin pitkälle kouluttanutkin, mutta ymmärrän miksi luovuit. Meneekö Lordi sitten jonnekkin täyshoitotallille vai onko omassa pihassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta hitossa Lahja on minulle tärkeä. En olisi koskaan halunnut luopua siitä, mutta kun punnitsee ja miettii vaihtoehtoja, niin jälleen ollaan ajautumassa tilanteeseen, jossa minulla ei ole mahdollisuutta pitää useaa hevosta. Täysihoitopaikat maksavat opiskelijan tuloille paljon ja omaa paikkaakaan kun ei ole, eikä tätä menoa tulekkaan vielä pitkään aikaan.

   Poista
 15. EIKÄÄÄ!! Miten Lahja on voitu myyä? Nääthän sitä vielä?

  VastaaPoista