maanantai 19. joulukuuta 2016

Liisan tiineys 150vrk

Kuten te olette jo muutamaan otteeseen kuulleet, Liisa on kantavana ja varsaa odotetaan syntyväksi ensi kesänä. Varsa ei ole tulossa minulle, vaan Liisan kasvattajalle. Uutta nelijalkaista odotetaan täällä silti vähintäänkin yhtä innolla, kuin omaa kasvattivarsaa! Tiineys- ja varsa-aika on minusta hyvin kiehtovaa ja on ihanaa päästä seuraamaan sitä taas läheltä, vaikka varsa ei minulle jääkään. Ehkä sitten ensi vuonna Lordin käytyä näyttelyissä jalostusluvat hakemassa on pohtimisen paikka, josko Liisalle ja Lordille saisi jälkikasvua aikaiseksi... Katsellaan ensin, miten tämä tiineys sujuu loppuunsa.

Liisa on ollut nyt kantavana reilut viisi kuukautta ja varsa on nyt noin 2-3 kilogramman painoinen. Varsamaha alkaa pian kasvamaan vauhdilla, sillä sikiölle alkaa tulla painoa noin 250g päivässä. Kohta voi alkaa kyttäämään mahaa tarkemmin, sillä pian voi ruveta tuntemaan hentoja potkuja!

Liisan laskettu aika, 337vrk, tulee täyteen 14.6.2017. Normaalisti hevoset varsovat 320-340 vuorokauden välissä, joten kesäkuun puolivälissä plus miinus pari viikkoa on odotettavissa varsominen. Minulla on mielessä jälleen järjestää teille lukijoille jonkunnäköistä liveaikaan seurattavaa valvontakameralähetystä, joten voi olla, että tekin pääsette mukaan varsan syntymään! Siitä kuitenkin sitten lähempänä enemmän, eletään nyt ensin päivä kerrallaan kohti ensi kesää.


Viisi kuukautta kantavana

Tulevan varsan isästä puheenollen, se on komea mustankirjava STER-ori Fantasy Shamrock. Varsan väri tulee siis mitä luultavammin olemaan mustankirjava tai musta.

Fantasy Shamrock

Nyt kun blogissa tulee olemaan jälleen aika paljon luvassa varsajuttuja, syntyi päässäni idea, että voisin kehitellä blogiin pientä postaussarjaa tiineyteen ja varsa-aikaan liittyen. Ajatus on toteuttaa ainakin postausta kantavan tamman ruokinnasta, liikutuksesta, käytännön jutuista ja varsomisesta. Jos teille syntyy jotain ideoita siitä, mistä haluaisitte mahdollisesti kuulla, otan mielelläni ideoita vastaan!

4 kommenttia:

 1. Tuo postaussarja on kiva idea! Minua kiinnostaisi lukea ensimmäisistä viikoista varsan kanssa, mm. miten käsitellään, mihin totutetaan, miten voi alkaa kouluttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä idea, voisin kirjoittaa siitä myös oman näkökulmani! Kiitos :)

   Poista
 2. Jänniä aikoja eletään täälläkin,kyseisen kasvattajan yhdestä orista tulossa myös varsa omalle tammalle, samalla diilillä kuin sinun kanssa :) Meillä pian 6kk täynnä ja laskettu aika toukokuun loppupuolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Liisalla on nyt noin 160 vuorokautta mennyt :)

   Poista