maanantai 8. toukokuuta 2017

Kevätpesuja

Ihanat aurinkoiset kelit ovat houkutelleet kaivamaan pesusienet ja shampoot esille. Kerran molemmat hevoset pesin jo aikaisemmin keväällä, mutta aika pian olivat molemmat taas ihan sotkuisen näköisiä. Varsinkin Lordi tykkää harrastaa kaikista mutaisimmissa paikoissa piehtaroimista, joten harjatessa siitä lähti aina kamala pölly. Hevosta lika tuskin kiinnostaa pätkän vertaa, mutta puhtaita hevosia silti mukavampi katsella. Oli siis korkea aika viettää yksi päivä pesten hevosia!

Jotta hevoset eivät menisi heti piehtaroimaan märkään karvaansa likakuorrutusta, molemmat saivat käyskennellä narun päässä pesun jälkeen ensimmäisiä vihreitä ruohonkorsia etsien. Kumpikin tuntui ottavan vähän kierroksia ja Liisakin hyppelehti narun päässä kuin villivarsa! Ihme kyllä vielä vuorokauden jälkeen pesusta molemmat olivat ihan putipuhtaita - luulin etenkin Lordin hinkkaavan itseensä kunnon multakuorrutuksen välittömästi tarhaan päästyään.

Lämpimät kelit ovat onneksi kuivattaneet tarhoja hyvin, sillä ne ehti sateisten kelien aikaan mennä aikamoiseksi kuravelliksi. Viime syksynä en ehtinyt tehdä aitoja kuin ihan pihapiiriin ja maa on paikoin todella pehmeää, joten se lääryyntyy kavioiden alla märällä kelillä. Liisan etukavioiden säteisiin on ilmestynyt aika syvät uurteet, kun pakkaantunut kura on muhinut päivät kavioissa, joten sen kaviot ovat joutuneet myös ankaralle pesukuurille. Sen lisäksi, että pesen ne päivittäin betadinella, pioneerin yrttishampoolla ja hoidan pioneerin kavion hoito-öljyllä, olen puhdistanut kaviot myös illalla, kun hevonen tulee sisään. Silloin mutalaatat eivät ainakaan yöksi jää kavioihin. Täytyy toivoa, että lämpimät kelit jatkuvat, jotta tarhat kuivuvat kokonaan ja pääsen rakentelemaan tarhoille jatkoa metsään!

Puhdasta tulee!

Ja niin tulee Liisan kavioistakin - tämä sama kavioidenpesurutiini on nyt toistettu joka päivä.

Lordi olisi halunnut piehtaroida heti pesun jälkeen ja ehti jo mennä maahan, mutta sain sen huijattua istumaan, jottei märkään karvaan tarttuisi heti kaikki lika.

Pystyyn nousukin esitettiin astetta reippaammin, kun oli joutunut toista tuntia seisomaan paikoillaan pesun takia!

Liisa pesun jälkeen lähdössä tavanomaiselle puolen kilometrin kävelylenkille - kamera ei vaan olisi tammaa kiinnostanut pätkääkään!

Ilta-auringossa olevia puhtaita hevosia oli pakko mennä kuvaamaan!

Tässä Liisalla 298vrk tiineyttä takana.

Liisan harjapehko sai tuulettua pitkästä aikaa ainaisen letillä olon sijaan.

On se komea mies!

Lordin mielestä oli kamalan rankka päivä!

8 kommenttia:

 1. voi juku, tossa lordissa on kyllä sitä jotain. Hirveän komeaksi kyllä kasvanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordi kiittää! Aikamoinen ruma ankanpoikanen se oli pienenä, jospa siitä kasvaisi nyt komea aikuinen - siltä alkaa vahvasti näyttää! :)

   Poista
 2. Voi kun Lordista on kasvanut iso ja hieno poika :) Ja aivan ihania kuvia, meidänkin irlannincob olisi ihan hyvä pestä - sen verran likaa talven ja syksyn jäljiltä on että... :D Jospa kesän alussa kun vähän lämpimämpää täällä meilläkin päin :)
  Mutta ihania kuvia joka tapauksessa, sulla on hienoja hevosia ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordi kiittää :) Joo kevät ei tunnu tänä vuonna olevan kovin aikaisessa!

   Poista
 3. Komeita polleja sulla! Voisikko tehdä postauksen tänne tai videon muodossa siitä, että miten pidät hevosten tupsuja ja harjaa yms. noi hyvänäkösenä? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin joskus tehdäkin mutta näin lyhyesti tiivistettynä pidän pitkää harjaa melkein aina letillä ja selvitän hännän, sekä jalkakarvat päivittäin :)

   Poista
 4. Onpas Lordista kasvanut komea, aivan mahtavan näköinen! <3

  VastaaPoista