keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Lordin kanssa aivojumppaa

Liisan lisäksi myös Lordi on liikkunut viime aikoina enemmän maastakäsin ja samalla saanut aivojumppaa. Olen tarhassa antanut Lordin olla vapaana, jolloin sillä on ollut aina mahdollisuus siirtyä tarvittaessa kauemmas. Silloin huomaa erityisesti oman kehonkielensä vaikutuksen hevoseen - eikä voi olla ikinä yllättymättä siitä, kuinka pieni paine jo vaikuttaa hevoseen.

Lordin kanssa ollaan opeteltu sitä, että se menee ympärilläni pyytämässäni askellajissa ja tulee takaisin luokseni, kun hieman kumarrun ja hellitän painetta. Kaikista vaikeinta tässä on ollut saada hevonen pysymään ympyrällä, sillä usein aluksi vapaana ollessa hevonen lähti helposti haahuilemaan kauemmas. Syynä tähän usein oli liian kova paine, joka oli hevoselle liikaa. Olen yrittänyt opetella, että pysyn hevoseen nähden sivuttain hevosen takaosan puolella, ohjaan raippakädellä hevosta tarvittaessa oikeaan suuntaan ja pidän toisen käteni avoimena, jottei se ole estämässä hevosen kulkua. Seuraavaksi tarkoitus on lähteä opettelemaan suunnanvaihtoja vauhdissa, mutta vielä hetki harjoitellaan niin, että pyytäessä hevosta keskelle päin se saa tulla minun luokseni hakemaan palkkion.

Pelkällä ympyrällä ei olla työskennelty, vaan ollaan pidetty myös vanhoja juttuja yllä. Lisäksi työn alla on espanjalainen käynti. Jalka nousee jo komeasti, mutta sen yhdistäminen eteenpäin liikkumiseen on vielä harjoittelussa.

Harjoitteletko sinä koskaan hevosesi kanssa maastakäsin?

Lordi kuuntelee tarkkaavaisesti.

Pienestä riehakkaasta koikkeliinista on pikkuhiljaa tullut jo maltillisempi tapaus!

2 kommenttia:

  1. Lordi on niin komea! Olen ihan heikkona näihin tupsujalkoihin... :) Meillä kanssa aina irtojuoksuttelun päätteeksi pyrin saamaan kummankin hepan juoksemaan ympyrällä ja yleensä lopulta aina onnistuu. Kun saatte espanjalaisen käynnin sujumaan, niin olis kiva saada vinkkejä tänne blogiin kuinka sen sait opetettua, olen sitä nimittäin meinannut noille meidän epeleille kanssa opettaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! Ja toki, heti kun saadaan hiottua espanjalainen käynti loppuun asti :)

      Poista