maanantai 9. tammikuuta 2017

Rekiretkellä

Olen tosi iloinen siitä, että lunta on tullut pikkaisen myös kotinurkille. Lumentulo nimittäin tarkoittaa yhtä asiaa: sitä, että voi lähteä rekiajelulle! Reki lähti matkaan melkein heti ensimmäisissä muuttokuormissa ja nyt vihdoin sille on tullut käyttöä. Mahdollisuutta ollaan käytetty Lordin kanssa urakalla ja joulun jälkeen poni pääsi harva se päivä reen eteen tulipalopakkasista huolimatta. Vaikka naama saikin aika kylmää kyytiä, syvimmän sisimmän valtasi lämmin tunne siitä, kuinka ylpeä voinkaan olla mokomasta poniotuksesta. Korvat hörössä se vaan aina lähtee reen kanssa lenkille, vaikka ei kyseistä härpäkettä vielä ole kovin montaa kertaa perässänsä nähnyt.

Lordi tuntuu tykkäävän länkivaljaista paljon enemmän, kuin perus silavaljaista, joiden kanssa suurin paino tulee hevosen selän päälle. Silavaljailla joskus meinaa lentää kovemmassa vauhdissa jopa takajalat, joten näin nopeasti voisi päätellä, että suurimmaksi osaksi selkään kohdistuva veto ei tunnu aina kovin kivalta. Siitäkin huolimatta, että luokkivaljaat on osa kerrallaan keräilty ikuisuuksien vanhojen tallien ja aittojen nurkista, on ne vielä ihan toimivat ja hevoselle ilmeisesti mukavat. Ainoat mitä pitäisi vähän uudistaa ovat mäkivyöt, joihin olen tehnyt vähän omanlaisia virityksiä: pääasia, että asiansa ajavat!

Teillä on ollut vielä vähän huono ajaa, vaikka toki ollaan käyty katselemassa vähän muitakin maisemia. Sen verran kirskuminen on sorateillä kuulunut että ihan korvia ja reen jalaksia säästäen ollaan tyydytty pyörimään suurin osa ajasta pellolla: siellä reki luistaa jo oikein mainiosti ja Lordikin on tuntunut tykkäävän monipuolisemmasta liikkumisesta! Voi olla, ettei koppakärryjä sen perässä nääkään ennenkuin lumet sulavat niin ettei reellä enää pysty ajamaan...

4 kommenttia:

 1. Pitkäliinasella rintaremmillä saa viriteltyä myös perussilavaljaat vetämään rintaremillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, mutta länkivaljaisiin ei tavallisia silavaljaita pitkäliinaisella rintaremmillä voi siltikään verrata, sillä silläkin virityksellä isoin osa painosta tulee edelleen selän päälle :)

   Poista
 2. Eikö tuommonen raskaan puoleinen liikuttaminen haittaa varsan kasvua? Eihän tälläkään oo kovin paljoo ikää, vaikka kovin aikuismainen onkin, niin silti pelkkä varsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordi liikkuu melko kevyesti, rankimmat liikutuskerrat ovat olleet noin puolen tunnin mittaisia niin, että hevoselle tulee pieni hiki pintaan. Normaalisti Lordi liikkuu n. kaksi kertaa viikossa kärryjen/ reen tms. vedettävän välineen edessä yleensä 15-30 minuuttia käsittäen käyntiä ja kevyttä hölkkää. Muuten liikutus on enemmänkin aivojumppaa maastakäsittelyharjoittelun merkeissä :) Näin kevyt liikuttaminen ei haittaa varsan (nuoren) kasvua ja tottakai riittävästä ruokinnasta huolehditaan.

   Poista