lauantai 30. heinäkuuta 2016

Pieni kurkistus talliin

H-hetki lähenee päivä päivältä, jälleen ollaan askel lähempänä ponien kotiin muuttoon! Tallissakin alkaa olla kaikki suunnilleen valmista. Vielä on muutamia pikkuhommia: täytyy alkukesästä huvikseen seipäälle laitetut heinät kantaa tarhoista jonnekin metikköön ja hakea heinäkuorma tallin ylisille, mutta muuten paikat alkavat olla kondiksessa. Varmasti pienestä kesän projektistani on luvassa teille kokonaista remonttiesitelmää ja valmistuneesta tallista talliesittelyä, mutta kurkataan nyt ponien tulevaan asumukseen muutaman kuvan voimin.

Tällä viikolla onkin ollut maalaushommia. Aloitin aluksi sellaisella varovaisella neljällä litralla, kun maalasin karsinoiden etuseinät. No, mikä oli lopputulos? Se, että sellaiset kuusikymmentä litraa on tullut lotrattua seiniin maalia tällä viikolla. Sanoisinko, että vähän lähti käsistä. Totta kuitenkin se, että kyllä tuollainen kaksisataa vuotta vanha hirsiläjäkin vielä olemustaa muutti, kun sai uutta maalia pintaan. Nyt kun alkaa olla kaikki maalattava pinta maalattu ja laitettuna viimeisen päälle, ne hevoset vaan enää puuttuu. Lordin saakin kätevästi kotiin vaikka taluttamalla, kun laitumelta ei reilua kymmentä kilometriä enempää matkaa ole, mutta toinen kaveri tulee vähän kauempaa. Kunhan päivä saadaan lukkoon, niin sen jälkeen ei tarvitse enää muuta kuin jännätä ja odottaa täpinöissään!

Mutta nyt, pieniä paljastuksia:

Eikös sinisen värin ovessa kerrota tuovan onnea?

Näkymiä Lordin tarhasta...

... ja pieni kurkkaus Lordin omaan yksiöön.

Mutta oho, nämä taitavat olla karsinoiden etuseinät? Taisin toteuttaa uhkaukseni räikeän värisistä seinistä...

Miltä vaikuttaa?

23 kommenttia:

 1. Vau! En ole ennen tuollaista tallia nähnytkään, varmasti tuollaiset voimakkaat värit tuovat piristystä päivään!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mä tässä silmälä pidin, että sitten kun tulee syksyn kuraloskakelit, niin mieluummin sitä pinkkejä karsinoita kattelee, kuin tasaisen harmaita! :D

   Poista
 2. Vau! En ole ennen tuollaista tallia nähnytkään, varmasti tuollaiset voimakkaat värit tuovat piristystä päivään!:)

  VastaaPoista
 3. Mikä tää paikka siis on johon oot muuttamassa? Ja miten nyt pystyt muuttamaan heppojen kanssa kun sen Havulan? kanssa ei onnistunut? Opiskeletko vielä vai ootko töissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on juurikin se kyseinen Havula :)Opiskelen.

   Poista
 4. Upealta näyttää! Innolla odotellaan ponien kotiutumista ja sitä kuka se toinen on ;)

  VastaaPoista
 5. Miksi karsinarakenteet puusta? Kuluu ja hajoaa helpommin kuin esim. maatalousvaneri Onko pinta käsitelty jollain, etteivät järsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karsinoiden hirsiseinäosuudet on päällystetty vanerilla. Minulla on ollut hevoset ennenkin kotona ja rakenteet täysin puisia, eikä tallitiloja tai aitoja ole kukaan koskaan innostunut järsimään. Olen huomannut, että kun hevosilla on tarpeeksi isot tilat ja virikkeitä, harvoin ne innostuvatkaan pureksimaan puuta. Nytkin tänne valmistui kaksi pientä pihattoa, joten hevose saa kulkea vapaana miten tahtovat. Karsinatilat on vain sairaustapauksia ja tappokelejä varten varalla :) Puupintoja ei ole käsitelty millään.

   Poista
 6. Jokin minussa nyt sanoo että Lahja olisi tulossa takaisin kotiin.. No se jää nähtäväksi kun hevoset muuttavat pihaan. Ja erikoiset karsinat piristävät mukavasti harmaita seinää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Lahja tulossa takaisin minulle. Sitten talven pimeillä keleillä voi olla ihan kiva, kun on pirteän väriset karsinat!

   Poista
 7. Kaunista :) Muutitko jonnekin uuteen paikkaan vai remontoitko entistä tallia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi (tai oikeastaan vanha) paikka kyseessä, tässä on vain joku neljä vuotta jahkailtu, mitä sen kanssa tekee! Viime kevättalvella pistettiin hihat kunnolla heilumaan, vaikka aika kova työ tässä on: seuraavaksi vuoroaan odottaa 1800-luvulla rakennettu hirsitalo, joka pitäisi remontoida vanhaa kunnioittaen lattiasta kattoon...

   Poista
 8. Todella ihanan näköstä, tykkään sun räikeästä värivalinnasta karsinan edustoihin :-D Tuolla kelpaa hevosten asustella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä miten Lordi-raukka säikähtää tallin pinkkiä väriloistoa... :D

   Poista
 9. Siis kuinka monet suitset tuossa seinällä roikkuu? :-D Hieno talli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla 12 kappaletta suitsia roikkumassa... Osa toki jo paremmat päivänsä eläneet. Kiitos! :)

   Poista
 10. Mitä kaikkea tallissa remontoit vai aivanko kaiken esim. lattiavaluista lähtien? Minulla olisi pihassa vanha navetta talliremppaa odottomassa, mutta jotenkin epäilyttää hommaan ryhtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallissa oli valmiina seinät ja katto, lattiavalusta lähtien on kaikki tehty! :) Lisäksi toisen parioven kohdalle tehtiin seinä, talli maalattiin ulkoapäin, välikattoon tehtiin heinäylinen, karsinat tietenkin tehtiin, seinät levytettiin... Alkukesästä aloitettiin, pari kuukautta meni ahertaessa.

   Poista