tiistai 23. elokuuta 2016

Tervetuloa kotiin, Liisa!

On aika kertoa teille uudesta perheenjäsenestä, nuoresta kolmevuotiaasta Liisa-tammasta. Kävin ensimmäisen kerran katsomassa sitä jo keväällä bongattuani myynti-ilmoituksen salakavalasti "ihan vain vahingossa". Sinisilmäinen hulmuharja kolahti heti niin, että huomasin pian jo olevani pienellä maakunta-ajelulla matkalla katsomaan tätä pientä hevosenalkua. Eipä siinä kauaa tarvinnut miettiä, kun päätös oli jo tehty, tämä tamma muuttaisi meille!

Oikealta nimeltään nuori neito Siofra´s Gliss kävi kesän aikana pienellä reissulla heilastelemassa komean irlannincoborin luona ja saapui kotiin muutama päivä sitten yhtäaikaa Lordin kanssa. Kaiken kakun päälle tamma on siis kantavana ja mikäli asiat sujuvat niinkuin pitääkin, ensi kesäkuun alussa elämme jänniä aikoja odottaen hevosvauvelin syntymää. Syntyvä varsa ei jää minulle, mutta mikäli oikein muistan parin vuoden takaa, on tiineys ja pikkuvarsa-aika silti varmasti aivan unohtumattomia kokemuksia.

Liisa siis edustaa samaa rotua kuin Lordi ja on sitä vuoden vanhempi. Luonnollisesti sillä ei ole vielä ratsastettu ja ajohommatkin kaipaavat rutiinia. Tulevana talvena luultavasti opetellaan vähän ratsun juttuja ja lenkkeillään kevyesti kasvavan mahan kanssa niin selästäkäsin kuin kärryilläkin - itseasiassa tamma pääsi kokeilemaan painolastin kantoa jo tänään. Mikäli takapakkia ei tule, luulen, että minulla on jo muutaman viikon sisällä ihan toimiva maastomopo. Kovin rankasti ei tämän ikäistä viitsi vielä liikuttaa, mutta kevyt lenkki silloin tällöin tekee varmasti hyvää niin hevosen mielelle kuin mahaläskeillekin.

Liisa tositoimissa.

Kyydissä ollaan!

"Tää on ihan ok", toteaa Liisa. Minä yritän hienon ryhtini kanssa olla mahdollisimman rauhallinen liikkeissäni.


Hurmasiko tämä hulmuharja teidätkin?

12 kommenttia:

 1. Oi, aivan ihana! On kyllä tuuhea, vau!

  VastaaPoista
 2. Kaunis on :) Minulla Liisan kasvattajan yksi hevonen omallani kaverina ja ollaan opeteltu yhdessä jo vähän ratsujuttuja yms. :) Omanikin tullut samasta paikasta :) Onnea uudelle! Minun blogini ennijavakaus.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon Saanan kasvatteja on kyllä maailmalla, hienoja hevosia hällä! :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Siis hitsi miten sekotan ton kokoajan Lillaan, näyttävät musta niin samanlaisilta♥ mutta siis aivan ihana, harjaa näyttää olevan ainakin!

  VastaaPoista
 5. siis onko tää nyt oma? :) onnea, kaunis on!

  VastaaPoista
 6. Oho, tavallaan toivon että olisipa puoliveristenkin kanssa asiat noin yksinkertaisia! Onhan niitäkin toki erilaisia mutta kun vertaa vaikka suomenhevosta ja puoliveristä varsaa, niin kyllä ne suokit on tähän mennessä olleet kaikki helpompia ja vähemmän reaktiivisia ja nopeita liikkeissään :D Onnea uudesta hevosystävästä!

  VastaaPoista
 7. Onnea uudesta perheenjäsenestä :) kaunis tamma. Nää tinkerit on kyllä niin käsittämättömiä - tuntuu, että jokainen kertoo vaan nousseensa selkään ja lähteneensä ratsastamaan :D toista se tuon herkän arabin kanssa haha.

  VastaaPoista