tiistai 21. maaliskuuta 2017

Ohjasajoa ja auringonottoa

Vielä kun pellon pohja on suht tukevassa kunnossa, olen liikuttanut Lordia siellä. Kesällä peltoläntistä saa toivottavasti hevosille pientä laidunta, joten märkien kelien tullessa ei viitsi hevosten kanssa tuhota peltoa ihan multakynnökseksi.

Tänä vuonna jossain vaiheessa varmasti tulee käytyä Lordin selässä, joten eilen ohjasajamaan lähtiessäni ajattelin laittaa valjaiden sijasta selkään satulan. Vielä mikään kiire ratsukoulutukselle ei ole ja koko hevonen on niin palapeli vieläkin, joten selkäännousu menee varmasti syksyyn. Ohjasajosta ja tulevan harjoittelusta ei ole kuitenkaan mitään haittaa, pikemminkin helpotusta, kun hevonen vähän tietää mitä milläkin avulla tarkoitetaan.

Ohjasajaen on lähes rajattomat mahdollisuudet kehittyä ja Lordin kanssa olen harjoitellut esimerkiksi pohkeenväistön alkua. Ohjasajon lisäksi kun satula kerran oli selässä, juoksutin Lordia hetken jalustimet alhaalla. Touhu ei olisi kiinnostanut hevosta pätkääkään ja se mateli laiskasti kiemmurrellen. Mikä positiivista, niin eipähän ainakaan heiluvat jalustimet säikyttäneet!"Niiiiiin tylsää, pääsiskö jo takas syömää..."


Lordilla masispäivä? Ei toki.

"Mua. Ei. Kiinnosta."


Tuleva true kouluratsu

Liisa on viettänyt muutaman päivän vain aurinkoa pihalla ottaen ja on ottanut rennosti. Pihalla se on joka päivä saanut kunnon harjauksen ja tamma tykkää kovasti paijaushetkistä. Maha-asukki on alkanut ilmaisemaan itsestään myös viime päivien aikana enemmän ja rummuttaa välillä todella kovasti harjauksen aikana. Myös maha tuntuu venyvän joka päivä kaksinkertaiseksi ja keittiön ikkunasta katsoessa koko hevonen näyttää jo aivan ilmapallolta! Voin kuvitella, miten pyöreä poni on viimeisten päivien aikaan... Kohta varmaan lähtee ovetkin karmeineen lentoon, kun Liisa ison mahansa kanssa kiirehtii talliin aina niin lujaa, että kilometrin päähän kolisee.


Maha <3

Kevätaurinko pistää revityttämään leukoja!

Kyllä kelpaa ottaa nokosia.Joku on lievästi sanoen unenpöpperössä!


Tällä viikolla on luvassa tavanomaisesta poikkeavaa materiaalia, sillä Liisan selkään on eksynyt ensimmäistä kertaa joku muu kuin minä. Ensi kertaan siis!

4 kommenttia:

 1. Miten sun hepat tulee tarhaamaan tulevaisuudessa? Kun Lordi on kuitenkin ori ja Liisa tamma. Ovatko molemmat yksin vai teetkö jotain muutoksia? Ja hei, millä orilla Liisa on satutettu? Ihania heppasia sulla kyllä molemma <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos varsominen menee hyvin ja Lordi saa ihan kelpo arvostelu näyttelyistä, niin astutan Liisan luultavasti Lordilla. Jos hepat tulevat hyvin toimeen, niin voivat tarhata hyvin yhdessä talven yli, kun Liisan on kantavana. Liisa on nyt kantavana Fantasy Shamrockista. Kiitos :)

   Poista
 2. Teillä selvästu teemavärinä sininen Lordin kanssa :D sopii sille kyllä hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Lordille olen keräillyt tuota turkoosia enemmän ja Liisalle fuksiaa. Toki muunvärisiäkin varusteita löytyy ja aika reilusti neutraaleja tummia värejä :)

   Poista