sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Kahden kuukauden jälkeen


Lordin kanssa on opeteltu uutta, sillä herrasmies on saanut opetella uuden liikuntamuodon. Sain raahattua kärryt nykyiselle tallille ja kuvauskerralla Lordilla on kuudetta kertaa mokomat hökötykset perässään. Kiltin ponin tapaansa se oppi naksuttimen avulla kerrasta, että kärryjen kanssa liikutaan samalla tavalla kuin ohjasajaen ja kolmannella kerralla mentiin jo ilman taluttajaa osittain. Vetäminen tuntui ponista tietysti aluksi hassulta, mutta se on pikkuhiljaa oppinut, miten kärryjen kanssa kannattaa liikkua ja menee niiden kanssa jo kuin sillä olisi aina ajettu.

On mukavaa, kun tallille saa aina välillä kuvaajan mukaan. Vähemmän mukavaa on se, että uutta kameraa on turha haaveilla ja nykyisen akku ei enää lataudu kunnolla ja peilissäkin on naarmu. Mikäs sen mukavampaa, kun kuvata koiransyömällä kameralla ja laatu on yhtä suttua. Mutta kun halpa ei kelpaa, eikä halpaakaan saa, niin sillä mennään mitä on ja toivotaan, että taivaalta tippuisi käsiin reilut pari tonnia. Sillä kun saisi sen mitä haaveilen: Canon EOS 6D ja hyvä putki päälle. Mutta ei, ei vielä, liekö koskaan.

Pieni mies 1v 7kk ja rapiat päälle

Maastakäsittelyä me ei olla tietenkään unohdettu. Haaveenani on edelleen saada Lordista niin toimiva, että se juoksentelisi pitkin poikin kanssani ja tekisi jokaisen tahtomani asian sormia napsauttamalla ilman naruja. Laiskuuteni opetuksen kanssa on veroittanut kuitenkin sen verran, että me junnataan tällä tasolla vielä pitkään. Uusia juttuja ollaan kuitenkin otettu ohjelmistoon ja vanhat tutut temput ollaan pidetty muistissa. Naksutin on edelleen ihmelaite, jonka toimivuutta en voi kuin ylistää! Sen avulla opettaminen on ollut niin paljon vaivattomampaa, kun ajoittamisen voi tähdätä juuri oikeaan hetkeen. Ja poni todellakin tietää, mitä naksuttaminen tarkoittaa!

Paljon muutakin on tulossa orimiehen elämään. Sehän on jo ensikeväänä kaksivuotias ja tiedättekö mitä se tarkoittaa: pieni suuri mies voi hakea jalostuslupaa. Tietysti jos poni on vielä yhtä rääpäle kuin nyt, ihan turha sitä on näytille viedä, mutta ainakin kovasti toivon, että se tässä kevään aikana miehistyisi ja saisi aikuismaisuutta lisää. Olisi ihan kiva nimittäin saada ulkopuolisten arvosteluakin, miltä poni vaikuttaa ja tuleeko siitä koskaan tarpeeksi hyvää, että sitä kannattaisi tammoille tarjota. Aika on muutenkin kulunut nopeasti ja on hurja ajatella, että siskokin on jo kohta ratsukoulutusiässä!


Lordi on siitä jännä tapaus, että se hakeutuu makuulle todella mielellään ja merkiksi riittää vain käden laskeminen sään päälle ja ponin pyörittäminen ympäri.

Ponin opetus nro 19870384: Ympärillä voi tanssia vaikka sambaa, mutta paikoillaan on pysyttävä! Ja ponihan pysyy.

Tässä me ollaan edistytty! Ei enää niin kiire istumaan tai ylös.

Tämä poni tykkää istuskella!
Tässä me opetelaan Lahjan lempitemppuihin kuuluneen liikkeen alkeita: Kuka arvaa, mikä se on?

16 kommenttia:

 1. Ihana tää uusi ulkoasu, ja oon oottanu sun blogin henkiin heräämistä! Lordihan on kasvanut ihan hurjasti, ja kaunistunutkin on:) Melkein muuten jo luulin, että olit lopettanut bloggaamisen kokonaan, mutta onneksi et<3. Olisko tossa vikassa kuvassa menossa espanjalaisen käynnin opetus? Ihan heitin btw, mut... ;) Toivottavasti sulta alkaa tulla postauksia useammin, ku ootan niitä kuin kuuta nousevaa, mutta toki ymmärrän, että sulla on muukin elämä, opiskelut yms.

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kirjoittaminen on aina ollut mielessä, mutta en ole enää ottanut siitä paineita. Ehkä joskus päästään vielä samanlaiseen aktiivisuustasoon, kuin ennen :) Kuvassa opetellaan väistämistä minuun päin ja tämäkin on tarkoitus opettaa pelkästä sormimerkistä. Aluksi tarvitaan muutakin vihjettä :)

   Poista
 2. Onpa Lordi kasvanut. Opetat sille tossa sitä että se väistää suo kohti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se yllättävänkin paljon, mutta ihan rääpälehän se vielä on :) Ja kyllä, kyseessä on väistäminen mua päin.

   Poista
 3. Jeeeee, ihana kuulla teistä! Odotan innolla blogin uudelleen nousua. Ihan suosikkeja tämä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tämä täältä suosta ihan hetkessä nouse, mutta ehkä joskus saatetaan päästäkkin samaan aktiivisuustasoon, kuin ennen :)

   Poista
 4. Tosi kiva kun taas kirjoitit, ja mäkin luulen että opetat Lordille suhun päin väistämistä:)

  VastaaPoista
 5. Upea banneri! Lordi on kyllä taitava! Mukava että aloit taas kirjottamaan :)

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa kuulla teistä taas ja hieno ulkoasu! Eikä noi kuvat ole mun mielestä edes huonoja, hyviä niin kauan, kun siitä kohteen erottaa ;) Mukavaa uutta vuotta sinulle ja kovasti kasvaneelle Lordi-pojalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan liian punaisia tällä kertaa ainakin, mutta se syy oli allekirjoittaneen laittaneissa asetuksissa ;) Valokuvaajaintoilijana on vain vaikeaa, kun ei ole mahdollisuutta saada sitä hienointa hypersuperkameraa, vaan joutuu tyytymään tähän. Ehkä sekin asia joskus kuitenkin korjaantuisi! Kiitos samoin :)

   Poista
 7. Kivaa kun kirjotit pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 8. "Lukiota tuskin käydään lukematta yhtään kirjaa läpi ja vain matikan läksyt tehden."
  Onnistuu, jopa ilman matikanläksyjen tekoa!:D Nimim. lukio lukematta läpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä saa pahoja katseita, jos ei ole läksyt tehtynä nimim. ehkä joskus unohtunut. Ja menisihän ne kirjoituksetkin varmaan paremmin, kun tsemppaisi vähän edes, joten tässä sitä nyt yritetään!

   Poista