torstai 8. joulukuuta 2016

Uusi paikka, uusi koti!

Lordi ja Liisa matkasivat pari viikkoa sitten pitkän melkein kolmensadan kilometrin matkan uuteen kotiinsa. Loppujen lopuksi meinasi tulla jo vähän hoppu järjestellä kaikki kuntoon ja muun muassa uupuvia veräjänkahvoja metsästettiin lähikaupoista vielä pari tuntia ennen hevosten tuloa.

Hevoset ovat tuntuneet tottuvan nopeasti uuteen asuinpaikkaansa. Jonkun aikaa ilmassa oli pientä jännitystä, mutta olen ahkerasti koittanut käyttää poneja pitkin uutta ympäristöä. Liisa varsinkin tuntuu ottavan vähän kierroksia kaikesta pienestäkin epäilyttävästä (tiedättehän te, vihreät miehet vaanivat postilaatikoissa ja niin edelleen...) ja harrasti aluksi aika paljonkin sinne tänne sinkoilua juurikaan varoittamatta toimistaan etukäteen. Siksi olenkin aina panssaroinut itseni kypärällä ja turvaliivillä kivutessani ponin selkään, välillä kun saattaa Liisan jalat singota mihin ilmansuuntaan tahansa. Joka päivä Liisa on kuitenkin ollut parempi varsinkin pihaympäristössä ja olen sillä jo ensimmäiset laukatkin ottanut. Ja mikä hienointa, en ole vielä onnistunut maastoutumaan yllättäen kertaakaan tuon kieltämättä hieman yllätyksellisesti käyttäytyvän neidin selästä!

Kopotit tarhasivat aluksi aika pienissä tarhoissa ja niiden välissä oli muutaman metrin levyinen kuja. Onneksi sulat kelit ehtivät tulla vielä takaisin ja tolppia sai vielä lyötyä maahan, joten sain tehtyä lankatarhaa jatkoksi edellisiin tarhoihin. Koska hevoset näyttivät pärjäävän ihan hyvin toistensa seurassa, ovat ne nyt tarhanneet ihan viereisissä tarhoissa - samalla ne ovat saaneet kumpanenkin vähän enemmän liikkumatilaa. Ensi kesälle minulla on suunnitelmissa jatkaa tarhojen rakennusta pitkin metsiä, mutta talvi ehti tälle vuodelle jo tulla vastaan. Tilanpuutetta ei onneksi ole, kuuden hehtaarin läntille tekee kyllä tarhan jos toisenkin.Liisa ja Liisan lempipaikka tarhassaan.
3 kommenttia:

  1. Tuleeko lahja milloin? :)

    VastaaPoista
  2. Ei taida lahja tulla kun edellinen lahjaan liittyvä postaus on poistettu ja facesss lahjan omistaja etsii sille uutta kotia?

    VastaaPoista