maanantai 6. maaliskuuta 2017

Kevätaurinko ja lentelevät talvikarvat

Peilijääkelit ovat hieman vaikeuttaneet hevosten liikuttamista, kun pihatiellä voisi vaikka luistella. Onneksi pihapiirissä riittää kuitenkin alueita, joissa kaviokin pitää, kunhan vain ensin uskaltaa tepastella hevosen kanssa jäätikköä pitkin pihan yli.

Lordin kanssa on harjoiteltu pääasiassa ympyrällä liikkumista ja parin viime kerran aikana ollaan otettu myös suunnanvaihdot vauhdissa ohjelmistoon. Ne sujuvat ihmeen hyvin ja Lordi on hyvin eteenpäinpyrkiväinen. Välillä mukaan mahtuu kuitenkin myös vähän äkkinäisempiä liikkeitä ja etenkin laukka saa välillä ponin pään ihan sekaisin. Laukannostoja ollaan harjoiteltu siten, että otan itse paikallaan laukka-askeleita ja lisään painetta hevosen taakse, jolloin Lordikin nostaa laukan.

Ympyrällä työskentelyn lisäksi olen aina lopuksi harjoitellut Lordin kanssa espanjalaista käyntiä. Se alkaa pikkuhiljaa jo hoksaamaan eteenpäinmenemisen jalkojen noston lisäksi, mutta liike meinaa vähän lopahtaa aina liikkumisen mukana. Selvästi edistymistä tapahtuu koko ajan, joten ei luultavasti mene enää kauaa, kun jälki alkaa näyttää jo pikkuhiljaa espanjalaiselta käynniltä, eikä vain satunnaiselta jalkojen nostolta.

Poni urheilee niin tosissaan, että irtokarvatkin lentelee pitkin poikin selkää pitkin! Lordi on aloittanut tosissaan karvanlähtönsä jo pari viikkoa sitten.


Lordin säälittävä irvistys...

Hölmö poni vain nostaa päänsä mahdollisimman korkealle ja yrittää liikutella huuliaan tajuamatta, että pelkkä ylähuulen nostaminen riittäisi! Ehkä joku kaunis päivä...

Samalla kun pystyyn hyppäämiseen on tullut lisää korkeutta, ollaan hiottu sitä niin, että poni ei vahingossakaan hypätessä sohi jaloillaan minua, vaan hyppää aina minusta poispäin.

Raipan pää toimii tässä rajana miten lähellä Lordi saa hypätä pystyyn vieressäni.


2 kommenttia:

  1. Meillä myös 4vee nostaa laukan liinassa kun itsekin otan laukka-askeleita :D Sulla on ihan huippuja noi maastakäsittelyvideot! Olen ottanut sieltä ja noista parellin leikeistä juttuja omaakin tekemiseen :)

    VastaaPoista
  2. Vitsi kun Lordi on niin taitava temppuheppa! Ois aika kiva saaha opetettua nää kaikki temput mitä näissä kuvissa on, nyt meillä kumpikin polle vaan hymyilee namin toivossa... :-)

    VastaaPoista