sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kevät tuo, kevät tuo...

Viime viikkoina on tullut touhuttua todella paljon Lyylin kanssa ja siitä onkin kertynyt enemmän kuvia kameraan, kuin hevosesta. Onkin siis varmasti aika kertoa pienen valkoisen kepinnoutajan kuulumisia tähän väliin.

Kevät tuo lumen alta paljastuvan maan esiin ja onkin ollut ihanan lämpimiä päiviä pihatöiden tekoon. Monta päivää on mennytkin myöhään iltaan asti pihalla touhutessa, Lyyli tietenkin mukana! Lyylin lempipallo ei sitten unohdu koskaan ja sitä saa heitellä vaikka koko päivän - mikään muu lelu ei kelpaa, risukosta revityt kepit sitten erikseen. Koira on ollut todella iloinen päästessään juoksentelemaan maita ja mantuja vapaana ja ollaankin muutamaan otteeseen käyty ihan kuvaustarkoituksella tonkimassa pitkin mehtiä.

Lyylin kanssa on ollutkin helppo opetella säätämään uutta kameraa. Se pysyy paikoillaan, kun sanoo paikka (mikään muu käsky ei sitten mene lävitse, eikä kyllä tämäkään ihmisten ilmoilla... hups, huono koirankouluttaja). Olen koittanut etsiä erilaisia valoja, taustoja ja tunnelmia, sekä koittanut rohkeasti säätämään kameraa. Kamerasta löytyi myös hauskoja toimintoja, kuten ylivaloitusvaroitus, joka on osoittautunut hyvin käteväksi työkaluksi. Valkoista koiraa saatikka mustavalkoista hevosta ei ole kovin helppo kuvata varsinkaan lumea vasten, joten varoitustoiminnasta kamerassa on ollut suuri apu.

Hevosia ja liikkuvia kohteita yleensäkkin olen kuvannut lähes aina kameran Av-tilassa, eli aukon esivalintatilassa. Tämän olen kokenut helpommaksi tilanteissa, joissa on oltava nopea, sillä suljinaika määräytyy itse muiden asetusten perusteella. Kunhan pitää huolen, että se pysyy tarpeeksi lyhyenä, ei ole hätää ja valotus osuu usein kohdilleen. Lyyliä kuvatessa olen kuitenkin käyttänyt M-tilaa ja kokeillut ahkerasti monenlaisia vaihtoehtoja. Lyyli kun pysyy paikoillaan kun pyytää ja kuvaan usein sitä sen ollessa paikallaan, ovat hetket olleet juuri sopivia kameran säätöharjoituksille. Viime päivien kuvaussessioiden perusteella voisin sanoa, että tulevaisuudessa tulen yhä useammin valitsemaan sen vaihtoehdon, että säädän kamerasta aivan kaiken itse.

Kaikenkarvaisten otusten kuvaamisen myötä kamerainnostus tosiaan senkuin kasvaa ja en malta millään odottaa pääseväni vain lisää ja lisää kuvaamaan! Telezoomin puuttuminen harmittaa vähän varsinkin päivittäin pelloilla käyskentelevien joutsenten ja kurkien ohi ajaessa, mutta sitä hankintaa saa odottaa lottovoittoon asti. Ehkä kuitenkin sitten... joskus. Näin Lyylin kanssa metsässä rämpiessä se 50 millinen on kuitenkin ollut ihan kätevä, ettei tarvitse perääntyä kovin kauas risukkoon, vaan voi pysyä vähän lähempänä.


Metsän valtijatar


Lyyli kävi heittämässä talviturkkinsa..

..Näin ikään!

"Ei ollu kylmää!"

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja söpö Lyyli ♥

  VastaaPoista
 2. Ihana Lyyli ♥ Metsän valtiatar joutui mereen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis eihän tuo meri ollut mutta...

   Poista
  2. Vettä kerännyt kuoppa metsässä, mutta Lyylille se kelpaa aivan mainiosti uimistarkoitukseen! :)

   Poista
 3. Millä muokkaat kuvat ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä muokkaan kuviani käytännössä katsoen hyvin hyvin vähän, sillä käytössäni on vain Gimp 2. Osaa tämänkään postauksen kuvista ei ole kuin pienennetty sopivampaan kokoon. Lahjatoiveena ensi joululle on kyllä ehdottomasti joku hyvä kuvankäsittelyohjelma, vaikka Lightroom. Siihen asti kuitenkin näin!

   Poista
 4. Mahtavia kuvia, sulla on kyllä homma hanskassa ihan kunnolla! Ihana Lyyli 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hanskat hukassa :D Ei vaan, kyllä sitä pikkuhiljaa oppii kun vaan kuvaa, kuvaa ja kuvaa...

   Poista
 5. Vitsi tuo oli kaunis kuva tuo metsän valtiatar! Tokihan nuo muutkin hyviä oli mutta se iski ihan kunnolla muhun!

  VastaaPoista