tiistai 27. joulukuuta 2016

Liisan peltokruisailut

Olen Liisan kanssa muutamaan otteeseen käynyt kiertämässä pienen peltolänttimme reunat, mutta en sen kummemmin jäänyt pyörimään pellolle. Nyt kun pakkasherra näytti tulevan takaisin pimeiden ja sateisten joulupäivien jälkeen, uskalsin mennä Liisan kanssa sinne vähän pidemmäksikin aikaa tallustelemaan. Pohja oli paikoin jopa vähän liukas, joten kovin tiukkoja ja vauhdikkaita kurveja koitin välttää, ettei tarvitsisi ponin kanssa mennä kylkimyyryä pitkin peltoa.

Liisa on ollut alusta asti vähän hätähousu joka asiassa ja se koskee myös ratsastusta. Tuon selkään ei vaan yksinkertaisesti voi jäädä haaveilemaan tai saattaa huomata olevansa kohta jossain ihan muualla kuin hevosen selässä. Ei Liisa pahalla, mutta kun se vaan sattuu aina välillä sinkoamaan taivaisiin ja vasta sitten miettimään, miksi se oikeastaan edes teki niin. Se on vaan semmoinen refleksinomainen liikesarja (joka yleensä tarkoittaa kiitolaukkaan hyppäämistä, 180 asteen ympärikääntymistä tai jotain ihmeellistä pukkiloikkasarjaa), joka nyt sattuu juuri sillä hetkellä tapahtumaan, kun sitä vähiten odottaa. Syyksi riittää joku epämääräinen rasahdus tai joku olematon asia, joka Liisan mielestä voi ihan hyvin olla marsilaisten avaruusalus täynnä pieniä vihreitä miehiä, jotka tulevat syömään Liisa-paran.

Tamma oli aluksi vähän kärsimätön yleensäkin, mutta se on tuntunut asettuvan jo hyvin taloksi. Tänään oli sellainen ihmeellinen päivä, että edes ratsastaessa mikään ei tuota jänishousua säikäyttänyt - liekö syynä paikkojen tutuksi tuleminen vai töihin pistäminen, mutta pääasia, että positiivista edistymistä on tapahtunut. Aika paljon ollaan vaan humputeltu, joten hetken pyöriminen pellolla ja vähän enemmän hevoselta vaatiminen teki varmasti jo ihan hyvää. Parikymmentä minuuttia me pellolla pyörittiin muka vähän enemmän tosissaan, sitten annoin Liisalle jo armoa ja käveltiin pidemmät loppukäynnit. On tuo sen verran lapsonen vielä ja liikutus ennen tiineyttä on ollut vähäisempää, joten varttitunninkin keskittyminen riittää tässä vaiheessa paremmin kuin hyvin. Vaikkei ihan hikimäräksi tässä vaiheessa tiineyttä olevaa nuorta kannata joka päivä juoksuttaa, niin kevyt liikkuminen ylläpitää lihaskuntoa ja auttaa selviytymään tulevasta varsomisesta paremmin.Sellainen pieni asia vielä, jonka tekin olette varmasti huomanneet videoita katsoessanne: jokaisessa laittamassani uusimmissa videossa jää reunoille mustaa tyhjää tilaa, eikä videokuva täytä koko tilaa. Jos joku osaisi vinkata mistä tämä johtuu ja miten sen voin korjata, niin saa heittää kommenttia!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun tulee usein postauksia. Tämä on lempi blogini, pari kertaa päivässä käyn katsomassa onko tullut uusia postauksia :)

  VastaaPoista
 2. Videon kuvasuhde on epäsopiva Youtuben playeriin, jonka kuvasuhde on 16:9, minkä takia Youtube lisää noita mustia palkkeja. Videon tulee olla / se täytyy rajata tuohon kuvasuhteeseen sopivaksi.
  Luulisin siis, että joko kameran tai editorin asetuksia vaihtamalla korjaantuisi tuo. Jos kuvasuhteen pitäisi kuitenkin olla oikea, niin sitten ehkä esimerkiksi videon renderöinnissä on jotain vikaa? En osaa tämän tarkemmin auttaa, mutta jospa oli edes jotakin apua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti! Kokeilenkin muuttaa kamerasta kuvasuhdetta, josko sillä ongelma korjaantuisi :)

   Poista