sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kun jalat ei meinaa pysyä maassa

Olen viime aikoina liikuttanut Liisaa suurimmaksi osaksi vain maastakäsin, mutta yksi päivä se sai jälleen satulan selkäänsä. Kasvava maha ei ole vieläkään tuntunut hillitsevän tamman energiaa ja jo tallipihalla kävellessä se pörisi sen oloisena, että koin parhaimmaksi ottaa liinan pellolle mukaan. Liisa sai muutaman kierroksen juosta liinan päässä omaan tahtiin ja aikamoisia pomppuja sain taas todistaa - olin ihan onnellinen siitä, etten sattunut olemaan selässä juuri silloin. Kerran luistelin aika lujaa ponin perässäkin (enkä muuten päästänyt irti!), kun se lähti hanalla pellon toiseen päähän ja meinasi, ettei ympyrä ole alkujaankaan sopivan kokoinen tila juosta.

Muutamien pomppujen jälkeen rohkenin kiivetä selkään. Muuta en tällä kertaa tehnyt, kuin harjoitteluja käynnissä ja hain rauhallista eteenpäinpyrkivää tahtia. Liisa olisi ollut asiasta vielä eri mieltä ja olisi mielellään varmasti ottanut enemmän spurttia. Tällä kertaa se sai tyytyä pelkkään käyntiin, vaikka kovasti välillä koittikin pomppia vähän sinne sun tänne. Sitkeästi halutunlaisten reaktioiden pyytäminen tuotti hetken päästä tulosta ja sain hetken aikaa ponin kulkemaan suunnilleen käynnissä enempiä hötkyilemättä. Se riitti minulle ja oli aika palata vieläkin melko energiaa pursuvan kaviollisen kanssa talliin.

Kieltämättä on ollut erikoista omistaa tälläinen hevonen, joka tuntuu keräävän energiaa ja purkavan sitä lentäen ties millaisissa asennoissa. Liisa niin kiltistä halinalleluonteestaan huolimatta ei selvästikään ole mikään kovin yksinkertainen tapaus, enkä ainakaan tässä vaiheessa voisi kuvitellakaan antavani sitä ihan kenenkä tahansa liikutettavaksi. Veikkaan, että ennemmin täysin kokemattoman pistäisin vaikka Lordin selkään, vaikka sillä ei ole edes ratsastettu! Se on niin tasapaksu laiskamato, että siltä tuskin mitään kovin yllättäviä liikkeitä tulisi.

Mulla on näköjään kirahvi, eikä hevonen...


Väliin mahtui sentään yksi tai kaksi laukka-askelta ilman pomppimista...

Meinaan aika komeasti lensi niin etu- kuin takapääkin koko ajan ilmaan!


Joku kävi vähän kierroksilla!

Ai energiaa Liisalla? Ei toki.

Laama?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti