keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Ponini osaa lentää

Lordi on viettänyt aikaa aika paljon nyt sisätiloissa, sillä se alkoi tulla järjestään pihalle tarhasta. Sähkö kun ei kulje talvella kesälangassa, niin mitä ponilta voinee odottaa? Kerran kun se keksii tulla läpi, se varmasti tulee uudestaan. Ja uudestaan. Niin kauan, ennenkuin aita on hevosenpitävä. No mitä voinee sitten odottaa ponilta, joka on sotkuinen karsinansa kanssa? Sitä, että kahden päivän jälkeen se on enemmän ruskea, kuin valkea. Noh, kunhan poni pääsee taas pihattotarhaan mylläämään, on se kohta taas puhtaampi. Mutta kesän alussa ensimmäinen homma on kyllä hevosen pesu, vaikka sitten ämpärivedellä!

Höslä lapsonen toki kerää virtaa aika äkkiä sisätiloissa, kun lähes koko elämänsä on tottunut pihatossa asumaan, joten kaikenlaista akrobaattiliikettä on tullut viime aikoina nähtyä! Erehdyinpä laittamaan kärrytkin ponin perään, mutta totesin yhden pihakierroksen jälkeen, että nyt riittää, ennenkuin poni on kärryjen kanssa metsässä. Ongelmia ei vielä siinä vaiheessa suurempia syntynyt, mutta poni kävi niin ylikierroksilla, että kohta varmaan olisi tapahtunut jotain maata mullistavaa. Parempi lopettaa hyvään hetkeen, kuin vaatia liikoja ja päätyä katastrofiin.

Lähiaikoina, kunhan poni nyt vähän tasoittuu, on kyllä luvassa lisää kärryttelytreenejä. Vasta, kun hommasta tulee rutiinia, voi alkaa suuntaamaan kauemmaksi tallilta huolettomammin ilman pelkoa niskassa, mitä poni matkan varrella keksii. Alle kymmenen kertaa kärryttelyä on vielä niin vähän, että vähintään kymmenen lisää, ennenkuin voi kuvitellakkaan lähtevänsä vähän kauemmas. Tämä on luonteeltaan Lahjaa jonkun verran eloisampi, joten on otettava vähän rauhallisemmin alkuun, jos haluaa pelata varman päälle. Joten ei kuin harjoittelemaan, niin meistä tulee mestareita!

Ei ole koolla pilattu tätä ponia - saisi vähän vielä kasvaa korkeutta (ja varmasti kasvaakin parikin vuotta), ettei ihan kääpiöksi jäisi!


Istua tää jaksaa aina, vaikka virtaa olisi muuten kuin pienessä kylässä!

Näin ikään.
Tein yksi päivä myös videokoosteen ajankulukseni, johon on kerätty klippejä vuosien ajalta. Teemana on natural horsemanship, joten videot ovat suurimmaksi osaksi maastakäsittelystä ja varusteettomasta ratsastuksesta. Kertokaa toki, mitä mieltä olette videosta!

11 kommenttia:

 1. Ihana ruskea poni! Ootte kyllä taitavia, ei voi muuta ilmoitella!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja liikuttavaa katsella. Todellista kumppanuutta ja kunnioitusta. Kiitos
  täti 40

  VastaaPoista
 3. Voi ei mikä likainen pörröponi :'D
  Ja ihana video! Tärkeä ja hieno asia esitetty todella kauniisti <3

  VastaaPoista
 4. Ihana video! Minua kiinnostaa paljon luonnollinen hevosmiestaito ja sen takia blogisi on yksi lempiblogini. Jatka samaan malliin! :))

  VastaaPoista
 5. Mulla on myös ollut vähän leijanlennättäjä-fiilis kun olen taluttanut nuorta poikaa tiellä. Ja kun kakaralla on kokoa jo 165cm niin olen tuntenut oloni tosi pieneksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on onneksi kitukasvuinen tapaus, mutta kun etukaviot nousee, niin alkaa siinä olla pieni olo tämänkin kääpiön kanssa! :D

   Poista
 6. Kuinka korkea Lordi on, oletko mitannut? Näyttää paljon pienemmältä kuin Lahja..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordi ei ole vielä 140 senttiä edes, eli on pienempi kuin Lahja tämän ikäisenä. Saa nähdä jääkö kääpiöksi, vai kasvaako kuinka vielä :)

   Poista
 7. http://pollenkirjakarsina.blogspot.fi/2016/02/lukemani-blogit-1.html <-- Tuolta löydät arvostelun blogistasi:)

  VastaaPoista
 8. onko Lordi myynnissä? näin ilmoituksen, jonka kuvaus sopisi Lordiin.

  VastaaPoista