tiistai 21. kesäkuuta 2016

Joka ponin unelmaelämää

Ei paljon Lordia kiinnostanut poseerata kameralle, kun sitä kävin tervehtimässä kaiken kiireen keskellä. Pieni nelijalkainen on aivan täysin tietämätön, mihin sitä laitumelta päätyykään. Se nauttii eläen hetkessä ja syöden napansa täyteen tuoretta ruohoa, mutta minä ihmisparka saan raataa kesähelteessä. Sitä tekee hevosensa eteen vaikka mitä ja kunhan saan hevoset kotiin, olen taas ikionnellinen! Kauan sitä on jälleen odotettukin.

Selvästi oripoika oli kasvattanut mahaansa, eli todellakaan syömistä ei ole unohdettu. Harmiksi kuitenkin ötökät olivat kiusanneet syömällä vuorostaan Lordia harjan juuresta. Kunhan eivät liikaa kiusaisi ja jouhet pysyisivät päässä! Hölväsin hevosen jalkovälin ja harjan juuren täyteen tervarasvaa ja aivan ensiksi kyllästin pahimmat kohdat aloe veran hoitavalla suihkeella. Sitä voi kuvitella, mitä kärsimystä ötökät tuo ihottumahevoselle, kun jo sen osalta terveelläkin tapauksella osaavat mokomat kiusankappaleet saada inhottavaa jälkeä aikaan.

Muuten Lordi on varmasti onnellisimmillaan, kun pääsee isolla alueella kavereiden kanssa viettämään koko kesän. Laumassa huomaa selvästi jaottelun: joukossa on yksi vähän hurjempi tapaus, joka vähän kiusoittelee muille, mutta kaiken määrää lopulta kaikkein vanhin ja viisain, joka pitää pojat ojennuksessa. Koko lössi näyttää tulevan loppujen lopuksi hyvin toimeen ja lauman keskelle uskaltaa mennä hoitamaan omaa rapakinttuansa. Toki uteliaita turpia tulee ympärille joka puolelta, mutta kyllä ne siitä siirtyvät sitten kauemmas, kun huomaavat jäävänsä huomiotta.

Pienet miehenalut saivat jäädä laitumelle viettämään aikaansa ja minä palasin takaisin hommien pariin. Kuulumisiin, ehkä saatte kohtapuoliin pientä kuvamateriaalia Lordin tulevasta kodista!

Lomafiiliksissä.

Kovin laiskan oloista meininkiä!

11 kommenttia:

 1. Eikös sulla oo hevoset ollu jo kaksi kertaa kotona? Ja taas teet uutta tallia tms? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Tuo kaksi vuotta sitten ollut paikka, jossa hevoset oli omassa pihassa on tätä nykyä myyty. Muutin nykyiselle paikkakunnalle silloin opiskelemaan ja koska välimatkaa oli 200km, halusin hevoset mukaan. Kaikki ei mene aina suunnitellusti ja yrityksistä huolimatta täältä ei ole löytynyt paikkaa, johon voisin kera hevosteni asettua. Kun astuu aikusuuden maailmaan, opit ehkä huomaamaan, että ei kaikki aina mene niinkuin tahtoo, vaikka kuinka yrittää. Nyt tämä tuleva kotini tulee toivottavasti olemaan se paikka, johon saa rauhassa asettua eläinlaumoineni ja rakentaa juuri omannäköisen kodin.

   Poista
 2. Tosi mukava postaus ♥ Sulla on niin hyvällä tavalla erilainen tyyli kirjoittaa ♥

  VastaaPoista
 3. Ihana Lordi, mukava kuulla teidän kuulumisia♥

  VastaaPoista
 4. Lordi on niin komea, alkaa näyttää jo niin isolta etenkin näissä laidunkuvissa :) Mikä sen ruunan nimi olikaan mikä sinulla oli hoidossa? Kauanko Lordin olisi tarkoitus olla laitumella? Ja kuinka usein pääset käymään sen luona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordista tulee komistus! Katsoo nyt, voi olla syksyyn asti tai tulla kotiin vähän aikaisemmin :)Pääsen käymään Lordin luona niin usein kuin tahdon.

   Tuo minun luona hoidossa ollut hevonen oli Kippari, en vain millään muista oikeaa nimeä. Nopeastihan se selviäisi, kun vähän aikaa kaivelisin netin syövereitä.

   Poista
 5. Tosi hienosti kirjoitettu postaus ja voi kuinka söpö Lordi onkaan! 😍

  VastaaPoista
 6. Ootko koskaan haaveillut/ajatellut yrittää ostaa lilliä tai lahjaa takaisin jos saat oman paikan jossa pitää hevosen omassa pihassa?

  VastaaPoista