sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Alla omenapuun

Kovin tuntuu olevan pitkä aika siitä, kun kipusin Liisan selkään ensimmäisen kerran. Paljon ollaan siitä tultu eteenpäin ja käytännössä jokainen askellaji sujuu maastomopotasolla jo oikein mainiosti. Vauhtia ruvetaan himmailemaan pikkuhiljaa koko ajan, sillä jos muistatte, kerroin joskus syksyn alussa Liisan olevan kantavana. Koko ajan pienesti pyöristyvät kummut kupeilla muistuttavat masuasukin olemassaolosta ja toivon mukaan ensi kesäkuussa saamme todistaa uuden hevosvauvelin syntymää. Olen saanut ihanan mahdollisuuden huolehtia tiineysajasta ja varsasta aina vieroitusikään saakka, vaikka varsa ei minulle jääkään. Silti odotan sitä yhtä innolla, kuin aikoinaan Lahjaa ja Lordia!

Kuten kerroin, on Liisa vielä välillä vähän jänishousu. Se vaatii selvästi oman aikansa, että se kotiutuu ja rohkeus kasvaa. Jo tämän muutaman viikon aikana, mitä Liisa on ollut uudessa paikassa on tapahtunut selvä muutos. Se on alkanut ottamaan iisimmin yllättävämpiäkin tilanteita ja ihme akrobaattiliikkeitä ei tapahdu enää niin paljon. Ratsastaessa pihapiirissä meno sujuu jo todella hyvin, kun aluksi jännitti hevosta vähän joka asia. Olen yrittänytkin tehdä Liisan kanssa mahdollisimman paljon kaikkea niin maastakäsin kuin ratsain, jotta se tottuu uuteen ympäristöön. Ainakaan innostus hevoselta ei lopu, sillä se joka kerta tulee portille korvat hörössä odottaen, että sen kanssa tehtäisiin jotain.

Ei mene enää kauaa, kun voi alkaa odottamaan varsan potkujen tuntumista. Pari päivää sitten nimittäin ylittyi 150 vuorokautta tiineydessä, joten kantoajan puoliväliin ei ole enää pitkä matka. Sen jälkeen minua ei saa edes repimällä tallista pois, sillä tulen luultavasti viihtymään vaikka kaikki päivät lääräämässä Liisan mahaa odottaen potkuja aina varsan syntymään asti... Sitten varmaan alan nukkuakin tallissa!

Pakkanen on yllättänyt omenat

Vaikka Liisa oli kyllä sitä mieltä, että se olisi voinut syödä ne silti!...

Pullealta ratsultani ei pakkaspäivänä vauhtia puuttunut!


Kotitiellä11 kommenttia:

 1. Sun blogisi on kyl aivan huikee. Elät todella mielenkiintoista elämää ja kiva, kun jaat sen meille muillekkin. Kuvat on järettömän hienoja ja aiheet joista kirjoitat ovat myös hyviä. kiitos kun pidät tätä blogia ��

  VastaaPoista
 2. Täällä sama tilanne, että tamma on tiineenä ja mahassa olevalla varsalla on jo koti. Ihan yhtä odotettu hevoslapsi se on kuin edellinenkin, vaikkei itselle jää. Onneksi se ei kauas muuta ja pidän yhteyttä sen omistajan kanssa jo nyt, joten varmasti tuleva hevoslapsi tulee pysymään tavalla tai toisella meidän elämässä. Haikeata se varmaan tulee olemaan, kun varsan muuton aika tulee, mutta tässä on koko ajan voinut psyykata itseään sillä tiedolla, että se on jonkun muun hevonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenutkin sinun blogiasi jo parin vuoden ajan :) Se on totta, että tiineys- ja varsa-aika on aina yhtä mielenkiintoista, on varsa oma tai ei!

   Poista
 3. Asutko porukoittes kanssa tuossa talossa? Jos et niin kuka sen maksoi? Ja eikö Lahja tulekaan sulle takaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En asu ja ihan oon ite raha-asiani hoitanut, menee aika henkilökohtaisuuksiin nämä kysymykset jo... Ja ei tule :)

   Poista
 4. Tää sun blogi on ehdottomasti mielenkiintoisin blogi lukulistallani! Vaikutat ihan todella kätevältä ja itsenäiseltä naiseltä, hatunnosto! Ootko ite rempannut nuo tallit, tehnyt aitaukset jne? Ne näyttää tosi hienoilta ja toimivilta, ei monilta onnistuis :D Mielenkiinnolla odottaisin postausta uusista tiluksista, talli- ja taloprojektista. Tsemppiä! Elät todella kivan kuuloista elämää, kunpa itsekin uskaltais joskus vastaavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Toki olen saanut apua, mutta aika paljon on tullut tehtyä myös itse. Ehkä jossain vaiheessa saattaa jonkunnäköinen postaus tallista tulla :)

   Poista
 5. täh eikö lahja tulekkaan :O? miksi ei ?

  VastaaPoista
 6. Taianomaisia kuvia! En ole öööh... noin puoleen vuoteen blogiasi seurannut, niin siis kukas tämä Liisa on ja mihin Lahja on kadonnut? Ja ilmeisesti Liisa ja Lordi asuvat siis uudessa omassa kodissasi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Lahja myin reilu vuosi sitten. Liisan ostin viime kesänä ja kyllä, hepat asuvat uudessa kodissani :)

   Poista