sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Herra hurmuri liikenteessä

Aika on vierähtänyt taas kovin nopeasti ja paljon on ehtinyt tapahtua. Me ollaan Lordin kanssa rämmitty metsässä, harjoiteltu maastakäsin ja käyty ajamassa. Ja ompa tuo oppinut juttelemaan tytöillekkin sievästi ja hienostuneesti ohi kulkiessaan.

Meidän pisin metsässä rämpiminen ja ehdottomasti myös paras lenkki oli, kun päätettiin lähteä vähän kylille huitelemaan. Ei me nyt kauppaan asti menty, mutta kylän laitamille kylläkin (jos jotakuta kiinnostaa, niin täällä tuppukylässä asuu alle 5000 ihmistä, joten tämä iso taajamakin koostuu suunnilleen kahdesta kaupasta ja apteekista). Matkaa kertyi varmasti lähemmäs seitsemän kilometriä ja kun sellaisen matkan tarpoo umpihangessa, niin alkaa siinä olla jalat maitohapoilla. Ei kyllä tullut sinä päivänä lähdettyä enää juoksulenkille. Mutta parasta tässä oli hevonen, se näki autoa ja hiihtäjää ja sen mielestä ne kaikki oli ihan ok.

Mutta mitä me tehtiin eilen, niin oli ihan huippua. Tällä kertaa saatte siitä vähän todistusaineistoakin videomateriaalin muodossa. Koko hevonen keskittyi täysin ajohommiin ja oli silminnähden tyytyväinen lenkin jälkeen. Ei enää taluttamista alkuun ja hevonen kääntyi ja liikkui aisojen ja painolastin kanssa kuin olisi aina ollut kärryhevonen. Lahjan kanssa koko ajohommiin kouluttaminen ei ollut mikään ihmeellisyys, mutta Lordin kanssa olen ottanut vähän varovaisemmin ja pienemmin askelin. Sen kanssa ei ole voinut lähteä metsään ajelemaan ja lauleskelemaan kolmannen ajokerran jälkeen täysin turvallisin mielin, mutta nyt se osoitti, että oppimista on todella tapahtunut ja yhtä fiksusta puusta on tämäkin hevonen veistetty. Kunhan lumet sulaa, niin me lähdetään metsään ajamaan, minä niin jo odotan sitä! On toisaalta ihan hyvä, että ollaan otettu vähän hitaammalla tahdilla ajojutut. Lordi kun on niin paljon pienikokoisempi siskoonsa verrattuna tässä iässä, että se alkaa vasta nyt sopia valjaisiin oikeasti ilman jokaisen narun kiristystä viidenteen lisäreikään.


Pellon laidassa katselemassa pikkukylän liikennettä


Me kun ollaan liikenteessä, niin muistutetaan suunnilleen kävelevää joulukuusta...

Mutta turvallisuus ennen kaikkea, eikö niin?Muistatteko te enää Lyyliä? Joskus olen sitäkin täällä blogissa esitellyt ja haluan jakaa kanssanne siitä muutaman kuvan. Viime vuonna tähän aikaan koko koira muistutti kapista takkuturkkia ja sillä oli tosi pahaa kutinaa, mutta se rauhoittui onneksi. Tänäkin vuonna sitä on ollut ja villein veikkaus on, että koiran iho yksinkertaisesti kuivaa niin paljon kovilla pakkasilla, että se pistää raapimaan. Pesua ja rasvausta, niin homma on pysynyt kurissa, koira paremmassa kunnossa ja pakkasten jälkeen kutinakin loppui kokonaan.

Asiaan kuitenkin, Lyyli on todellakin aivan älyttömän energinen koira ja mikä onkaan paras keino liikuttaa se, jos ei jaksa lähteä juoksemaan vähintään kymppiä päivässä - no heitellä lumipalloja! Tätä tämä jaksaisi vaikka puoli päivää, jahdata lumipalloa lumipallon perään. Normaalisti me käydään juoksemassa Lyylin kanssa viikottain 2-5 muutamasta kilometristä kahdenkympin lenkkeihin ja yksikin vapaapäivä, niin koko koira on ihan sekaisin. Jos juosta ei jaksa, niin tämä on todellakin hyvä keino liikuttaa koira - lähde kävelylle ja visko koko matka lumipalloja. Toimii ja Lyyli on rättiväsynyt.

14 kommenttia:

 1. Voi että miten ihania nuo Lyylin hyppykuvat! :'D

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava Lordi, hienosti on edistynyt! Ihana muutenkin, kun tulit tänne päivittelemään, olen odotellut innolla! Noi Lyylin kuvat, erityisesti hyppykuvat onnistui sulla ihan mahtavasti, alkaa ihan naurattaa, kun on niin hassunnäköinen;) Ja vielä ihan pakko mainita, että ihan mahtava tausta noissa kaikissa kuvissa, niin Lordin- kuin Lyylinkin kuvissa:)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lyyli on niin hulluna lumipallojen perään, että niitä heitellessä siltä onnistuu monenlaiset akrobaattiliikkeet :)

   Poista
 3. Onko tiineyssivut vielä luettavissa? En löytänyt. Kovasti kiinnostaa, koska meille on syntymässä varsa ja kirjoitit niin kivasti ne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, mutta blogista löytyy paljon tiineyteen ja varsomiseen liittyviä postauksia. Kokeile hakea hakusanoilla "tiineys" ja "varsominen", niin löydät kymmeniä kirjoituksia! Tässä pari postausta, jotka saattaisivat kiinnostaa:

   http://tinkerlilla.blogspot.fi/2013/03/nain-meilla-varaudutaan-varsomiseen.html

   http://tinkerlilla.blogspot.fi/2013/05/lopputiineys-ja-varsominen.html

   Lordin syntymästä on myös paljon juttua toukokuussa 2014 ja lopputiineydestä kirjoitin joka päivä postausta ja laitoin kuvia maidon pH-pitoisuus mittauksista. Varsominen on nähtävissä youtubessa ja jossain postauksessa on linkki bambuseriinkin, josta tuli suora lähetys.

   Poista
 4. Millä kameralla ja objektiiveilla kuvaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sony A35 ja tamron 28-75 f/2.8 plus joku sigman kauhea 70-300mm, mutta koska kamera on koiran syömä (myös sisäosissa naarmu), niin jälki on tätä. Kunhan joskus budjetti antaa periksi, tarkoitus hankkia Canon eos 6d ja joku kiva putki päälle. Ja myöhemmin sitten pari putkea lisää... Haaveeksi taitaa tässä vaiheessa jäädä.

   Poista
 5. Ihania noi Lyylin hyppykuvat! Ja kiva kun edistytte Lordin kanssa.

  VastaaPoista
 6. Miksi et vastaa kaikkiin kommentteihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan yleensä kaikkiin jossain vaiheessa, mutta tilanteesta riippuen saatan vastata johonkin heti tai vasta myöhemmin.

   Poista