lauantai 19. maaliskuuta 2016

Tervetuloa perheeseen, Canon EOS 6D!


 "Hevonen on kaikkia maailman rikkauksia suurempi aarre." - Espanjalainen sananlasku

"Jos haluat itsellesi luotettavan ystävän, hanki hevonen." -Tuntematon ajattelija

"Hevonen on kuin viulu: ensiksi se pitää tarkasti virittää, ja sitten osata soittaa oikein." -Tuntematon ajattelija

"Kun koulutat hevostasi - niin itse asiassa koulutat itseäsi." - Antoine De Pluvinet

Olen yllättynyt, kuinka nopeasti Scandinavian Photolta jälleen saapui tavarat perille! Olen ennenkin tilannut yhden objektiivin tuolta, sillä tykkään mahdollisuudesta tilata postiennakolla ja monet kameratarvikkeet ovat olleet edullisempia kuin mitä muualla. Mutta asiaan, mitä paketista sitten paljastuikaan?

Edellisen kameran tilalle kaipasin todella jo muutosta ja samalla vähän parempaa kalustoa. Päätin satsata tällä kertaa kunnolla runkoon ja käyttää vähän vähemmän objektiiveihin - seuraava säästöprojekti tulee olemaan valovoimainen 70-200mm objektiivi, joko f2.8 tai f4. Katsoo sitten mihin rahkeet riittävät.

Tällä kertaa paketista kuitenkin paljastui ihan mukava perussetti ja ehdottomasti kallein ja pisimpään haaveilemani osa oli runko, Canon EOS 6D. Olen haaveillut kauan myös maisemakuvauksesta ja siihen tarvitaan laajakulmaista putkea, joten toinen putkivalintani oli Samyang 14mm f2.8. Vastaavanlainen Canonin putki olisi maksanut yli kaksi tonnia ja tämä himpun alle neljäsataa, joten ei ollut vaikea valita, mihin päätyä. Luin arvosteluja netistä ja piirto Canonin putkessa niiden mukaan oli suunnilleen samantasoista. Samyangin manuaalitarkennukseenkin varmasti tottuu ja pieniin viiksivääristymiin on olemassa keinoja, joilla niitä korjata.

Toinen putkivalintani oli edullinen Canonin 50mm f1.8 ja sillä mennään ainakin jonkin aikaa hevoskuvauksessa. Hieman lyhythän tuo on varsinkin täysikennoiseen yhdistettynä (croppikennoisessa polttoväli kerrotaan croppikertoimella) ja vähän epäkäytännöllinen liikekuvia kuvatessa (etäisyys kohteeseen muuttuu jatkuvasti), mutta Lordin kanssa ainakin seuraava vuosi menee vielä maastakäsin touhuten. Sellainen kuvaaminen onnistuu suurimmaksi osaksi 50 milliselläkin, vaikka 70-200mm olisi varmasti käytännöllisempi. Haaveilemani putki on vaan niin kallis (yli 2000€), että tässä erässä ei rahapussi siihen vielä venynyt.

Tietenkään en voinut olla malttamatta mennä testaamaan kameraa heti välittömästä, joten uusi kamera pääsi jo illalla testiin yökuvauksen muodossa ja tänä aamuna ensimmäisenä pistin töppöset kohti tallia. Aivan uuteen kameramerkkiin tutustuminen vaatii vielä jonkun aikaa, mutta eiköhän tämä tästä! Tässä postauksessa näette ensimmäisiä kameralla kuvattuja kuvia ja lisää tulette varmasti saamaan ihan lähitulevaisuudessa. Mitä mieltä olette?

Lordi suunnilleen 1v 10kk - kyllä, se on noin pieni!

Ensimmäisiä kuvaamiani yökuvia, vaatii ehkä vielä harjoittelemista...!

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tästä saat kiittää Graphiques GW:tä, joka tekee tilauksesta ulkoasuja :)

      Poista
  2. Oho, siullahan on varaa ostella kaikkea!😮 itsekkin olen haaveillut tuon mallisista Canoneista, mutten ole nähnyt järkeä vielä ostaa kun saa sitä pikkuisen tonnia halvemmilla järkkäreillä aikalailla ammattimaisia kuvia (kun osaa vaan ottaa..)☺

    VastaaPoista