torstai 2. maaliskuuta 2017

Hampitohtorin käsittelyssä

Joku aika sitten eläinlääkäri kävi vierailulla raspauksen ja rokotuksen merkeissä. Liisa reagoi rokotukseen tällä kertaa vähän voimakkaammin, sillä sen kaulaan ilmestyi aika iso ja laaja patti. Pari päivää se vaikutti aika kipeältäkin ja tamma seisoskeli mieluiten tarhassaan pää alhaalla niin, ettei tarvitsisi jännittää kaulalihaksia. Patti kuitenkin pieneni ja hävisi pian kokonaan, joten sen suuremmilta vaivoilta vältyttiin.

Raspauksen osalta kaikki sujui kuitenkin hyvin, eikä kumpikaan tuntunut reagoineen mitenkään kuin korkeintaan positiivisesti hammaskäsittelyn jälkeisinä päivinä. Molemmat hevoset rauhoitettiin kevyesti, jotta työ sujui helpommin. Liisalla oli aika reilusti piikkejä ja siltä löytyi jopa pienet kulmahampaan alut, vaikka ne puhkeavat yleensä vain oreille ja ruunille. Lordilta sen sijaan ei löytynyt vielä kulmahampaita, mutta siltä löytyi sudenhampaat, jotka kannattaa jossain vaiheessa poistaa. Lisäksi sen yhdessä hampaasta löytyi hiushalkeama, mutta hammas on vaihtuva, joten pelkkä seuraaminen riittää. Tapaturman seurauksena vahingoittuneet hampaat (tai niiden jäänteet) näyttivät samalta kuin ennenkin, eivätkä olleet ilmeisesti lähteneet vielä vaihtoon.

Viikko eläinlääkärin käynnin jälkeen meni aika rauhallisesti etenkin Liisan osalta. Kun Liisaa ei tullut liikutettua pieniä talutuslenkkejä lukuunottamatta, keksin jotain ihan muuta - nimittäin molemmat ponit joutuivat shampookäsittelyyn. Mietin hetken, uskallanko sen tehdä, sillä talli ei ole mitenkään erityisen lämmin, vaikka sää olikin plussan puolella. Pienen harkinnan jälkeen toteutin suunnitelmani. Pesun jälkeen vuorasin molemmat villaloimilla ja vilteillä, eikä kuivumiseen mennyt loppujen lopuksi kauaa aikaa - mutta eipä mennyt siihen puhtaana oloonkaan. Pari päivää ja molemmat näytti taas ihan yhtä sotkuiselta... Onneksi ehdin ikuistamaan molemmat hevoset vielä suhkoht siisteinä, joten ainakin jotain todistusaineistoa päivän uurastuksesta jäi!
6 kommenttia:

 1. Ihana Liisa!❤ Wau!! Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia, ovat kyllä niin suloisia olentoja! ♡ Kivasti kerrottu tapahtuneista asioista! :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tosi ihania kuvia! Oletteko muuten tulossa Irlannincob-näyttelyihi nyt Huhtikuussa? Jos, niin oletteko tulossa Seinäjoelle vai Hämeenlinnaan? Me ollaan tulossa varsan kanssa Seinäjoelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole tulossa, tarkoitus on viedä Lordi kesällä The Irish Cob Society Finland ry:n näyttelyihin :)

   Poista