sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Lordin viikonloppu

Lordin viikonlopun ohjelmaan kuului monennäköistä. Aivan ensimmäiseksi sen kaviot pääsivät käsittelyn alle, sillä löysin vihdoin itselleni kunnon kengitystonget. Nips naps vaan, homma kävi kätevästi! Yhdellä ainoalla raspilla hinkatessa meinaa tulla lämmin korkeita seinämiä raspatessa, mutta enää ei ole sitäkään ongelmaa, kun isoimman osan voi ottaa tongilla ja vain viimeistellä päälle raspilla.

Lauantaina uskaltauduin ensimmäistä kertaa hevosella jäälle vähän pidemmälle reissuille, sillä Lordin kanssa käytiin rekiajelulla. Mitään hirveän pitkää lenkkiä ei tehty, käytiin pari pientä läheistä saarta kiertämässä ja pyörittiin vähän ympäri ja ämpäri. Raukkaparka oli loppujen lopuksi ihan hukassa koko jäällä, kun ilmeisesti ei enää tajunnut missä suunnassa koti on. Katseli vain kummastuneena ympärilleen ja välillä vähän piti hirnahdella, josko vaikka Liisa vastaisi. Todella hyvin reissu kuitenkin meni (eikä edes jäihin upottu!) ja ensimmäisiä kertoja ponille tuli vähän enemmän hikikin liikuttaessa. 

Koska lauantai oli ponille vähän rankempi päivä, tänään sunnuntaina otettiin rennommin ja käytiin tekemässä maastakäsin ihan tuttuja juttuja. Ainoana uutena asiana tuli se, että päätettiin kiivetä ison kiven päälle, jonne Lordi tuli rohkeasti perässä. Tarkasti se katsoi, mihin astui ja oli kuin olisi aina tasapainoitellut kivien päällä. Ei ihan joka ponista samaan hommaan olisi! 

Olen kekannut, että maastakäsitellessä gramaaniohjat ovat ihan kätevät, jos haluaa ohjata hevosta vähän lähempää - pitkät ajo-ohjat raahautuvat yleensä maassa perässä ja ovat lumessa, kurassa tai vähintäänkin likaiset kelistä riippuen. Vähän uusia suunnitelmia siitäkin on, mitä seuraavaksi lähdetään opettelemaan, mutta siitä sitten tulevaisuudessa lisää juttua...

1.

2.

3. Väistöä.

4.

5.

6.

7.

8. Kukkulan kuninkaina!

9.

Ja sitten vielä eiliset ajokuvat!

10.

11.

12.

13.

14.

Mikä kuva oli lempparisi?

10 kommenttia:

 1. Vaude mitä kuvia! 😍 Pitää kyllä olla aikamoinen luottamus hevoseen että saa tällaista aikaan, upeaa jälkeä!

  liinaus.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinnikkäällä harjoittelulla saa ihmeitä aikaan :)

   Poista
 2. Ihania kuvia!❤ Näistä sun postauksista saa aina motivaatiota harjoitella oman ponin kanssa kaikenlaisia maastakäsin juttuja, vaikkei siitä yleensä mitään tule ponin ollessa kunnon jukuripää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aikaa myöten se yhteinen sävel yleensä löytyy:)

   Poista
 3. Woutsi mitä kuvia, varsinkin noi jäällä!

  VastaaPoista
 4. Toivoisin kovasti postausta siitä, miten hevonen opetetaan seisomaan paikoillaan :) omia näkemyksiä tästä jo löytyy, olisi vaan kiva lukea kokonainen postaus aiheesta, jospa saisi uusia vinkkejä! Lisäksi voisi kertoa, miten hevosen saisi pyörimisen sijaan reagoimaan jännittäviin juttuihin vähemmän ärsyttävällä tavalla. Miten yleensäkin voi opettaa hevosen seisomaan vapaana ja samalla häärätä hevoaestakin ihmeellisiä juttuja ympärillä. Katsoin videon suihkepulloon totuttamisesta. Hevonen todella rauhallinen eikä huolestuessaankaan lähtenyt karkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina vaan palauttanut hevosen takaisin paikoilleen, kun olen halunnut sen pysyvän paikoillaan. Liisakin on tämän oppinut jo melko hyvin esim. tilanteissa, joissa otan yksin rakennekuvia. Hevoset reagoivat luonnollisesti jännittäviin asioihin pakoreaktiolla, eikä siitä voi rangaista. Luottamus syntyy pikkuhiljaa ja erinäisissä totutusasioissa olen pyrkinyt vain etenemään niin hitaasti, että pakoreaktiota ei synny. Jos hevonen pelkää ja lähtee karkuun, on silloin aloitettava totutus kauempaa :)

   Poista
 5. 9 oli ehdottomasti paras olette kuin enkelity taivaalla itse vasta harjoittelen mutta en ikinä osaisi noin hianosti

  VastaaPoista