torstai 15. joulukuuta 2016

Kysymyspostauksen vastaukset


HEVOSET


Miten sun heppojen päivärytmi menee?

Aamulla ne saavat syödä sisällä väkirehut seitsemän ja kahdeksan välillä, jonka jälkeen vien Liisan karsinasta tarhaan ja molemmat saavat aamuheinät. Viikonloppuisin touhuan hevosten kanssa yleensä aamupäivisin, saavat sitten kolmen aikoihin päiväheinät. Illalla otan Liisan sisälle joskus kahdeksan maissa ja usein kyttääkin portilla jo ennen sitä. Saavat sisällä väkirehut ja annan iltaheinät.

Miten jatkat hepparintamalla tulevaisuudessa?
Olen ihan tyytyväinen nykytilanteeseen ja kaksi hevosta on ihan sopiva määrä. Tällä kokoonpanolla tulee jatkettua siis tulevaisuudessakin.

Aiotko hankkia vielä lisää hevosia?
En voi mennä vannomaan, mutta pari omaa saa riittää hetkeksi. Pieni idea on päässä siitä, josko Liisalla ja Lordilla teettäisi joskus varsan, mutta sekään tuskin jäisi itselle, vaan myytäisiin vieroitusikäisenä.

Jos saisit pari tonnia rahaa käytettäväksi heppajuttuihin tämän vuoden loppuun mennessä, mitä hankkisit?
Jos saisin pari tonnia hevosiin käytettäväksi, luultavasti ostaisin Liisalle vähän laadukkaamman satulan ensi alkuun. Mitään muuta isompaa en tarvitsekaan, ehkä tulisi jotain pieniä juttuja ostettua (päivitettyä riimuja, loimia jne.).

Mikä on sun lempivaruste?
Vuolutarvikkeet vie kyllä voiton, sillä tykkään nyhrätä hevosten kavioiden kanssa.


Jääkö sun hevoset yksin ulos kotiin, kun olet töissä/ koulussa?
Ei yleensä.

Onko sulla apukäsiä liki jos vaikka olisit pahasti kipeä?
Kyllä on.LORDI

Mitä tavoitteita sulla on Lordin kanssa vuodelle 2017?

Saada maastakäsittely taas paremmin ruotuun, koska sen kanssa on vähän lipsuiltu - paljon siis monenlaista treeniä maastakäsin. Ehkä jossain vaiheessa pikkaisen ratsun hommiin tutustumistakin, kunhan ensin näkee, miten tuo on kasvanut kesään mennessä.

Minkä kokoinen Lordi on?
Edestä 141cm, takaa 150cm.

Meinaatko ruunata Lordin?
En ainakaan näillä näkymin.


LIISA

Mitä tavoitteita sulla on Liisan kanssa vuodelle 2017?
Pikkaisen varmaan lähdetään syksyn mittaan opiskelemaan ratsun hommia kenttäolosuhteissa, eikä enää rämmitä pelkästään puskissa. Jos vuoden loppuun mennessä saisi semmoisen HeC-tason kuntoon, niin olen tyytyväinen.

Miten Liisan varsajutut menee käytännössä?
Minä hoidan Liisaa aivan normaalisti ja Liisa pysyy koko ajan minulla. Hoidan siis myös kaikki varsaan liittyvät asiat ja varsa lähtee kun on vieroitusikäinen.

Minkä kokoinen Liisa on?
Nippanappa 140cm.

Lähteekö Liisan varsa sulta vasta kun se vieroitetaan?
Kyllä, hoidan tiineysajan, varsomisen ja varsa-ajan.

Haluaisitko ostaa Liisan varsan?
En.
TALLI JA YMPÄRISTÖ


Millainen talli sulla on/ tulee olemaan?
Reilun kokoinen hoitotila, jonka yhteydessä säilytetään myös varusteet, heinillä ja kuivikkeilla oma tilansa tallin toisessa päässä ja näiden tilojen välissä pieni pihatto, sekä yksi karsina.

Kuinka monta karsinaa sulla on?
Yksi karsina ja pihatto, jonka saa tarvittaessa muutettua toiseksi karsinaksi. Pihaton ja karsinan väliseinässä on ovi, joten tarvittaessa koko tallitilan saa pihatoksi.

Onko sulla oma kenttä?
Ei ole vielä, 90 aarin kokoiselle pellolle sellainen on tarkoitus tehdä.

Millaiset maastot sulla on siellä?
En ole käynyt kovin kaukana vielä tutustumassa muuta kuin omassa metikössä rämpinyt ja rannassa käynyt noin puolen kilometrin päässä. Lähialueilla menee jonkun verran yleisiä pieniä teitä, joissa pääsee kulkemaan.

Uuden tallin ja ympäristön pohjapiirros ja kuvia?
En tule valitettavasti varmaan koskaan julkaisemaan blogissa talon, tallin tai ympäristön pohjapiirroksia. Jonkunlainen talliesittely on kuitenkin tulossa.

Mistä sait idean ostaa oman kämpän ja miten kaikki meni?
Talo tuli minullekin vähän yllätyksenä. Minulla on ollut tapana välillä selata huvikseni talojen myynti-ilmoituksia ja törmäsin tämän myynti-ilmoitukseen samana päivänä kun se oli tullut myyntiin. Täytyy sanoa, että ei ole ennen tullut niin vahvaa tunnetta, sillä tiesin heti, että tässä on tuleva kotini. Loppujen lopuksi tila ei ehtinyt olla myynnissä viikkoakaan ja kun kaikki kommervenkit sai hoidettua, niin oli aika lätkiä nimiä kauppakirjaan.

Millainen sun talo on sisältä?
Miltä nyt 1900-luvun alussa rakennetut hirsitalot yleensä näyttää, iso tupa, keittiö, pesuhuone, kamari, sali ja yläkerrassa kolme huonetta.


Onko sun talo remppakohde?
Periaatteessa joo, toisaalta ei. Kaikki löytyy, mutta suurin osa viimeisimmistä remonteista on tehty 80-luvulla, joten...

Remontoitko sitä itse?
Osittain kyllä, mutta en mitään kokonaan yksin.

Minkä kokoinen talosi on?
Noin 200m2

Minkä kokoinen tonttisi on?
Ihan muutamaa neliömetriä vaille kuusi hehtaaria. On metsää, peltoa ja pieni pala rantaa.

Oletko ostanut tilan vai ootko vuokralla?
Ostanut.

MINÄ


Mikä on sun omien opiskelujen tilanne nyt? Oletko siis lukiossa?
Olen abiturientti ja siis kyllä, lukiossa.

Millon sun koulu loppuu ja mitä teet sen jälkeen?
Koulua mulla on periaatteessa helmikuuhun asti, jonka jälkeen vielä odottaa kirjoituksiin pänttäämistä ja niitä kirjoituksia. Tarkoitus on hakea jatko-opiskelemaan lukion jälkeen.

Milloin valmistut ja mihin aiot hakea?
Kesäkuun alussa pitäisi saada ylioppilaslakki päähän. Aion hakea ainakin Polamkiin, mutta sen lisäksi mahdollisesti myös kätilöksi tai bioanalyytikoksi. Polamk on kuitenkin se ensisijainen vaihtoehto ja sinne toivon pääseväni.

Mitkä asiat sua ilahduttaa tällä hetkellä erityisen paljon?
Kaikki, koko elämä. Joulukin on kohta tulossa!

Onko sulla vielä kaksi koiraa?
On, vaikka toisaalta toinen ei minun koira olekaan, vaan äitini.


7 kommenttia:

 1. Taitaa olla isovanhempiesi talo? :) Harvemmin kukaan lukiota käyvä ostaa valmiiksi sisustettua vanhaa maatilaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo ei ollut valmiiksi sisustettu, eikä mulla ole enää yhtään isovanhempaa elossa. Harvemmin taitaa ostaa joo, mutta minä olenkin kulkenut aina omia polkujani :)

   Poista
  2. Jos on lukioikäisenä saanut raha-asiansa hyvään kuntoon, sama kai se on ostaa talo. Miksipä ei? Fiksumpaahan se on heti nuoresta kerryttää omaa omaisuuttaan, kuin maksella vuokraa muitten taskuun. Etenkään kun kyse ei ole enää 16-17v alaikäisestä, vaan jo täysi-ikäisestä parikymppisestä. Mä tiedän useammankin parikymppisen jolla on oma talo/asunto.

   Pakko sanoa että toivoisin itsellekin mahdollisuutta ja ennen kaikkea uskallusta heittäytyä ja ostaa oma koti jo nyt (ammattikorkeaopinnot kesken) ja tavallaan jopa ihailen miten Iida on asiansa järjestänyt! Ja nostan hattua!:)

   Poista
  3. Näinpä, vuokran maksaminen tuntui tosi turhalta, kun se kaikki raha meni "hukkaan" :)

   Poista
 2. siis astuttiko Liisan entiset omistajat sen :)? Miksi et pidä varsaa :)?

  VastaaPoista
 3. Harvoin kasvattajat pitää varsaa. Ihmisvauvat on eri asia.

  VastaaPoista