torstai 8. lokakuuta 2015

Uusi paikka, uudet kujeet

Laidunkausi pääsi päätökseensä, kun Lordi muutti uudelle tallille ja laitumelta tutun kaverinsa mukana. Herra meni ihan kiltisti koppiin ja tuli uudessa paikassakin nätisti alas. Ekana päivänä ei tietenkään kuin roudailtu tavaroita ja vilkaisin ponin kavioitakin. Ne ovat onneksi pysyneet ihan hyvässä kunnossa laitumella ja niitä kävinkin siellä välillä raspailemassa. 

Pari päivää myöhemmin Lordi sai ensikosketuksensa uuden paikan kenttään, kun käytiin katsomassa siellä, miten hyvin opittu on pysynyt laitumella muistissa. Niin paljon Lordin kanssa en ole koskaan touhunnutkaan, mitä Lahjan kanssa tein, mutta nyt ainakin voin omistaa aikani yksin Lordille! Tavoitteenahan siitä on saada sekä toimiva kärryheppa, temppuponi, ratsu että jalostusori. Hyvällä alulla tietenkin ollaan jo ja tämä talvi on tarkoitus opetella rennosti maastakäsin ja syventää suhdetta hevosen kanssa. 

Eilen otettiin mukaan myös uutta asiaa, niin sanotun circling gamen alkeita. Siinä hevosen on tarkoitus kiertää ihmistä ympäri halutussa askellajissa, vaihtaa suuntaa pyydettäessä ja tulla luokse, kun ihminen näyttää merkin. Kaikki tämä ilman fyysistä kontaktia, kuten juoksutusliinaa. Se on tavoitteena meillä joskus oppia, naksuttimen ja ruokapalkkioiden avulla. Ensiksi lähdettiin kuitenkin liikkeelle ihan vain siitä, että Lordi älyäisi liikkua narussa eteenpäin kun pyydän sitä paikaltani ja lähteä kiertämään minun ympäri. Eilen homma jäi vielä siihen vaiheeseen, että poika oppi pikkuhiljaa tajuamaan, mitä haluan: että se liikkuu eteenpäin. No tänään se yllätti jo ihan täysin. Käveli ympyrää ja tuli luokse pyydettäessä. Oppi vaihtamaan vielä suuntaakin, tosin palkinnolla välissä. Meneehän tuossa vielä tuhottomasti aikaa, ennenkuin vuorovaikutus kehittyy niin pitkälle, että voi toimia ilman naruja ja hevonen jaksaa pysyä mielenkiintoisena, sekä kuuntelevaisena jatkuvasti, mutta alku on jo hyvä. 

Makuulle menon ja istumisen puolesta ori yllätti myös aivan täysin laitumen jälkeen. Se hakeutuu mielellään makuulle ja on mennyt maahan nyt pelkästä käden kosketuksesta sään päällä ja samanaikaisesti ohjaamalla hevosen pyörimään pientä ympyrää. Lisäksi Lordi kuuntelee makuulla ollessaan enemmän kevääseen verrattuna ja sen kanssa pystyy vaihtamaan makuulle-istumaan-makuulle väliltä. Vaikka pientä kärsimättömyyttä tietenkin esiintyy, se kuitenkin malttaa kuunnella yllättävän hyvin ja istuukin ihan mallikkaasti paikoillaan. 


Eilen riitti vielä ihmeteltävää, mutta tänään kentällä kuvaamiset meni jo tähän...

...ponin mielestä on vain kiva seurata, kun kaksijalkaisen luona tarjoillaan aina jotain hyvää syötävää...

...Lordi hyvä, seuraavaksi me opetellaan käsky "paikka"!


Ipanan suuri huolenaihe: oven takana huutelevat ankat. Huomaatteko, miten huolestunut se on?

Ou tsiisus, maailma kaatuu päälle kohta tee Lordi

7 kommenttia:

 1. Oi ihania kuvia! Lordikin on kasvanut ihan älyttömästi, se vaikuttaa myös nopeaoppiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne varsat kasvaa - ja aina yleensä takaa ensin, kuten Lordikin.

   Poista
 2. Ihanaa, kun Lordi on palannut talliin ja pääsette jatkamaan touhuilua! Blogikin varmaan aktivoituu tämän seurauksena enemmän? Minä ainakin seuraan innolla Lordin kehittymistä :)

  Oletko muuten meinannut viedä sitä joskus näyttelyissä käymään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on tarkoitus viedä Lordi joskus näyttelyihin, jo ensinnäkin sen takia, että sille saa jalostusluvat sitä kautta (jos saa) :)

   Poista
 3. Ihana blogi sulla! Tosi söpö heppa! Minullakin on hevonen ja paljon muitakin nelijalkaisia.
  rakkaudestaelaimiin.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Moikka! Törmäsin blogiisi ihan sattumalta kun googlettelin tinkereistä tietoa.. Olen harkinnut itselleni icn ostoa ja nyt blogiasi lukiessa mieleen juolahti hoitoon liiittyen muutamia kysymyksiä...
  Miten ihmeessä huollat noita jumalaisia jalkakarvoja? Meillä on tallilla syksyisin ja keväisin märkään aikaan aivan hirveät mutapohjayarhat, miten tälläisistä oikein selviytyy tuollaisen karvamäärän kanssa..?
  Entäs kuinka usein näitä karvajaakkoja joutuu pesmään.. Meillä ei ylläri ylläri tule myöskään lämmintä vettä letkusta, hanasta kylläkin... Olisinko tälläisissä talliolosuhteissa aivan pulassa? :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupsujalat ovat itse asiassa siitä hyvät, että likaantuesaaan lika pääsee harvoin iholle asti. Itse syksyisin en juuri koskaan ole pessyt jalkoja, sillä liika pesu voi vaan hauduttaa niitä ja lika rapisee kuivuessaaan karvoista pois. Tupsujalkojen iho on siis yllättävän hyvässä suojassa - kääntöpuolena tietty se, että jos sinne esim. vuohiapunkki iskee, ei sitä kovin helposti saa pois, kun karvojen alla punkilla on niin hyvät oltavat.

   Poista