torstai 9. kesäkuuta 2016

Laitumelle lasku

Oripoikien oli jälleen aika päästä isolle tantereelle temmeltämään kesäksi. Lordi matkusti läheiselle viime vuodesta tutuksi tulleelle kesälaitumelle ja saapuu sieltä kotiin sitten syksyn saapuessa. Mukana oli muutama jo ennestään tuttu ori, mutta myös uusia tuttavuuksia.

Vaikka koko talveen ei Lordi ollut koppiin kiivennyt, sujui se matkan lisäksi ihan vaivatta. Paikan päällä oltiinkin jo eri maata, piti niin esittää ja olla isoa poikaa, että meinasi kaksijalkaisella olla vähän ongelmia. Mitään niskojen nakkelua suurempaa ei tuo onneksi keksinyt, vaikka on siinä hevosen niskassakin sen verran voimaa, että lähtee kevyempi ihminen mukana. Aisoissa suurinpiirtein pysyteltiin siihen asti, että sai höyryävän nelijalkaisen päästää vapaaksi ja sitten sitä mentiinkin.

Tällä kertaa Lordi ei suinkaan juossut eri suuntaan kuin kaikki muut, vaan oli innokkaana tutustumassa jokaiseen tapaukseen. Poni on elänyt koko talven yhdessä kirjavan orikaverinsa kanssa ja pääsi myös laitumelle ystävänsä kera. Vissiin olivat jotain juonia suunnitelleet ja olivat yhdessä jokaisen luona pientä kinaa haastamassa. Selvästi riehakkaampi porukka on tällä kertaa kyseessä, mutta kirjava konklaavi on pysytellyt tiukasti yhdessä. Kaksin aina parempi!

Suunniteltu näyttelyreissu ja jalostusluvan hakeminen jäi tänä kesänä laitumen takia välistä, mutta ensi vuonna sitten. Tälle vuodelle on joka tapauksessa tulossa paljon uusia tuulia. Nyt menee alkukesä ahertaessa, mutta ehkä loppukesästä se palkitaan, ainakin toivottavasti. Ette arvaakaan, mihin soppaan lusikkani tällä kertaa iskinkään, mutta täytyy sanoa, että hevosihminen on hevosihminen, vaikka voissa paistaisi. Ensi talvea ei luultavasti vietetäkään vain yhden tupsujalkaisen voimin.

Ja näin erehdyin jälleen paljastamaan lisää. Nyt olen hiljaa, lisätietoja luvassa!

Kuka onkaan komein ori tällä tantereella? "Minä tietenkin!", vastaa Lordi.

Sitten lähettiin!

Onko lie tälläistä ravia ennen nähtykään tämän koivista?

Kirjava kaksikko tiukasti yhdessä.

Kyllä, nämä ovat kuin paita ja peppu!

Sinne se jäi kirmailemaan, pitäkööt hauskan loman. Syksyllä taas töiden pariin!

16 kommenttia:

 1. Sulla näyttää vaan raha olevan mielessä, kun ensin pistät tamman paksuksi ja sitten myyt kaikki pois. Nytkö on uus tamma kiikarissa? Meinasitko senki laittaa menemään, kun varsa syntyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka harmillista, että et tiedä elämästäni kuin pintaraapaisun. Sen sijaan on mukavaa, että kuvittelet blogin perusteella tietäväni minusta enemmän kuin minä itse.

   Mutta ei sillä, kiitos kommentistani :) Tällein pienenä vinkkinä, että tuskimpa se sinun elämääsi vaikuttaa, vaikka ostaisin kymmenen hevosta pihaan tänään ja myisin ne huomenna.

   Ainiin, anteeksi. Minun olisi pitänyt vastata viestiisi aivan kuin ilahtunut ikihyviksi ihanista sanoistasi, etten vain pahoittaisi mieltäsi.

   Poista
 2. Olisikoha Lahjasta ja Lillasta mahdollista saada tänne blogiin jotain kuulumisia ja kuvia uusista kodeista? Ne olivat kuitenkin varmasti melkein kaikkien ehdottomat suosikit blogissa esiintyvistä hevosista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillasta en ole valitettavasti kuullut mitään, mutta Lahjasta saattaisinkin joskus jopa saada! Aika näyttää :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Lordi on kyllä kasvanut ja vankistunut :) Ja toivottavasti pian saadaan tietää mihin soppaan olet joutunut ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän ja iso mieshän tuo on jo olevinaan! Etteköhän te lukijatkin tässä kesän mittaan pääse suunnitelmistani selville :)

   Poista
 4. Vau! Lordista on tullut kyllä todella komea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordi on varmasti oikein otettu kommentistasi, jos vain ymmärtäisi! Kiitän :)

   Poista
 5. Lordi on kyllä tosi komea poika, ja hyvässä kodissa sulla♥ Innolla odotan, mikä tuo yllätys tulee olemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän minun "yllätykseni" paista aika kirkkaasti läpi, mutta ei välitetä siitä! Lordi kiittää :)

   Poista
 6. Kovasti on Lordi kasvanut sitten viime syksyn. :) Ihan jo aikuisen näköinen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on tullut massaa pojalle, vielä kun innostuisi korkeuttakin vähän kasvamaan... Olisihan se noloa, jos jäisi emäänsäkin matalammaksi :D

   Poista
 7. Onpa upea tuo Lordin kirjava ystävä! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hän ja oma rämäpääni viettivät koko talven yhdessä samassa pihatossa :)

   Poista
 8. Hiehoja kuvia :) Mutta missä on kypärä? Kannattaa käyttää ettei käy köpelösti, ei tarvita kuin yksi huitaisu etujalalla ja se on menoo.

  VastaaPoista