torstai 12. toukokuuta 2016

Hampitohtorin käsittelyssä

Pitkäaikaisemmat lukijat varmaan muistavat mukavan yllätyksen vuoden loppuun reilu vuosi sitten, kun ponin hammaskalusto koki kovia. Kahden viikon ajan olleet tuet hoitivat murtumat kuntoon ja antibiootit sitkeän kuumeen, mutta hampaat eivät takaisin ole kasvaneet. Onneksi rikkoutuneet hampaat olivat maitohampaita, joten mahdollisuus ihan normaalien hampaiden kasvuun on olemassa. Eläinlääkäri tuli tänään raspaus- ja rokotuskeikalle ja tutkaili suuta vähän tarkemminkin.

Pientä rauhoittavaa sai hevonen ihan ensiksi, mutta ei se ihan pienesti vaikuttanutkaan - Lordin jalat meni ihan solmuun ja koko hevonen oli hetkessä ihan kujalla kaikesta. Saatiin vinkkinä, että ensi kerralla jos tarvitsee rauhoitusta, voisi kokeilla ihan rauhoittavaa suuhun laitettavaa tahnaa, kun niin pieni määrä suoneen laitettunakin sai ponin ihan loppuun.

Kun poni oli sitten ulapalla kaikesta, suuhun aseteltiin kiila, jotta etuhampaat näkyisi kunnolla. Pienen tutkimisen jälkeen sain kuulla ihan positiivisia uutisia: hammaskalusto ei näyttänyt niin pahalta, mitä olisi voinut olettaa. Alaetuhampaiden reunimmainen hammas vasemmalta puolelta saattaa jäädä tyngäksi, mutta muut näyttäisivät mitä luultavammin kasvavan paikoilleen. Leuka muutenkin näytti ihan hyvältä ja parhaimmassa tapauksessa onnettomuutta ei tulevaisuudessa näe ollenkaan hampaista.

Tutkimisen lisäksi pienet piikit raspattiin poskihampaista. Rokotuspiikilläkin Lordia vielä kiusattiin, kunnes solmujalkainen poniotus ohjattiin karsinaan piristymään. Oli helpottavaa kuulla, ettei mitään huolestuttavaa hampaiden suhteen ollut! Jalostuslupien hakuunkaan ei tapaturmaiset asiat vaikuta ja kun poni voi elää ihan normaalia elämää ilman ongelmia suunsa kanssa, ei mitään huolen aihetta suun suhteen tällä hetkellä ole.

"Älkää ikinä luottako kehenkään... varsinkaan sellaisiin hassuihin mukaviin kaksijalkaisiin, jotka salakavalasti pistävät koko päänupin sekaisin!"

"Tää ei oo nyt yhtään hauskaa. Häivy siitä kuvaamasta."

2 kommenttia:

  1. Hyvä, ettei suusta löytynyt mitään, mikä vaikuttaisi Lordin elämään :)

    VastaaPoista
  2. Miten aika kuluukin niin nopeasti, hetki sittenhän sä vasta kirjoitit tuosta Lordin tapaturmasta :o Mutta tosi hyvä, ettei mitään ikävää löytynyt suusta :)

    VastaaPoista