tiistai 10. toukokuuta 2016

Kiireisiä päiviä

Aurinkoisina päivinä on työnteon ohessa ollut ihan virkistävää piipahtaa välillä tallilla. Vaikka suurin osa energiastani menee lukioon ja hevostilojen remontointiin, jotta Lordinkin saisi joskus omaan pihaan (ihan suosiolla voitte jättää tuon lukion lukematta, panostus siihen on aikalailla nollan luokkaa...), on välillä kuitenkin päästävä tallille käymään. Siitä saa suuren määrän energiaa, jotta muistaa, miksi on taas kerran ottanut itselleen ihan liian suuren työmäärän kannettavakseen... Kesä on kohta täällä ja sitten nautitaan!

Kuten ehkä päättelitte, olen ehtinyt tallille harmittavan vähän viime aikoina. Onneksi tilanteeseen on tulossa korjaus, sillä hevosen eteen sitä yritetään koko ajan uurastaa. En malttaisi millään odottaa, että pääsen jälleen hoitamaan kaiken itse. Hevonen kun ei ole minulla sitä varten, että käyn sitä sillointällöin tervehtimässä, vaan pohjimmainen ajatukseni on, että siitä huolehditaan kaikin puolin. Silloin sitä pääsee seuraamaan niin eri tavalla, kun näkee sen joka päivä suoraan ikkunasta. Muutakin pientä yllätystä on tulossa, kuin vain Lordin kotiin saanti, mutta en puhu niistä teille vielä enempää, ennenkuin asiat ovat ihan satavarmoja!

Pari päivää sitten vietin Lordin kanssa rauhoittavan hetken pihalla harjaten sen huolellisesti läpi ja näpräsin lettejä urakalla. Suosiolla unohdin kameran kotiin ja keskityttiin vain viettämään mukava virkistyshetki. Tänään sain hovikuvaajan mukaan, joten tein hoitotoimet vähän nopeammin ja suunnattiin metsän reunaan ottamaan kuvia. Edellisestä maastakäsin touhuilusta on varmasti yli kuukausi aikaa ja pientä haparointia oli ilmassa. Ihmeen hyvin Lordi kuitenkin rauhoittui makuullaan olon ajaksi ja sain asetella itseni mitä kummallisimpiin asentoihin hevosen vierelle.

"Minun aarteeni eivät kilise eivätkä kimalla - mutta ne hohtavat auringossa ja hirnahtavat yössä"

Pieni suuri aarre Lordi todellakin on - se on ihan uskomaton määrä, miten paljon hyvää mieltä ja energiaa yksi hevosen luona käynti voi saada aikaan.


Lordista on alkanut tulla vieläpä ihan hevosen näköinen!

Tanakat jalat sillä ainakin on... mutta mikä on tuo kaula!? :D Keskenkasvuinen Lordi 1v, 11kk ja 20 päivää päälle.

Tälläistä tulosta saatiin aikaiseksi tällä kertaa, mitä mieltä olette kuvista?

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Sulle uus heppa Lordin seuraksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän ja olisihan se kaveri jostain taiottava, sillä ei ole oikein hevosta yksin pitää :)

   Poista
 2. Upeita kuvia teistä! Voisitko tehdä postauksia teidän rempasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän ja ehkä siinä vaiheessa, kun on jo suunnilleen valmista! :)

   Poista
 3. Onko Lahja vaihtanut kotia kun et siitä ole kirjoittanut ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja muutti uuteen kotiin jo lähes vuosi sitten :)

   Poista
 4. Ompa se pieni! Ei taija tulla mikään kovin korkea oripoika :) Minkä kokoisia orin vanhemmat on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emä 140cm, isä 150cm. Lordi on nyt himpun alle 140cm, jää varmaan 140-150 sentin väliin.

   Poista
 5. Kun teillä oli ennen hevoset pihassa ja ihan hyvässä kuosissa oli kaikki, mitä tapahtui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutin toiselle paikkakunnalle opiskelemaan ja en löytänyt heti omaa paikkaa, johon olisin saanut hevoset omaan pihaan. Reilusti yli tonnin tallivuokrat kolmesta hevosesta olisivat olleet liikaa kaikkien muiden kulujen päälle.

   Poista
 6. Lordi näyttää ihan 1-vuotiaalta. :) Oletko käyttänyt sitä näyttelyissä? Onko Lordi mielestäsi oriainesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käyttänyt Lordia vielä näyttelyissä, sillä haluan sen vielä vähän kasvavan. Tänä keväänä oli suunnitelmissa, mutta orilaitumen takia ei päästä sinne. Jokainen hevonen kehittyy yksilöllisesti ja kasvua tapahtuu kuusivuotiaaksi asti. Luulen, että aikuisuutta alkaa tulla enemmän kroppaan kolmeveenä ja sen jälkeen. En epäile, etteikö jalostuslupia napsahtaisi, mutta millä pisteillä, on eri asia. Täydellistä tuo ei ole nähnytkään tällä hetkellä, kun kasvu on puolitiessä, mutta eiköhän siitä ihan hevosen näköinen tule :)

   Poista