tiistai 14. maaliskuuta 2017

Liisan tiineys 240vrk

Taas kului kuukausi ja varsominen lähenee päivä päivältä, itse asiassa laskettuun aikaan on enää alle sata päivää jäljellä. Kesä ja varsominen tuntuu lähestyvän ihan hurjaa vauhtia, ettei oikein pysy edes mukana. Sinänsä jännä juttu, koska aikaisemmin varsomisten odottaminen on tuntunut puuduttavan pitkältä... Veikkaan, että kyllä sitten ne pari viimeistä viikkoa saa taas huokailla, kun päivät kuluvat niiiin hitaasti, eikä varsaa näy missään!

Koska sikiö kasvaa viimeisen kolmanneksen aikana vauhdilla, on ollut aika lisätä Liisan ruokintaan hieman lisää valkuaista - tosin jo desi soijarouhetta päivässä riittää. Lisäksi vitamiinien saannista on pitänyt huolehtia, mutta minulla kummatkin hevoset ovat saaneet A-D-E-vitamiinia jo jonkun aikaa näin talvella. Mahakin on kasvanut jo viimeisen kuukauden aikana todella paljon ja iloinen yllätys on se, että myös varsa on tuntunut innostuneen liikkumisesta! Välillä iltatallin aikaan tulee oikein potkusarjoja pelkkien yksittäisten potkujen sijaan.

Liisalla on ollut pientä pöllöenergiaa ilmassa, kun sen liikutus on ollut vähän kevyempää viime aikoina. Rakennekuvien otto oli aikamoista taiteilua, sillä Liisa keksi hauskan leikin - se lähti pierupukkilaukkaa välittömästi vastakkaiseen suuntaan kun riimusta päästi irti. Paikoillaan pysymisestä ei tullut mitään, joten annoin hevosen hömpsötellä vähän aikaa, jonka jälkeen suurimmat energiat purkautui ja tamma malttoi taas pysyä aloillaan - ainakin kokonaiset viisi sekuntia.

Joku on vähän kierroksilla...


"Lällällää, et saa musta rakennekuvia!"

Tiineys 8kk


4 kommenttia:

 1. Mä olen kanssa ihmetellyt tänä keväänä, että miten nopeasti se aika oikeasti kuluukaan! Meilläkin tuli Vihrulla tänään tiineyttä täyteen 270vrk eli kuukausi ollaan teitä pidemmällä. Samaa mietin, että varmaan viimeiset hetket taas kuluu niin hitaaaaasti, mutta toisaalta ainakin minulla on töissäkin niin kiirusta viimeiseen asti, että voipi olla ettei aika hidastukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Muistan, millaista tuskaa oli viimeksi ne viimeiset päivät odottaa, joten olisin ihan iloinen, jos aika tuntuisi kuluvan edes vähän nopeammin myös viimeiset viikot...

   Poista
 2. Tiedätkö mistä orista Liisa on astutettu? :)

  VastaaPoista