torstai 27. huhtikuuta 2017

Toispuoleista menoa

Pari päivää sitten raviväistöjen opettelun lisäksi harjoiteltiin Lordin kanssa myös muita asioita maastakäsin. Mukana oli kaikki tutuimmat temput tietenkin, mutta espanjalainen käynti on yksi uusimmista harjoittelun kohteista.

Espanjalaista käyntiä olen lähtenyt harjoittelemaan Lordin kanssa ihan sillä, että aluksi olen opettanut sen nostamaan yhtä jalkaa kerrallaan ilmaan kosketuksesta. Kun jokainen jalka nousi erikseen hyvin, lähdin harjoittelemaan sitä, että etujalat nousisi kävellessä korkeammalle. Lordilla meni jonkun aikaa tajuta tämä, mutta monen harjoittelukerran tuloksena kävely on alkanut sujumaan niin, että etunen nousee komeasti. Miksi sanon etunen yksikössä - sen näette videossa - vain vasen etujalka tuntuu olevan se, jota Lordi nostaa ilmaan. Paikoillaan ollessa oikeakin koipi nousee, mutta liikkeessä se jää jostain syystä pois pelistä.

Liikkeitä ollaan lähetty hiomaan niin, että olen siirtynyt Lordin oikealle puolelle (josta luonnollisesti helpompi koskettaa oikeaa jalkaa raipalla). Muutamia pätkiä on tullut jo sellaisia, että oikeakin etujalka nousee kävellessä, mutta silloin vastaavasti vasen jää nousematta. Videolta aivan ensimmäisissä pätkissä näette sen, missä vaiheessa espanjalainen käynti on tällä hetkellä.


Treeniä espanjalaisen käynnin hiomiseen tarvitaan vielä jonkun verran, mutta en malttanut siltikään olla kokeilematta, miten jalka nousisi ravissa. Lähdin kokeilemaan samalla yhdistämistekniikalla mistä pari postausta sitten puhuin, tajuaako Lordi kuinka nopeasti yhdistää ravaamisen ja jalkojen korkeammalle nostelun. Lordista näki jo parin kerran jälkeen, kuinka sillä syttyi lamppu päässä ja se alkoi ravatessa jo ennen merkkiä nostella vasenta etujalkaansa.

Olisi hauska tietää, mitä ihmettä hevonen ajatteli kun se koomisen näköisesti nosteli jalkojaan parhaansa mukaan yhden kaurasuullisen takia. Lordia ei tuntunut kuitenkaan paljon kiinnostavan, mihin liikkeisiin sen tarvitsi taipua, sillä se tekee palkkion toivossa vaikka mitä. Voitte kuvitella, miltä ravaaminen näytti, kun hevonen kiltisti nosti korkealle vasenta koipeaan ja jätti oikean jalan liikkeen normaaliksi, jos se näyttää huvittavalta jo käynnissä - meno oli kieltämättä aika jalkapuolisen näköistä...


Olen yllättynyt siitä, miten nopeasti Lordi jälleen sisäisti uutta asiaa, vaikka toispuoleiset liikkeet vielä hiomista vaativatkin. Varsinkin raviharjoittelussa liike tuntui aika nopeasti jo vähän "lässähtävän", sillä hevonen joutui oikeasti jo keskittymään siihen, mitä se teki. Kunhan Lordi alkaa pikkuhiljaa tajuamaan, että myös toista etujalkaa sopii nostella ja liike tulee tutuksi, varmasti hevosen keskittyminen ja voimat riittävät pidempään. Nyt vaan kovasti pienissä pätkissä harjoittelemaan muun harjoittelun ohessa!

Mitä erikoista sinä haluaisit hevosesi oppivan?

4 kommenttia:

  1. Hei toimiskoha tohon jalannostoon se, että tekisit oikealta puolelta? Jostain kuulin tämän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Liikkeitä ollaan lähetty hiomaan niin, että olen siirtynyt Lordin oikealle puolelle (josta luonnollisesti helpompi koskettaa oikeaa jalkaa raipalla)." Kuten postaukseen kirjoitin niin sillä tavalla olen lähtenyt liikettä hiomaan :) Paikoillaan ollessa nousee mikä jalka vaan, kun jalkaa koskettaa, mutta liikkeessä tarvitsee vain harjoitella vielä lisää, että Lordi tajuaa homman juonen.

      Poista