sunnuntai 28. toukokuuta 2017

320vrk!

Normaalin tiineyden vuorokausiraja on nyt täynnä, joten varsa voi syntyä minä päivänä tahansa ollen aivan normaaliaikainen. Allekirjoittanutta alkaa lievästi sanottuna jännittää, sillä aiemmista vuosista poiketen tällä kertaa ihan joka hetki ei ole niin hyvä hetki varsoa. Käyn muutaman tunnin öisin töissä, joka on toisaalta hyvä juttu ja toisaalta huono - valvottujen öiden jälkeen ei tarvitse raahautua päivätöihin, mutta koska hevoset yleensä varsovat yöllä, ei ole kovin mukavaa, jos Liisa alkaa käydä levottomaksi juuri ennen töihin lähtöä. Melkein voin jo arvata milloin Liisa päättää varsansa varsoa - ei ainakaan vapaapäivänä, vaan juuri silloin keskellä yötä, kun pitäisi revetä kahteen paikkaan yhtäaikaa.

Videolähetysten kanssa on alkanut olemaan aika paljon ongelmia. Lähetykset toimivat ensimmäiset viisi sekuntia hyvin ja sen jälkeen suoratoiston kunto laskee huonoimmalle tasolle. Olen yrittänyt kokeilla eri konetta, eri nettiyhteyttä ja erilaisia asetuksia - tällä hetkellä olen laskenut kaikki mahdolliset kuvan laatutasot niin alas, ettei alemmas enää pääse. En yksinkertaisesti enää keksi, mikä mättää, kun aluksi lähetykset toimivat ihan hyvin ilman suurempia toisto-ongelmia!

Kaikista typerintä tässä on se, että myös minä itse seuraan youtuben kautta Liisan karsinaa öisin ja jos lähetykset alkavat jumittaa tällä tahdilla, niin seuraavaksi muutan talliin. Minulla toki on myös analoginen valvontakamera, mutta sen kantavuus ei riitä sisälle asti. Ei voi tällä hetkellä kuin toivoa parasta, että lähetykset toimisivat edes jotenkuten - jos tilanne ei parane, niin toteutan uhkaukseni ja raahaan patjan varustehuoneeseen!

Liisan varsavahti 28.05.2017, 320vrk:3 kommenttia:

 1. Meillä alkoi varsomis iltana n. 5h ennen varsomista supistukset ja maitoa valui ihan solkenaan. Eli kannattaa tarkkailla. Maitoa vuoti siis ihan siihen asti kun synnytys käynnistyi. Ihan vinkkinä vaan että siinä kohtaa kun maitoa valuu kunnolla niin sinä iltana varsoo varmasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika usein nisien täyttymisestä, vahatipoista ja maidon väristä pystyy päättelemään tulevan varsomisen ja niin on käynyt silloin kun ensimmäinen kasvattivarsani ja Lordi syntyi. Ihan kaikki tammat eivät tule maitoon ennen varsomista, joten siksi valvoa kannattaa mieluummin jo hieman ajoissa :)

   Poista
  2. Ja sitten on niitä pihtareita, mitkä tekee vahatipat ja valuttaa maitoa kolme vuorokautta, ennen kuin alkavat varsoa.. :D

   Poista