perjantai 27. toukokuuta 2016

Postaushaaste: Summer Bucket ListKesä on jo aivan nurkan takana, joten onkin hyvä kirjoittaa ylös kesäsuunnitelmia ja katsoa sitten syksyllä, mitä kaikkea sai toteutettua. Minusta kesä on parasta aikaa vuodesta pitkine valoisine öineen ja värikkäine kukkineen. Ankean syksyn ja talven yli selviää kesämuistojen avulla ja odotuksen tunteella siitä, että taas kohta pääsee syömään irtojäätelöä, uittamaan hevosia ja yleensäkkin ottaen vain nauttimaan siitä kaikesta, mitä kesä tuo tullessaan.

Mutta mitä minä aionkaan kesällä tehdä? Suunnitelmissa olisi ainakin seuraavaa:


1. Valokuvaa hevosten orilaitumelle pääsy
Lordi on jälleen menossa orilaitumelle, itseasiassa jo ensi sunnuntaina. Tässä lähellä on oikein mukava paikka, jossa oripojat saavat temmeltää kesän ajan. Laitumelle lasku on aina mielenkiintoista seurattavaa ja ehdottomasti se on myös valokuvattava! Tällä kertaa on vähän parempi kuvausalustokin matkassa, harmi, että sitä tele-zoomia ei löydy. Ehkä kuitenkin jonkinlaisia otoksia saan aikaiseksi teillekin nähtäväksi.

2. Valokuvaa muutenkin. Paljon.
Kuvaaminen on ollut monen vuoden ajan lähellä sydäntäni ja uuden kameran ostettuani into on senkuin kasvanut. Nyt olen kuvannut aika paljon Lyyliä, mutta kesällä aion panostaa myös hevoskuvaukseen! Olen laiskistunut hevosen kuvaamisessa nyt, kun sitä ei ole ollut mahdollisuutta pitää kotipihassa, mutta ehkäpä siihenkin on tulossa korjausta kohtapuolin...

3. Saa hevonen/ hevoset jälleen omaan pihaan
Tämä on se kaikista haastavin asia, ongelmana ei ole se, etteikö olisi paikkaa, vaan se, että se ei ole valmis! Ihan alkukesän juttuja ei tämäkään ole orilaitumen takia, mutta kovasti olen koko kevään koittanut uurastaa paikkoja valmiiksi. Paljon saa vielä tehdä - jo senkin takia, että myös se talo olisi kiva saada itselle asuinkuntoon - mutta eiköhän siitä ajan kanssa selvitä.

4. Nouse jälleen hevosen selkään
Viimeksi olen ollut hevosen selässä silloin, kun omistin vielä Lillan. Tai oikeastaan silloin, kun se oli viimeistä päivää minulla marraskuussa 2014. En edes halua muistella noita aikoja, sillä jouduin tekemään vaikeita valintoja ja se otti koville. Siitä lähti samalla blogin pitkä hiljaiselo käyntiin, mutta jospa nyt päästäisiin uuteen nousuun! Hevosharrastuksen suhteen näyttää paljon valoisammalta jälleen ja toivon kovasti, että suunta sellaisena pysyy. Ehkä pääsisin nousemaan hevosen selkään tänä kesänä pitkän yli vuoden mittaisen tauon jälkeen?

5. Vietä aikaa hevosten kanssa
Tämä on se, johon minun on eniten panostettava. Lordi on minulle todella tärkeä, jopa läheiseen ihmiseen verrattava tärkeydessään, mutta koska se on ollut koko talven hoitotallissa, on paljon vaikeampi lähteä hevosen luo. Jotenkin siihen koko eläimeen ei saa samanlaista otetta, kun sitä ei hoida kokonaan itse - minä kun pidän hevosen harjailun ja liikuttamisen lisäksi myös siitä, että saan siivota paikkoja, laittaa ruokia ja nyhjätä tuntikaupalla tallin nurkassa hevosvarustekasan keskellä satulasaippua kaverina. Nyt kun Lordi on orilaitumen jälkeen mitä luultavammin tulossa kotipihaan, ainakin loppukesästä on aika panostaa enemmän aikaa hevoseen!

6. Hevostele yhdessä kaverin kanssa
Viime aikoina on tullut talleiltua aika paljon yksin, sillä täällä päin minulla ei ole sellaisia ystäviä, jotka lähtisivät tallireissuille mukaan. Ehkä kesällä saisin kaverin mukaan yhdessä hevosen kanssa aikaa viettämään? Toivotaan ainakin!

7. Pese ja puunaa poni näyttelykuntoon
Näyttelyt jäävät tänä vuonna välistä orilaitumen vuoksi, mutta mikään ei estä pesemään ponia viimeisen päälle puhtaaksi. Luulen, että tämä toteutuu useaankin otteeseen, mutta ainakin yhtenä päivänä hinkkaan ponia tuntikaupalla puhtaaksi, odotan sen kuivumista ja otan valokuvan todisteeksi!


8. Laittaudu parhaimpiin ja pidä pieni valokuvaustuokio ponin kanssa
Kunhan Lordi pääsee kotiin asti, haluan viettää yhden päivän, jolloin pukeudun vähän siistimmin, pesen ponin puhtaaksi ja käsken jonkun kuvaamaan. Lähistöllä on aivan ihana metsä ja näen silmissäni hieman mystisiä kuvia, joista huokuu salaperäisyys... Ei siitä sen enempää, katsotaan nyt ensin, milloin tätä pääsee toteuttamaan!

9. Vietä kokonainen päivä puhdistaen hevosvarusteita
Auringossa istuessa ja hevosvarusteita puhdistaessa mieli lepää. Ehdottomasti kesään kuuluu yksi päivä, jolloin saa putsata ison kasan nahkavarusteita, pestä kaksikymmentä satulahuopaa, sekä kaikki muut kangasvarusteet ja järjestellä kaikki uudestaan paikoilleen.

10. Lähde ponin kanssa kävellen pitkälle retkelle
Tämän minä ainakin aion toteuttaa! Olen jo pitkään haaveillut lähteväni Lordin kanssa kävelemään jalan pidempää lenkkiä. Teitä kyllä riittää. Kun ottaa eväät mukaan ja valitsee sellaisen reitin, jonka varrella poni pääsee tarvittaessa juomaan järvestä, niin pidempikään matka ei ole este.

4 kommenttia:

  1. Ihania suunnitelmia, toivottavasti kaikki toteutuu😍

    VastaaPoista
  2. Mä tiedän hyvin ton, kuinka haluaa ponit omaan pihaan niin paljon, että rakastaa jopa tarhan siivousta, kunhan se on kotona. Oma poni on kans ollu nyt vieraalla, mutta tulee tässä kuussa toisen ponin kanssa meille kotiin. Toivottavasti säkin saisit Lordin pian omaan pihaan! :D

    VastaaPoista
  3. Voih.. pitkä kävely ponin kanssa.. kuinkahan monta askelta mä pääsisin Wallun kanssa..kun joka ikinen ruohotupasta pitää maistaa.. mistä sitä tietää jos tuo tai tuo on parempi kuin toinen :D

    VastaaPoista