torstai 27. huhtikuuta 2017

Esittelyvideo youtubeen

Tänään päässäni kesken päivän syttyi lamppu - tajusin, ettei youtubekanavallani ole koskaan ollut esittelyvideota. Varmasti mahdollista, että osa blogiin eksyy nimenomaan youtuben kautta. Hetken mielijohteesta ajattelin tehdä pienen esittelyvideon sinne, josta uudet katsojat pääsevät heti kiinni siitä, minkälaista materiaalia kanavaltani löytyy. Youtube on aina ollut minulle vain se paikka, jonne säilön kaikki videot, joten ei varmasti tehnyt yhtään pahaa laittaa kanavaa vähän uudelle mallille!

Kuvasin kaikki esittelyvideon pätkät tänään ja siinä vierähtikin aika iso osa päivästä. Halusin videoon pätkän, jossa ratsastan Liisalla pelkällä kaulanarulla, mutta yksi pieni ongelma siinä oli - en ollut siihen mennessä näyttänytkään kaulanarua Liisalle. Muutaman sekunnin pätkää varten kävin uutta tilannetta Liisan kanssa ensin rauhassa läpi. Naksutin oli iso apu tässäkin - oikean reaktion jälkeen seurasi heti palkinto. Aika pian alkoi kääntyminen ja pysähtyminen sujua melko hyvin ja sain pätkän videolle - kaulanarulla meno on kuitenkin ihan alkutekijöissään ja tarvitsee treeniä pitkän aikaa, ennenkuin hevonen alkaa poikkeuksetta mennä oikeaan suuntaan ja oikeaa vauhtia.

Selässä käynnin lisäksi hömpsöttelin Liisan kanssa hetken aikaa myös maastakäsin. Kaura motivoi sitä niin paljon, että se seurasi mielellään minua kuin hai laivaa joka suuntaan. Tamma on kehittynyt lyhyessä ajassa jo melko paljon, vaikka en ole harjoitellut sen kanssa loppupeleissä ihan hirveästi vielä. Haluan kuitenkin saada ensin perusasiat hyvälle pohjalle, ennenkuin lähden sen kanssa harjoittelemaan temppuja - ehkä joskus Liisakin oppii esimerkiksi istumaan pyynnöstä. Aluksi on tärkeämpää, että se oppii hyvin ja monipuolisesti hyödyllisiä perustaitoja maastakäsin, jotta meidän välinen yhteisymmärrys kehittyy ennen temppuiluun siirtymistä.
Lordin kanssa kuvasin materiaalia hieman enemmän - halusin videoon pätkiä sen kanssa temppuilusta. Otin myös muistaakseni ensimmäistä kertaa videolle sitä, kun Lordi kiertää ympärilläni pyytämässäni vauhdissa ja tulee takaisin keskelle luokseni, kun pyydän. Kyseessä on Parellin the circling game, mutta minä en tee sitä aivan samalla tavalla - kyseisessä leikissä pitäisi pysyä paikoillaan ympyrän keskellä antaen hevosen pitää vastuu suunnasta ja vauhdista. Minä kuitenkin olen tykännyt ohjata hevosta käsien avulla oikeaan suuntaan. Lordi on alkanut tajuta leikin idean aika hyvin ja se onnistuu ainakin tarhaolosuhteissa jo ihan vapaanakin.

Päivän tuloksen näette alla ja kuulisin mielelläni mielipiteitä, millainen video on teidän mielestänne!

8 kommenttia:

 1. Hieno video, mutta toi musiikki on kyllä ihan kamala! Hepat tekee hienossa harmoniassa töitä ja ihmisen ja hevosen välinen luottamus näkyy, mutta sitten taustalla soi joku teknopoppibilemusa.. Vie kyllä videolta tunnelman :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki musiikki ei voi miellyttää kaikkia, olisihan se ihan tylsää jos kaikki tykkäisi samoista asioista :) Kiitos!

   Poista
 2. Video oli tosi kiva ja mukavan värikäs :)! Sun ilme vaan oli kokoajan jotenkin tuima tai sellainen, tosin johtunee varmasti siitä kun keskityt kovasti siihen mitä hevosten kanssa teet.
  Videosta selviää kuitenkin hyvin, mitä blogisi ja muut videosi sisältävät :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan itsekin, että jos keskityn kovin johonkin, niin ilmeeni on suorastaan vihainen. En vaan tiedosta sitä itse siinä tilanteessa. "Keskittymisilmeeni" on muutenkin sellainen, että minulta on monesti tultu kysymään, olenko ihan ok. Joo, olen vain ajatuksissani! :D

   Poista
 3. Todella hieno video, mun mielestä taas todella hyvä musiikki, yleensä mua ärsyttää videoitten musiikki mutta nyt ei.

  VastaaPoista