sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Liisan tiineys 270vrk

Taas on mennyt kuukausi ihan hujauksessa! Liisan laskettuun aikaan ei ole enää kuin reilu kaksi kuukautta aikaa, mutta periaatteessa normaaliaikainen varsa voi syntyä jo 50 päivän kuluttua. Kuukausi tästä eteenpäin, niin 300 vuorokautta pidetään rajapyykkinä sille, että voi syntyä elävä varsa. Tietenkin toivottavaa olisi, että vähintään 320 vuorokautta asukki pysyisi sisällä.

Liisan olo alkaa ilmeisesti pikkuhiljaa käymään hieman ahtaaksi, sillä se on alkanut päivisin pyörittelemään heiniä ympäriinsä ja syö vähän hitaammalla tahdilla. Yöheinät katoaa vielä kaikki parempiin suihin, mutta tarhaan osa jopa tallotaan. Kevyttä liikuntaa tamma ei näytä pitävään vieläkään pahana, joten aina sillointällöin olen käynyt heittämässä pientä lenkkiä ympäristössä joko taluttaen tai ratsain.

Kameravalmisteluja on jo tehty ja karsinan nurkkaan on ilmestynyt teline. Toisesta nurkasta löytyy ihan perinteinen analoginen valvontakamera, mutta siihen telineeseen tulee jotain aivan muuta, nimittäin tietokone. Tietokoneen kamera kuvaa sopivasti Liisan karsinasta kuvaa vaikka ympäri vuorokauden ja samalla videokuva on tarkoitus lähettää suorana lähetyksenä YouTuben kautta. Se tarkoittaa sitä, että teistä jokainen voi seurata Liisan puuhailuja varsomisen lähestyessä tietokoneella tai puhelimella, kunhan lähetys on päällä! Luonnollisesti myös varsomista pääsee todistamaan moni muukin kuin pelkästään minä, mikäli vain sattuu seuraamaan kuvaa oikeaan aikaan ja mitään niin suuria ongelmia ei synny, että lähetys on parempi katkaista. Päivisin tyhjää karsinaa on vähän tylsä tuijotella, mutta lähetykset on tarkoitus aloittaa hyvissä ajoin antaen tietokoneen kuvata iltatallista aamutalliin asti.

Kuinka moni aikoo seurata videolähetyksiä?

270vrk


Maha on alkanut venyä vähän joka suuntaan!


9 kommenttia:

 1. Aivan mahtava idea tuo lähetys! Innolla odotan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että lähetykset saa sujuvasti toimimaan, sillä minustakin on hienoa antaa lukijoille mahdollisuus seurata varsomista :)

   Poista
 2. Uu, mä ainakin aion seurata videolähetyksiä! :)

  Mites nyt näiden kolmen kanssa tulee olemaan? Myytkö tamman ja varsa pois, vai? Mietin vaan, kun myit ne kaks muuta, miksi? :D Kaavailetko jommasta kummasta Lordille neitokaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuleva varsa ei jää minulle, vaan menee Liisan kasvattajalle. Lillan ja Lahjan myynti johtui silloisesta elämäntilanteesta, enkä myynyt niitä siksi, että olisin halunnut tehdä niin.

   Katsotaan, mutta Liisa on ehkä tarkoitus astuttaa Lordilla tänä kesänä :) En kuitenkaan tällä hetkellä halua kolmea hevosta pidemmäksi ajaksi, joten se olisi mitä luultavammin myyntivarsa.

   Poista
 3. Voi että on varmaankin ihana odotella tulevaa pikkuista heppaa! Täällä innokas videon katselija myös, ei muuta kun koneet kuvaamaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vain onko! En malttaisi millään odottaa, että pääsen aloittamaan videolähetykset, ihan vielä ei viitsi... :D

   Poista
 4. Mä niin seuraan sitä videota, yritin mä Lordinkin syntymää silloinkin seurata, mutta ei siitä mitään tullut. Nukahdin tietysti enää ehtinyt nähdä yhtään mitään.... 😕😑

  VastaaPoista