maanantai 21. syyskuuta 2015

Viimeisiä hetkiä laitumella

Kävin viimeisiä kertoja katsomassa vilkaisemassa Lordia laitumella, koska kohta on sen muuton aika. Unohdin tyhmänä matolääkkeen viedä sille viimeksi, joten se on annettava vielä ennen siirtoa.

Laitumella harjasin ponin taas kuntoon ja harmikseni huomasin, että toisen otsatukka on aika räävitty. Varmaan kaverit syöneet ja johonkin oksistoon hinkattu. Alkaa olla jo tähän aikaan syksystä sen verran paljon polttiaisiakin, että laitumella ollessa alkaa itse kutakin ärsyttää jo ötököiden karkuun juoksu. Lordi vaikutti jo muutenkin vähän väsyneeltä, joten se varmaan ihan tyytyväisenä siirtyy olemaan karsinassa yöt. Onneksi tulevassa paikassa karsinassa olo on kuitenkin ihan minimissä, eli hepat saavat olla suurimman osan vuorokaudesta pihalla!

Siinä mielessä hyvä asia, että uudessa paikassa on pieni kenttäkin, jolla voidaan treenailla maastakäsin juttuja. Harmi vaan, että nyt hepat, tai hevonen, ei ole enää omassa pihassa. Pakko kuitenkin yrittää taas sopeutua, ehkä tulisin jopa tykkäämään tästä ratkaisusta, jos oikein pinnistelen. Näkee sitten, kun saa Lordin siirrettyä ja on kulunut jonkin aikaa näin. Unelma olisi saada hepat vielä kotipihaan, ihan kokonaan omaan sellaiseen. Sen näkee aikanaan, tuleeko se koskaan toteutumaan, mutta toivottavasti!

Pikkumies taivaissa: Mikä sen ihanampaa, kuin kutisevien ötökänsyömien rapsuttelu!

No ööh... se on pieni... ja pyöreä?
Ja taisin unohtaa mainitakkin, että Lahja oli tässä taannoin myynnissä ja sai uuden kodin. Se saa elää uudessa paikassa pihatossa ja sai aivan ihanan huolehtivan perheen omistajakseen! Tietysti ikävä on aivan valtava, kun päätyi myymään ensimmäisen kasvattivarsansa, mutta onneksi on vielä Lordi, joka kuitenkin vaatii hoitoa ja huolenpitoa. Viimeiseen asti yritän pitää tästä pikkumiehestä kiinni! Lahja kuitenkin ansaitsee pienen muistovideon, jonka voitte katsoa alta.

26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. En lähde julkisuuteen syitä aukomaan, sillä ei syyn kertominen siihen myrskyyn auta, mikä on syntynyt. Joidenkin ihmisten tuntuu olevan hankala käsittää, oli asia sitten miten tahansa.

   Poista
 2. Voi Lahjaa! Olisi ollut niin mielenkiintoista saada seurata ratsukoulutusta jne. Mutta ymmärrän kyllä, aina ei pysty pitämään montaa hevosta, oli se kuinka oma kasvatti tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, Lordi on kasvamassa, kohtahan sekin on jo kaksi-kolmevuotias :)

   Poista
 3. Etkö voisi ehdottaa Lahjan nykyiselle omistajalle, että pitäisi Lahjalle blogia ? Olis niin mahtavaa saada kuulla miten opetus ratsuksi sujuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En viitsi, on Lahjan uuden omistajan päätettävissä :)

   Poista
 4. Eikä ei lahjaakin!! :(

  VastaaPoista
 5. Voi että, Lahja on (oli) suosikkini kaikista hevosistasi. Ymmärrän tietenkin päätöksen. Saako tiedustella, onko Lahjan uudella omistajalla blogia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin ja pidän sitä edelleen myös todella tärkeänä minulle ja oli todella hankalaa luopua siitä. Ei ole :)

   Poista
 6. Ymmärrän kyllä, joskus on vain pakko myydä vaikka oma kasvatti olisikin, että voisi tarjota sille viimeiselle mahdollisimman paljon aikaa. Aina ei riitä aika, rahat eikä kiinnostus. Onneksi Lahja pääsi silti hyvään kotiin ja uudet omistajat pystyvät helposti viemään lahjaa eteenpäin, koska olet tehnyt sen kanssa niin hyvin hommia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostuksesta ei ollut kiinni ja aina voi nipistää jostain aikaa hevosille, mutta raha ja hevosille asuinpaikan saanti (täysipaikat maksavat hunajaa, omaa pihaa ei ole...) etenkin näin opiskelijan roolissa on valitettavan iso asia ja ajaa helposti vaikeisiin ratkaisuihin. Pääasia kuitenkin se, että Lahja sai ihanan kodin!

   Poista
 7. Harmi, että jouduit myymään Lahjan, mutta ymmärrän, että työmäärä helpottuu huomattavasti jne.
  Lahjasta tulee hieno hevonen, onnea sen uusille omistajille :)!

  VastaaPoista
 8. Oi ei, ikävä kuulla että Lahja on jouduttu myymään, se oli ihan lemppari ja niin kaunis! Eikös sulla ollut Lahja ja Kippari omassa pihassa? Onko Kippari palautunut myös omistajansa hoteisiin?

  VastaaPoista
 9. En kyllä oikein ymmärrä näitä sun hevosten myyntipäätöksiä ynnä muita (varsinkaan Lahjan kun olit niin pitkällä sen koulutuksessa), mutta aion siitä huolimatta ainakin toistaiseksi seurata blogia, jos nyt Lordin kerran itselläsi pidät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä voi olla vaikea ymmärtää, kun ei tiedä minun elämäntilannetta. Kaikkea elämässä ei vaan voi ennustaa ja toivoin, että olisin pystynyt pitämään kaikki kolme hevosta loppuelämänsä ajan. En pystynyt.

   Poista
 10. Nyt kaikki vaan kysymään http://paanjalaura.blogspot.fi/2015/09/kysy.html?m=1 liitykään myös lukijaksi jos haluatte:)

  VastaaPoista
 11. Nyt kaikki vaan kysymään http://paanjalaura.blogspot.fi/2015/09/kysy.html?m=1 liitykään myös lukijaksi jos haluatte:)

  VastaaPoista
 12. Eikö edes esimerkiksi pitkäaikaiset ylläpidot olleet mahdollisia? Toki jos rahasta on ollut pulaa niin myymällä jotain sitä saa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myynti oli tällä hetkellä parempi ratkaisu, sillä menee vuosia tai liekö koskaan saan hevosia enää omaan pihaan - paikkaa kun ei ole. Opiskelen ainakin kuusi vuotta vielä, joten yhtään opiskelijan tukiin perehtynyt voi todeta, että niillä tuloilla ei makseta edes yhden hevosen täysihoitopaikkaa, ellei halua asua kadulla.

   Poista
 13. Opiskeletko muuten eläinlääkäriksi? Muistan kun joskus mainitsit asiasta t. Isona eläinlääkäriksi haluava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelen tällä hetkellä lukiossa vielä ja jatko-opiskelupaikasta ei ole vielä varmuutta, mihin haen.

   Poista
 14. Hei, osaisitkohan sä auttaa tälläisessä ongelmatilanteesa, joka hevoseni ja minun välille on muodostunut. Eli jos hevoseni havaitsee jonkun kiinnostavan esineen, asian tai ruohoa on maassa, niin hänhän saattaa vain lähteä vetämään minua perässään ja rykimään sinne minne hän haluaa mennä. vetokilpailuun lähteminen ei ole järkevää, olen koittanut siinä tilanteesa kun lähtee vetämään vetäisä narusta, myös tekniikalla vedän-löysään jne. mutta ei ole mitään vaikutusta, eipä ihmekään kun hevosellahan sitä voimaa on monta kertaa enemmän kuin minulla. Olisin kiitollinen, jos voisit antaa jonkin neuvon tai kertoa ajatuksistasi liittyen tähän.

  VastaaPoista
 15. Onpas Lordi kasvanut! Mutta harmi että jouduit luopumaan Lahjastakin :/ Jäin ihmettelemään että miks nää sun hepat tai siis nyt Lordi ei voi enää asua sun omassa pihassa? :o Ymmärrän kyllä hyvin, jos et halua kertoa! :)

  VastaaPoista
 16. Moikka!
  Ihan uteliaisuuttani kyselen että syötätkö Lordille jotain rehuja? Olen yrittänyt tonkia koko googlen läpi että tarvitsevatko tinksu varsat minkälaista rehua heinän lisäksi vai pärjäävätkö ne ilman mutta en ole mitään tietoa löytänyt mistään :/

  VastaaPoista